Ako riešiť nepravidelný tep?
V poslednom čase keď si meriam tlak, co mi prikázal doktor, inak by som nemerala mi ukazuje nepravidelný tep, vie niekto nejakú radu?
@januska12323 veď som bola a nepovedal nič na to tam EKG bolo dobre
Mozu byt extrasystoly,ktore nemusis vnimat. Tlakomer ich zachyti.
@iwesska s nevieš ako s prejavujú prosím ťa?
@majamat tak ukáže len srdce a spin si teda myslím že je to nepravidelný tep vtedy ukáže srdce a rovnú čiaru k tomu
@marika1066 tlakomer nie ej idealny na meranie pravidelnosti pulzu. mera pulz tym sposobom, ze snima pohyb cievy. staci, ze mas tras ruk, alebo zasklby v rukach a uz to moze odmerat ako pulz. pripadne moze senzor menej doliehat a uz to neodmera ako uder.
poznam jedneho, ktoremu ukazovalo pulz 200 len preto, ze sa vyrazne triasol. realne taky pulz vobec nemal.
oproti tomu - ekg je mimoriadne presne a teda dolezite je, ze ho kontroluje lekar, ktory vidi, ak ekg urobi nespravny zaznam, lebo tam vznikne taka odchylka, ktora nezodpoveda realite.
ize ak lekar vyhodnotil, ze ekg je ok, tak potom srdce pracuje dobre.
akoze ekg nedokaze zaznaenat vsetko, ale artmiu ano, pokial sa pri merani vyskytuje.
ak si neico zachytila pri merani tlakomerom, potom by nemal byt problem ju zachytit na ekg ak by tam bola.
@majamat ďakujem pekne za vysvetlenie, teda EKG bolo dobre aspoň mylsim, keďže doktor nič nepovedal a v novembri mi brali aj z interného krv , čiže asi by tam niečo ukázalo, ale povedali že výsledky sú dobre
@miriamkab nizku frekvenciu zaznamena, ved to je len pomalsi pulz. ci udrie srdcekazdu sekundu, alebo castejsie, ci menej casto, s tym problem nie je. problem je ak je sila uderu ina, ci ako uder zaznamena aj iny nielen srdcovy pohyb. skor ak by bol pulz slaby, nitkovity, vtedy to nemusi zaznamenat.
no kazdopadne, tlakomer to uplne presne nemusi vyhodnotit, EKG tam aktivitu srdca ukaze, cize aj nizku aj vysoku frekvenciu.
ekg snima nie udery,a le elektricku aktivitu srdca, cize funguje na uplne inom principe.

Návšteva lekára?