icon

Neskutočná bolesť chrbta z veľkých pŕs H

avery2506
23. nov 2022

Ahojte baby prosim vas ma niektorá taketo velke prsia? 90H, je to neskutočná bolest chrbta. Mali ste niektorá zmenšovanie prs? Ako to funguje? Treba ist k obvodnému lekárovi ci staci nieaka klinika ? A kolko vas to stalo ci existuje nieaky iny spôsob ako zmenšiť prsia ? Dakujem

viestta
23. nov 2022

@avery2506 na odporúčanie neurológia alebo ortopédia ti časť zákroku môže preplatiť ZP. Podmienky ti vysvetli plastický chirurg. Takže začni u ortopédia, potrebuješ výmenný lístok odobvodneho lekara

mogaa
23. nov 2022

@avery2506 no ak nechceš platiť plastickú operáciu tak to musí byť definované ako zmenšenie zo zdrav.dôvodov.....teda pretrvávajúce dlhodobé bolesti chrbtice s liečbou.....teda potrebnými vyšetreniami z čoho chrbtica bolí a minimálne opakujúca rehabilitácia chrbtice.....teda najskôr všeobecný lekár a ten ťa pošle na potrebné vyšetrenia, teda napr.ortpéd, neurológ či rovno rehabilitácie......to nefunguje tak že prídeš a sama si povieš bolí ma chrbtica a chcem plastickú operáciu prs.....

mogaa
23. nov 2022

@avery2506 ale samozrejme si prsia môžeš dať zmenšiť aj plastickou operáciou, cenu ti stanoví každá plastická klinika....zo zdrav.dôvodov, teda aby to bolo platené zdrav.poisťovňou tam musí byť medicínske opodstatnenie, teda že veľkosť pŕs je veľká vzhľadom na obvod hrudníka, teda útly hrudník a veľké prsia, napr.ak máš výraznú nadváhu tak ti povedia že najskôr robiť niečo s váhou a schudnúť, opakujúce rehabilitácie či opakovaná liečba u ortopéda.....

lenuska9999
23. nov 2022

@avery2506 ja mam 75H. Viem o com hovoríš. Mam bolesti a trpnutie chrbta. Čakám na termín u neurologa, tiež si chcem nechať časť preplatiť zo ZP. Ja mam s chrbtom problémy už dlhšie, tak snáď to vyjde