icon

Nepotvrdená pankreatitída

pablito555
27. máj 2020

Ahojte, poraďte prosím kto máte osobné skúsenosti.
Od novembra sa trápim s bolesťou brucha okolo pupka a v epigastriu.
Absolvovala som 2krat gastroskopiu,2krat sono brucha, RTG pľúc,3 krát krvné testy,2 krát CT brucha s kontrastnou látkou v priebehu pol roka, až na stukovatenie pečene mám všetko negatívne.
Mám bolesť po jedle do polhodiny, podľa toho čo zjem, posledný mesiac je to každodenná bolesť, niekedy celý deň, niekedy pár hodín.
Gastroenterológ aj moja lekárka tvrdia že mi nič nie je a že je to psychické.
Aj by som zobrala, že to je zo stresu,keby som nemala príznaky chronickej pankreatitidy ako je svetlá, žltá stolica, bolesť pod rebrami až do chrbta.
Na hmotnosti zatiaľ nestracam,ale proste každý deň mi je zle a uz mi žiadne iné vyšetrenia neurobí.
Čítala som na rôznych diskusiách aj českých, že to CT vôbec nemusí vidieť.
Neviem čo mám robiť, poraďte niekto prosím.

8611
4. sep 2020

@tatranka4 CRP mam nizke ,pečenove hodnoty ok.Ale picha ma stale pod lavym rebrom a boli chrbat.Jedine co mi zatial zistili je zapal žaludka a HP

bubu62
5. sep 2020

@8611 chronicky zápal žalúdka.

bubu62
5. sep 2020

@8611 psychika?

zemruska
18. sep 2020

ahojte pripnem sa sem lebo mam problemy podobne ako vy

8611
19. sep 2020

@zemruska napis mi na fb,Jana-Johančíková Šimunová.Alebo na mail jaja.simunova@gmail.com

kristinkakvetinka
19. sep 2020

@pablito555 nesleduj sa tolko hlavne ,proste dietuj alebo si sleduj jedlo.Aj ja to mavam zo stresu snazim sa ukludnit ,pridam magnezium a mne perfektne zaberaju probitika probiofix inum. Caje teple bylinkove.Vysetrenia tiez nic neukazali iba par kamienkov v zlcniku ktore mam uz dlho a chystam sa dat operovat.Ale u mna to spusta stres.

kristinkakvetinka
19. sep 2020

@pablito555 a dalsia vec mas za sebou vselijake vysetrenia myslim ze uz by len niekto nieco zbadal.Krv ukaze zapal hned .Podla mna zbytocne stresy si robis a hlavne vsetky tie zobrazovacie vysetrenia su tiez riadne nezdrave.

rebeca2
19. feb 2021

@pablito555 toto iste mam aj ja, tiez od novembra, zacalo to pocitom na vracanie, ktore mam za doteraz, pridruzili sa bolesti brucha nalavo vystrelujuce do chrbta, tlaky v oblasti zaludka , akoby mi tam nieco zavadzalo, bolesti az celej chrbtice, tiez zlta stolica, krv ok, caka ma sono, endoskopia zaludka ok. Mam strach z ochorenia pankreasu...

rebeca2
19. feb 2021

A ako ste dopadli vy?

8611
20. feb 2021

@rebeca2
Všetko mam aj ja naďalej..mam za sebou MR,CT,dve endosona,krvi odbery atď.Mam Hist.intoleranciu,BKM,hydromyelíu hrud.chrbtice.No a aj dcerka ma bolesti bruska denne a tiež žlte stolice.

rebeca2
20. feb 2021

@8611 a co povedal detsky lekar, co to moze byt? Nasa ma tiez HIT, obcas krce a prehana ju, ale ta zlta a silne pachnuca stolica ma trapi, je dost objemna...v maji mame gastro...vylucili sme lepok, nepomohlo, teraz skusame vynechat fruktany, uvidime

8611
23. feb 2021

@rebeca2 ahoj,niesi na fb?Tam by sme popisali viac.😇 a rychlejšie

viktoriam84
5. jún 2021

@rebeca2 ahoj a co ti nakoniec bolo?

rebeca2
5. jún 2021

@viktoriam84 15.7. sa uvidi, budu vysledky z ct

leameleg
15. júl 2021

@rebeca2 ahoj ako si dopadla na ct ?? ja mam každodenné bolesti už som zúfala ..mne ct nič neukázalo ani usg

rebeca2
15. júl 2021

@leameleg ahoj, co sa tyka pankreasu na ct vsetko ok, bolesti uz dlhsiu dobu nemam....ale zato na peceni adenom🙄

leameleg
15. júl 2021

@rebeca2 pane bože ale da sa to liečiť nie ??? Ako dlho si mala bolesti ??? Ak mozes.prosim ta napises mi do spravy ??

ktochytavzite
15. júl 2021

@pablito555 tak si zaplat suktomne magmeticku ,

rebeca2
16. júl 2021

@ktochytavzite aj sukromne potrebujes ziadanku od lekara, neda sa bez

8611
16. júl 2021

@rebeca2. Dobry,co vam budu teraz robit s tou pecenou??vam robili teraz prvy krat ct?

ktochytavzite
16. júl 2021

@rebeca2 boze to je itrasne toto

rebeca2
17. júl 2021

@8611 prvykrat ct, nic sa s tym nerobi, iba sa to sleduje

jajahomolova
30. sep 2022

@rebeca2 prosím Vás ako Vam zistili ten adenom,na CT? A akú liečbu dali? Alebo len pozorovanie? Ako časté? Ďakujem za odpoveď

petulienka01
27. okt 2022

@rebeca2 Dobrý deň. Nakoniec ,ako ste dopadla? Ďakujeme

michalszabo
6. feb 2023

@8611 ahoj prisli ste na nieco s tou zltou stolicou ?

8611
6. feb 2023

@michalszabo nie...stale chodim po dr.s bolestami brucha a chrbta a aj zlta stol.

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
michalszabo
6. feb 2023

@8611 a vyslovene zlta alebo len na papieri to je žlte ja som tiez tak uz dva mesiace a -10 kg nejem cukor ani pecivo iba ovsene kase banany jablka vyvar a kuracie ryzu zemiaky nemeni sa to stale taky blby pocit na pravej strane a niekdy na lavej aj ma nafukuje aj grganie je. Beries dake lieky?

8611
7. feb 2023

@michalszabo beriem panzynorm..momentalne 2 mesiace

petulienka01
26. mar 2023

@8611 Dobrý večer. Prosím Vás nakoniec čo vám zistili? Ďakujem