icon

Nepríjemné správanie sestričiek

26. júl 2021

Ahojte,
Stretli ste sa s nepríjemným správaním u sestrieciek alebo lekárov?
Ja som sa zatiaľ viac krát stretla s dosť neludskym, arogantným prístupom práve u sestier v nemocnici. Nehovorím ze všetky, ale teda
- pozeranie na mamičku ako na úplného blbca, keď je dieťa choré (a niečo nechce urobiť, čo inak zvláda)
- nemiestne poznámky (co ste to za mamičku, robíte to zle, mali by ste sa nad tým zamyslieť, ste nezodpovedná matka - pretože idete na pohotovosť v piatok poobede a nie k svojmu lekárovi, ktorý už nerobí..).
Nechápem na čo je dobré že také veci niektoré tie ženy hovoria. 😒 V situáciách kedy je človek sám o sebe bezmocný alebo zúfalý.

Strana
z3
jana005
27. júl 2021

@ninusa221 veď teraz cez koronu boli zakázané návštevy.
Čiže jediné spojenie bolo si tam zavolať.
Aj keď bohužiaľ tie sestričky za to nemôžu.
Ale prístup otras, nikto vám nič nepovie.
A ešte bonus k tomu, to že je oco pozitívny na covid sme sa dozvedeli až o päť dní, keď mame volali z hygieny či odkiaľ. Vôbec nám to z nemocnice nedali vedieť, aj keď mama sa tam medzitým dovolala a pýtala sa na jeho stav

simona92101
27. júl 2021

@ninusa221 prepac ale povolanie lekar alebo sestra nesluzi na to aby si ty cosi z toho mala 😃🤦‍♀️ maximalne tak dobry pocit ze si niekomu pomohla sa uzdravit,a ked ta toto povolanie nebavi,tak hladat pracu v inej sfere,kde budes inak ohodnotena,ak teda nechces ist do zahranicia..ano sestricky su slabo ohodnotene,ale tym ze budes stekat na choreho pacidnta lebo sa citis nedocenena a nic z toho nemas,to ti teda velmi nepomoze...

kavicka12
28. júl 2021

@derdia lenže nie všetci pacienti sú drzi atď.a zase nie všetky sestričky no bohužiaľ ja mám skúsenosť s viacerými sestričkami .MojA skúsenosť :išla som PRVI krát rodiť sestricka mi išla kontrolovať odozvy odrazu prišla ku mne a začala namna zjapat že čo neviem že treba jesť sladké predtým než idem na odozvi (no nevedela som nikto mi to nepovedal a mala som sladké zakázané kvôli zvýšenému cukru)ale bola som ticho bála som sa lebo som potrebovala ešte porodiť v nemocnici prví krát zažívala som veľký stres len pre sestričky ,bála som sa čo i len hlások vtedy zo seba vydať veď čo potom somnou budú len robiť pri pôrode,normálne som v izbe preplakala celé dni noci nie preto čo mi tá sestrička povedala ale bolo toho viac .Ešte k tým odozvam ako odchádzala tá sestrička bola niekde na chodbe a vykrikovala že Oni sú zviknute dostávať tu všetko zadarmo neviem čo ale myslela asi na to sladké ,raz niečo dostanú zadarmo tak nejako to bolo ,ja som tam vtedy bola prví krát .Bola to vrchná sestra na pôrodnici vo Vranove Nad Topľou,a ešte sa tam nejaké našli také ako ona ,Nikdy som sa nestretla a hlavne na pôrodnici s takým prístupom u lekárov ale zato poznám také sestri veľa

blankaj
28. júl 2021

A s čím ste išli v piatok poobede na pohotovosť ?

eeffka
28. júl 2021

@blankaj ja napr so sarlachom z 36,5 na 41 ( za 3hodky po praci) , horucka,triaska, bluznenie, po paralene 38,5 tak vtedy sme si zasli s muzom obaja ( soferoval ten co sa mu menej hlava tocila) ... vies to je tak vsetci cakame az bude piatok 14,00 aby sme startovali smer pohotovost 😎

blankaj
28. júl 2021

@eeffka veď na to pohotovosť je. Ja autorke nič nevyčítam, len sa jej normálne pýtam, bez akéhokoľvek podráždenia...

derdia
28. júl 2021

@kavicka12 ahoj lenze to musis brat tak, ze to su obycajne chudery nestastne, bez citu a hanby
.. Doma maju zlych muzov, su otravene, a nebavi ich to. Takze take zeny treba len lutovat... Ja ale vo svojom okoli take psychopatky vdakabohu nemam.
Ale viem, ze na porodnici a sestonedeli by mali byt este omnoho vludnejsie sestry... Ako inde.

luccija
28. júl 2021

@ninusa221 ty tuším robíš pedagogickú školu nie?tak tiež budeš môcť byť nepríjemná k deťom, lebo jedna na xy deti a almužna na páske?čo to je za odpoveď, že 2 sestry na 35 pacientov tak, keď sú z toho na nervy nech idú na iné oddelenie, alebo na zdr.stredisko.Kazdy má možnosť voľby.Ja mám na šťastie skôr pozitívne skúsenosti z pôrodu výborne a pri dieťati len raz bola nepríjemná doktorka na pohotovosti, ale tu som poznala, že občas zastupovala našu pediatricku a tak bola taká istá, takže to je asi jej povaha a arogancia.Ale na šťastie som nebola nikdy ani ja ani dieťa v nemocnici, takze som rada.

luccija
28. júl 2021

@ninusa221 každý vie do akej sféry ide robiť a aké sú tam platy.ako píše @simona92101 to by si v súkromnej firme nedovolili, ale v nemocnici na zdr.stredisku bežne.Ale podľa mňa to je z väčšiny vyhorenie roky robiť s ľuďmi si vyberie svoju daň

akbara77
28. júl 2021

Všetko je to o ľuďoch. Mňa nezaujíma, že niekto ma vela prace a malo penaz, alebo zlý den
.keď sa mu nepaci, nech si hľadá niečo lepšie .Som personalista a v živote by som si nedovolia na zamestnancov ziapat, nebodaj nadávať...áno,keď zavrú dvere...niekedy zúrim...ale ja som personalista a ja.som tu pre nich, nie oni pre mna...a takisto je.to s lekármi, sestričkami, predavackami atď.howk

oblecenie99
28. júl 2021

Momentálne som hospitalizovana so synom a mamicka na izbe sa sa mi posťažovala, že na ňu včera nadránom ziapali na pohotovosti, že prečo prišli vtedy, keď oni menia smeny. Lebo 14 mesacne dieťa, ktorému zrazu vyskočí teplota nad 40, a ktorú nejde zraziť, lebo sirup vyzvracia a čipky vyhnackuje si schválne vyberá čas, keď sa oni chystajú domov. A vychcani rodicia s deckom v aute čakajú na parkovisku, aby mohli rušiť pri striedaní smien.. Na takéto spravanie neexistuje žiadna výhovorka.

Môj muž mal všeobecnú lekárku, ktorá bola známa svojou sestričkou. Zažila som ju len raz, našťastie "len" videla scénu, ako sa správa k pacientom, no tak ta nebola sestrička ale proste p*ca, naozaj sorry za výraz. Už nerobí v zdravotníctve, veľmi správne, nemala tam co robiť. Ja našťastie nejaku vyslovene zlu osobnú skúsenosť nemám.

Ja na sestričky mam trochu "slabosť" 😁 lebo moja milovaná, žiaľ už neboha babka bola sestrička, telom aj dušou, vzdy s úsmevom spomínala na svoju prácu a pacientov. Keď už bola sama chorá a na dôchodku, videla som raz jednu scénu, ako sme išli po ňu do nemocnice na onkológiu, a ona ešte aj vtedy chodila okolo spolubývajúcich, usmievala sa na nich a utesovala, vyzerala ako sestrička v akcii a nie pacientka. Nie je to obyčajná praca, je to poslanie, niekedy na celý život 🙂

andrejka0001
29. júl 2021

Neberte si to tak.. Je to aj ich profes.deformacia. myslia si, že vedia všetko ( po zdrav.stranke) a nechápu, že iným to vôbec nemusí byť jasné. A miesto vysvetlenia nepochopenie. Treba to brať s odstupom, Vy ste zase odbornik v inej oblasti.. 😉🌹

Strana
z3