icon

Nespavosť v noci a ranná triaška: Rady a riešenia

gabca5359
1. feb 2025

Prosim neviete mi poradiť - večer idem normálne spať, zaspím hneď ale zobudím sa vždy okolo 1 a nemôžem spať. Rano do práce chodim ako ,,nevyspata" trápi ma vysoky tep a triaška celého tela. Neviem čo mi môže byť.. obvodná mi zatiáľ nič na to nepovedala že hocikto nespí.. je to dlhodobejšie.. byva mi občas zle.. na zvracanie ale nevraciam len naťahuje.

3009
1. feb 2025

@gabca5359 psychika.

lubossi
1. feb 2025

@gabca5359 keby to bolo niečo funkčné poškodené tak to brni stále. Skus si dat magnézium a uprac si v hlave obavy čo máš

tulipanik12
1. feb 2025

@gabca5359 skúsiť CBD kvapky či kapsule -v mnohých mestách sú už predajne s CBD produktami, kde vedia aj poradiť. Alebo ja kupujem od Zelená země a oni majú on-line poradňu. Je to dobré na stres a hlavne na spánok a navyše je to prírodná alternatíva liekov.

majkakvet
1. feb 2025

@gabca5359 je to uzkost. Treba si vypytat ukludnujuce lieky.

zobaka
1. feb 2025

z nedostatku spanku to je, to co mas za obvodnu, mala ti aspon zakladne testy urobit, krvny obraz plus zelezo a ked vsetko bude v poriadku, chod na psychiatriu, mozno mas skrytu uzkost, alebo depresiu

deti95060810
1. feb 2025

depresie...
aby si nechodila do práce nevyspatá daj si večer melatonín 5mg + magnerot....
ak ani to nepomôže daj si predpísať neurol 0,25 - oblbovák + sanval - liek na spanie.
večer si daj 1/4 tabl. z obidvoch liekov. malo by to pomôcť.

majamat
1. feb 2025

tras celeho tela moze byt kludne z nevyspatosti a nespis zrejme preto, ez si moc napata - psychika.
kedy ides vecer spat? kolko spis v noci?

zazraky asi neurobi, ale kludne skus magnezko aspon zatial pomaha uvolnit svalstvo.
podoplnaj vitaminy, aj pri ich nedostatku moze mat clovek odchylky vo funkci nervovj sustavy a to sa moze aj takto prejavovat.

majamat
1. feb 2025

este mi napadlo, neviem ci to ams fakt dlhodobo a stale,a le napr ja som mavala niekedy tento problem pred ms. ako PMS. proste som zle spavala a este som bola slaba, roztrasena, citila som sa fakt dost divne.

a teda aj zivotny styl robi svoje. ak sa moc napchavam - vela sacharidov, preplnene traviace organy, to tiez nerobi dobrotu, to sa zas nalievam vodou. dnes som sa po 8hod spanku zobudila totoalne tuha, neohybna, s bolesou hlavy. spala som sice vela,a le dospavala som. ty mas ine priznaky, ale teda tu chcem len poukazat na to, ze aj toto dokaze velmi ovplyvnit organizmus.

slovakboy
1. feb 2025

@gabca5359 veľa nahromadeného a dlhodobo neodbúraneho stresu. To môže byť prejav úzkosti až paniky. To je ten tras. Skús si dať vtedy Neurol. Keď ti to prejde tak to je psychika a mala by si to riešiť psychoterapiou.

jaska25
1. feb 2025

@gabca5359 slovakboy ti to zhrnul na jednotku. Aj mne kedysi dobre radil 🙂. Podľa mňa teda tiež psychika.

kollarovci
1. feb 2025

@gabca5359 jasne ze psychika😒je som to mala cca 2 tyzdne som si nasadila magnezium od galvexu 3 krat denne po 2 tabletkach a preslo to .

tanika
2. feb 2025

No ja si. To tu uz pisala toto mam od Vianoc aj ja lenze ja som schytala covid sice na teste mi nevysiel ale podla mojej Mudr. To bol covid a po dvee sa mi potvrdili mycoplazmy ( 3 balenia sumamedu som teraz dobrala) a este k tomu mám problem s histaminom.
Ja sa na toto budem zajtra pytat na alergologii nespavosť a ten tras - vibrovanie ske ja to citim v noci a hlavne na hrudníku ( alebo horná časť tela teda dolu nohy nie) tiez neviem čomu to mam pripísať ale hovoria ze aj z histaminu to vie byť . 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

gabca5359
autor
3. feb 2025

@deti95060810 dakujem, melatonim nepomahal.. magnezko nepomaha.. neuron mi dali ked som skoncila na pohotovosti spala som menej este ako zvycajne..

gabca5359
autor
3. feb 2025

@majamat spat chodim o 8..vstanem o 1 a uz nespim.. o pol 5 rano vstavam do prace. Magnezium nepomaha..a vitaminy jem dlhodobejsie..

majamat
3. feb 2025

@gabca5359 hoci nespis vela,a le chodis spat dost skoro.

tulipanik12
4. feb 2025

@gabca5359 naozaj sa oplatí skúsiť to CBD

gabca5359
autor
4. feb 2025

@majamat 8 hod spanku... ja vstavam pred pol 5 do prace. Manualna praca za pasom.

majamat
4. feb 2025

@gabca5359 pises, ze od 1hod nespis, tak to 8 hod nie je. spis od 8hod? ved to je strasne skoro. ani moja 14r dcera tak skoro nechodi spat.
priznaky ktore mas mozu suvisiet s unavou, no ak ide clovek spat velmi skoro, tak sa aj skorej moze budit. aj ked u teba je to po 5hod, co je kratko, ale teda mozno rezim spanku nemas idealny. no samozrejme to je len jedna moznost.

gabca5359
autor
19. feb 2025

@kollarovci preslo vas to po 2 tyzdnoch po uzivani galvexu a magnezia ? K psychiatrovi ma objednali az v juli tak neviem co robit, ci ist naspäť do práce .. doma ma to nejak ubíja.. lenze moje telo nevladze.

kollarovci
19. feb 2025

@gabca5359 ahoj jasne ze ano mne to pomohlo som kludnejsia aj chrbat ma prestal bolet a vecer zaspim jak babo😉zamna ano

gn0924
31. júl 2025
@tanika

No ja si. To tu uz pisala toto mam od Vianoc aj ja lenze ja som schytala covid sice na teste mi nevysiel ale podla mojej Mudr. To bol covid a po dvee sa mi potvrdili mycoplazmy ( 3 balenia sumamedu som teraz dobrala) a este k tomu mám problem s histaminom.
Ja sa na toto budem zajtra pytat na alergologii nespavosť a ten tras - vibrovanie ske ja to citim v noci a hlavne na hrudníku ( alebo horná časť tela teda dolu nohy nie) tiez neviem čomu to mam pripísať ale hovoria ze aj z histaminu to vie byť . 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

@tanika ahoj aj ja mám také isté príznaky. Pomohlo ti niečo?