icon

Nepríjemná bolesť očí

24. mar 2025

Uz 11. den ma takou tenznou pichavou bolestou boli velmi hlava,celo, som nachladnuta, mam aj sople. Bol mi z ct dutin diagnostikovany zapal dutin a nasadene atb a lieky na odpuchnutie sliznice. Beriem ich od vcera. Najviac ma vsak bolia oci. Mam pocit akoby mi ich niekto zatlacal do hlavy a pritom fukal do nich fenom, takto fungujem uz skoro dva tyzdne. Vyslovene ma boli pozeranie( citim palenie, slzia mi oci) a najvacsi problem mam, ked sa mam pozerat dole. Neprijemna bolest. Na pravom oku mam aj tik viecka a pocit akehosi tahania alebo trpnutia. Tak ma bolia tie oci, ze mi je z toho az migrenovo nevolno Ja prestavm verit, ze je to z tych dutin. Mam ist na ocnu pohotovost alebo cakat na "zabratie" atb. Zhorsene videnie nemam. Uz ma ta bolest naozaj nebavi. Ked si dam tabletku od bolest, hlava prestane boliet ale neprijemny pocit na ociach trva. Neviem takto fungovat.Nemate niekto radu alebo skusenost stakouto bolestou.?

taktotedanie
24. mar 2025

Lieky beries kratko
Daj si umele slzy
Ak do 48-72hod nebude lepsie ries ocne vysetrenie

slniecko39
25. mar 2025

Pre blízkosť čelových dutín a výstupov hlavových nervov je dosť pravdepodobné, že Vaše bolesti sú spôsobené sinusitídou. Súhlasím s prvým komentárom, že beriete ATB krátko. Ak sa Vám nepolepší alebo sa budú bolesti meniť prípadne zhoršovať neváhajte s návštevou lekára a podrobne mu opíšte miesto a vyžarovanie bolestí. Na spustenie soplenia mi osobne vždy zabral Sinupret Forte a na úľavu od bolestí hlavy som sa naparovala nad slanou vodou, ak tolerujete, môžete pridať aj harmanček. Minimálne ma vždy príjemná vôňa upokojila a aspoň trocha povolilo napätie. Snáď to rýchlo prejde <3

tanika
25. máj 2025

Ahoj poprosim na tie oči ti zabrali tie atb ??? Akebo co ti pomohlo , ja po zápale dutin tiez tue oci taky tlak az Bolest , zle sa mi pozera mam ich take unavene ….

autor
26. máj 2025
@tanika

Ahoj poprosim na tie oči ti zabrali tie atb ??? Akebo co ti pomohlo , ja po zápale dutin tiez tue oci taky tlak az Bolest , zle sa mi pozera mam ich take unavene ….

@tanika atb vobec nezabrali, jedine po nich som prestala soplit a byt zahuhnana. Na mr mi vyslo ze mam uplne upchatu celovu dutinu. Orl lekar mi povedal ze dutiny sa lieca dlho, postupne je mi lepsie, ale ako popisujes oci ma stale rezu, bolia a presne citim ich take unavene. Uz dva mesiace tot ak mam

tanika
26. máj 2025

Moc ďakujem za odpoveď mne sa to taha od velkej noci 16.4 som bola na orl nic ziadny zsosl s dutununx boleli a hlavne strasne plne som ich citila číre hlieny obcas do zlta a zelenkovo , ja crp nizucke vytery viac krat robene negativne , krvy obraz v stredu uplne v norme . Na rtg ma orl neposlala nakolko ma pozrela kamerou optikou a ze nevidi zapal bola som tam 29.4. Potom vytery este zase negat. a navrhla ct dutin len na termin cakam uz treti tyzden konecne 2.6. Idem som zvedava vo tam bude , ja som mala cez velku nic iba 3 dňové sumamed a ti aj tak mi ich dal ak by som sa necítila dobre . A odvtedy sa to vlecie , preplachujem . Nahrievam , aerinazu som mala uz dve krabicky , kortikoidne spreje , ušiach mi praskalo to uz je dobre len tie oci , dokonca mi obciach sa slzí jedno .,úle sa mi pozera …,joj …ake si mala ty atb ???

autor
26. máj 2025
@tanika

Moc ďakujem za odpoveď mne sa to taha od velkej noci 16.4 som bola na orl nic ziadny zsosl s dutununx boleli a hlavne strasne plne som ich citila číre hlieny obcas do zlta a zelenkovo , ja crp nizucke vytery viac krat robene negativne , krvy obraz v stredu uplne v norme . Na rtg ma orl neposlala nakolko ma pozrela kamerou optikou a ze nevidi zapal bola som tam 29.4. Potom vytery este zase negat. a navrhla ct dutin len na termin cakam uz treti tyzden konecne 2.6. Idem som zvedava vo tam bude , ja som mala cez velku nic iba 3 dňové sumamed a ti aj tak mi ich dal ak by som sa necítila dobre . A odvtedy sa to vlecie , preplachujem . Nahrievam , aerinazu som mala uz dve krabicky , kortikoidne spreje , ušiach mi praskalo to uz je dobre len tie oci , dokonca mi obciach sa slzí jedno .,úle sa mi pozera …,joj …ake si mala ty atb ???

@tanika ani neverim, akoby si o mne pisala....ja tiez vsetko negativne, vytery, crp, zapalove hodnoty v krvi fajn, krv vsetko mozne vysetrene, vsetko fajn. Ja som mala cire sople, bola som zahuhnana a neskutocne ma bolela hlava, oci, kosti na tvari, v usiach pukalo, zuby sa ozyvali, no cele zle. Brala som tiez Sumamed ( ziadna zmena) a Betaklav ( mierna ulava). Ja som bola aj na ocnom, vsetko ok. Ale vravim mna strasne bolia oci, tlak na ociach citim, rezanie, kazde rano som sa dva meaiace budila so zaslzenymi ocami. Ja som mala aj ct dutin, tam sa potvrsil zapal ( ale nic hrozne ze na operaciu) ale mr mi robili kvolj bolestiam hlavy a tam ze cela celova dutina upchata. orl primar mi vravi, ze tie bolesti a tazkoati nemozu byt z dutin reap zw pochybuje. Co vyslo na mr je irelevantne dolezite je ct a to nebolo taka strasne. Tak som na liecbe - nasonex mam. To je vsetko. Je mi lepsie, ale min 3/4x do tyzdna citim celo hlavu aj bolesti oci stale. Neviem co dalej ako to riesit

tanika
26. máj 2025

No teda ajo u mňa uz len to ct ake bude . Teda u mna vzdy ct ske bolo ? 🤷‍♀️to nie je nožné ze to tam nebolo vidiet aky je časový rozdiel medzi cz a mR nozgu??? Ale ak ma mR je vidiet celovú dutinu tak plnú tak bx sa tk malo riešiť isto mna uz dva krat operovali na dutiny normalne sa bojom vo tam bude . Lebo zvláštne ze to nie je u teba na operaciu ??? Mna operovali s dutiny vyčistili 🙈a bol pokoj …. To teda neviem ze by mi to malo prejst nasonexom ??? To isto nie ja som vzdy skoncila na operačke . Treba najst ineho orl operatera na posúdenie stavu . Ja urcite pojdem s mojim ct dutin k inemu co je 100% odbornik vo ma v mi zlosti uz operoval Mudr. Peter Rác orl lekár a operater