icon

Neschopnosť sa nadýchnuť a Iqos

bejbytinks
1. sep 2025

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, mala niektorá z vás alebo s vašich známych skúsenosť s neschopnosťou zhlboka sa nadýchnuť a zistilo sa že je to z iqosu? Prípadne negatívne skúsenosti s iqosom spojené? Od apríla sa neviem zhlboka nadýchnuť len cez zívanie, mala som už aj lepšie dni kedy to aj keď ťažšie ale išlo ale niekedy to trvá týždne vkuse nonstop v jedno akej polohe, námahe či časti dňa, na pľúcne mám isť o dva týždne, na srdcovom a alergu som bola, tetániu nemám, skúšala som aj lexaurin dlhšie brať či to nie je psychické ale nepomohlo, dvakrát som bola aj na pohotovosti, prvýkrát vraj bronchiálna astma ale ventolin mi nezabral a druhýkrát chrbtica, tam mi dali guajacuran ale taktiež nezabral ale bolesti chrbtice mávam každý deň, mám aj mierne vysunuté platničky (pravidelne cvičím, chodím na fyzioterapiu) takže ak bude plúcne v poriadku tak mi z toho vychádza buď chrbtica alebo iqos, má s tým niekto z vás skúsenosti alebo napadá vás ešte niečo čo spraviť aby sa to napravilo prípadne iná príčina? Bolí ma už celý hrudník a celkovo, veľmi ťažko sa takto funguje, budem vďačná za každú radu či názor.

bejbytinks
autor
1. sep 2025

A posledné dni mávam aj pocit akoby chcem niečo vykašlať ale nejde, akoby som vkuse zachrípnutá, cca týždeň.

anonym_3bc6fe
1. sep 2025

@bejbytinks áno, mala som tento problém, iqos (ani nič iné) nefajčím od mája, a problém ustúpil, pridala som však do života aj kardio tréningy a plávanie

anonym_f8b7f8
1. sep 2025

Toto sa mi dialo keď som začala fajčiť iqos.
No neskôr mi zistili tetaniu ale tú píšeš že nemáš.
Skúšala si prestať z iqos?

anonym_11c4d9
1. sep 2025

dobrovoľne si ničíš alveoly, ktoré jediné sú schopné výmeny kyslíka a CO2 a ešte sa pýtaš... okamžite prestať fajčiť je jediné správne riešenie

dzulli1980
1. sep 2025

Za mňa astma ... som astmatička, Ventolin mi nezaberá ... som fajčiarka, keď mi zistili astmu, chcela som prejsť z klasických na tieto iqos - no to vôbec, strašné problémy som mala s dýchaním.

anonym_bc108a
1. sep 2025

Iqos sú eštw horšie ako klasické cigarety, vedia naeobiť oveľa vážnejšie zdravotné problémy. Takže stáva sa to často a veľa ľuďom.

simsalabim
1. sep 2025

@bejbytinks citala som clanky, ze problemy z tychto cigariet su coraz beznejsie a vaznejsie. Su uz o tom aj lekarske studie. Dokazatelne poskodzuju zdravie.

januska12323
1. sep 2025

Prestať fajčiť ti nenapadlo?

basulaak
1. sep 2025

@bejbytinks nech ti je vystrahou chronicka obstrukcna porucha. Dost znakov tam zapada. Nemusis ju zatial mat ale urcite si k nej blizsie tym ze vapujes ako bezny nefajciar. Moze to byt aj astma, aj ked mne teda lieky krasne pomahaju na astmu (mavala som zachvaty parkrat pred diagnostikou, hlavne v noci), lieky ale zabrali aj ventolin, priam hned do par minut prisla ulava. Radim ti cely iqos chytit a cim skor vyhodit do kontajnera.

panonia
1. sep 2025

Nefajči

tatiana149
1. sep 2025
@bejbytinks

A posledné dni mávam aj pocit akoby chcem niečo vykašlať ale nejde, akoby som vkuse zachrípnutá, cca týždeň.

@bejbytinks ja som zachripnuta 5 rokov. Mam stale hlieny tiež 5 rokov. Vsetky vtsetrenia ok. Zistil sa akurat reflux, laktóza a alergie, ktore som nikdy nemala. Tiez som mala problem sa nadychnut z hlboka. To je iny pocit, taky velmi zly. No panika tiez urobi vela.

anonym_ca72a2
2. sep 2025

Dobrovoľne si ser+s zdravie čo si čakala

anonym_11c4d9
2. sep 2025

osobne nechápem fajčiarov, dobrovoľne si zničia pľúca, a ešte astmatici môj ty bože, či chcú chodiť v 50ke s kyslíkovou fľašou? a ak si zničia alveoly tak ani tá im nepomôže

anonym_c470e9
2. sep 2025

ano, mam v okoli 2 take pripady, obaja muzi nad 40 r., k jednemu museli privolat zachranku, skoro skapal, prestal s cigami aj s iqosom nadobro, ... druhy ma taky problem tiez...

bejbytinks
autor
2. sep 2025
@anonym_c470e9

ano, mam v okoli 2 take pripady, obaja muzi nad 40 r., k jednemu museli privolat zachranku, skoro skapal, prestal s cigami aj s iqosom nadobro, ... druhy ma taky problem tiez...

@anonym_c470e9 a obaja z iqosu či z cigariet celkovo prosím?

anonym_c470e9
2. sep 2025
@bejbytinks

@anonym_c470e9 a obaja z iqosu či z cigariet celkovo prosím?

@bejbytinks z cigariet presli pred casom na iqos, a ked nemali iqos, tak hulili aj bezne cigy...ale prejavilo sa to az po iqose...ale su-boli to silni fajciari...

adria333
13. okt 2025

@bejbytinks ja mám presne to isté,začne sa mi zívať,neviem sa ako keby nadýchnuť mám tlak na pravej strane pod rebrami ako keby vo vnútri,pobehala som lekárov či to nie je žlčník,bola som na gastro aj kolono a nikde nič.Mam to hlavne keď fajčím viac iqos.Podla mňa je to z neho keď fajčím menej je mi lepšie a prestane to.Bola som na neurologii aj má čakaju rehabilitaciu,lebo tiež si myslia že je to od chrbtice,ale ráno mi nikdy nič nie je až keď zafajcim mi to vždy začne.