icon

Netestovaní rodičia žiaka na ZŠ

adriana40
14. mar 2021

Ahojte mamičky chcem sa informovať máte doma žiaka stupeň 1_4 netestovaných rodičov??momentálnej situácii, keďže podmienka je test jeden z rodičov, aby mohlo dieťa do školy Ďakujem za info

adriana40
autor
14. mar 2021

@qetka nieje test ,ako test a to ste si nevšimli, že odkedy sa testuje je viac akože pozitívnych a chorých??? Testy môžu byť infikované jednoducho sú na nič doteraz sme ,ako riešili, keď sme boli chorý???utekali sme na test a potom k lekárovi ????prečo majú zdraví ľudia na toto doplácať???a nehovoriac detí do škôl tu sú porušované ľudské práva, ale to nechce nik ani vedieť tu už nejde o covid ,ale o niečo úplne iné

qetka
14. mar 2021

@adriana40 no doteraz zdravy clovek nenakazili dalsich 20 ludi tak, ze z toho niekto zomrel. Chcete povedat, ze hej?

adriana40
autor
14. mar 2021

@qetka no jednoducho zdraví človek nemá koho nakaziť

qetka
14. mar 2021

@adriana40 ak mate v tele virus a prenesiete ho na ineho cloveka, tak ste teda chory clovek? Tak sa rozhodnite 🤦‍♀️

ci je to cele vymyslene?

adriana40
autor
14. mar 2021

@qetka nerozumiem vám vírus sa nedá preniesť na iného človeka vírus je vlastne odpad vašej bunky

qetka
14. mar 2021

@adriana40 ja nerozumiem vam... cize covid sa neprenasa, neviete dalsieho cloveka nakazit? ci ako tomu mam rozumiet? A ako sa teda dostane k druhemu cloveku? Ci ako to myslite?

adriana40
autor
14. mar 2021

@qetka chorý človek áno môže druhého nakaziť napríklad pri chrípke, ale nie zdraví

qetka
14. mar 2021

@adriana40 takze tymi testami sa teda hladaju chori, na ktorych na prvy pojlad nie je vidiet, ze su chori - zjednodusene povedane... Ci bezpriznakovi ludia neexistuju? a kde sa to teda berie? ako je mozne, ze sa ludia od tych bezpriznakovych nakazili? alebo odkial sa teda nakazili? Doktori - infektologovia tvrdia nieco ine. Vy mate vzdelanie v odbore?
Ja netvrdim, ze ten test ma napriklad zmyslel uznavat 7 dni - to je jasne, ze po tyzdni je jeho vypovedna hodnota ziadna. Ale zas testovat napriklad kazdy den, to asi tiez nie je nalepsie riesenie. Ale tvrdit, ze su testy infikovane, to je trosku moc... 🤦‍♀️

tina4931
14. mar 2021

@qetka Testovať sa majú ľudia s príznakmi (a nie chybnými testami), všade v okolitých krajinách to tak funguje. Nikde nerobia to čo tu, že buzerujú absolútne zdravých. Tak o čo ti ide?

qetka
14. mar 2021

@tina4931 snazim sa iba povedat, ze aj navonok absolutne zdravy clovek moze byt prenasac. Nic viac 🤷‍♀️
Mylim sa?

martinka13
15. mar 2021

@adriana40 podľa toho, v ktorej fáze pozitivity je. A btw Dr. Bukovsky toho tiež narozprava....

maciatkolulu
15. mar 2021

@qetka presne tak, aj to netestovane dieťa môže byť prenáša a veľa x aj je, ale všetci sa tešia ako je jeden, pripadne dvaja rodičia i testovaní a pritom v domácnosti ďalších XY deti, starí rodičia a kade kto.... A dieťa zvesela v škole. Véd sa nemôže nič stať a popritom sa budú druhí naviazať do tých neotestovanych. Cele zle.

mogaa
15. mar 2021

@adriana40 no ak ste netestovaní, dieťa sa učí doma....

mogaa
15. mar 2021

@adriana40 testy môžu byť infikované? to máš prosím ťa odkiaľ takúto múdrosť....a kto by ich infikoval? vo výrobe a zabalili ich do obalu? lebo ak niekto vyberie špajličku z obali a pichne ti ju do nosa, nemá ju ako infikovať, nechytá ju tým koncom ktorý ti strká do nosa....ja som teda bola na testovaní dokopy cca 10x nenakazila som sa ani raz....u nás sa p teste čaká na výsledok v zadadačke MU (veľká miestnosť s otvorenými oknami, je vidieť presne ako sa robí testovanie tomu koho testujú a s istotou ti môžem povedať že šanca že by ťa niekto zámerne infikoval pri teste je minimálna....ale ak sa nechceš testovať tak sa nesťažuj že ti dieťa nevezmú do školy.....

bibiqa
15. mar 2021

@tina4931 takže streptokoka a iné staršie vírusi prenesieme aj bez príznakov ale covid len chorí ľudia?.... veľmi logické zmýšľanie

mogaa
15. mar 2021

@adriana40 a inak to tvrdenie že len chorý človek môže niekoho nakaziť, pri Covide neplatí.....vírus môže mať ktokoľvek(a nie, nie je to odpad bunky ako tvrdíš), ak je infekčný(a infekčnosť pri Covidezistíš len pri PCR teste a aj to musí byť najskôr na 5deń od kedy sa nakazíš, inak ti aj PCR ukáže falošnú negativitu)tak môže byť bezpríznakový prenášaš..toto sa často deje v škôlkach kde 1dieťa má streptokoka alebo zlatého stafilokoka, tomu dieťaťu nič nie je a veľa detí v škôlke je v kuse chorých.....zrazu dieťa príde od iného kolektívu a tam mu nič nie je, hoci predtým bolo vo svojej triede v kuse choré....je kopec vírusov alebo baktérií ktoré sa u nositeľa zistia len náhodne, lebo jemu nič nie je ale pritom je prenášač.....

maciatkolulu
15. mar 2021

@mogaa nemá sa co rodič testovať, ale priamo dieťa

mogaa
15. mar 2021

@maciatkolulu tak ano, ale vieš si predstaviť potom tie hysterické mamičky že im chcú testovať deti 6-10rokov?

mogaa
15. mar 2021

@maciatkolulu to testovanie rodiča sa robí ako kompromis k tomu aby neboli hysterické výlevy mamičiek že im chcú testovať malé deti....sama vieš, čo niektoré mamičky robili kvôli rúškam v školách ....jasne že ideálne by bolo testovanie detí, ale z nejakého dôvodu to dali až na druhý stupeň a pri tom prvom stupni urobili aspom kompromis aby bol otestovaný aspom rodič...

maciatkolulu
15. mar 2021

@mogaa tak potom by tie mamičky boli jeb.... E už, lebo to je absolútne neinvaznym test. Môj malý nemá problém, berú to už ako zábavu a my rodičia mame akú takú istotu. Naša škola to krásne pochytila, našlo sa par sibnutych rodičov co riešili absolútne nepodstatne veci ako kto to dovliekol atď, ale riaditeľka ich elegantné uzemnila. Naozaj klobúk dole ako to všetko zvláda od začiatku, ale samozrejme chce to spoluprácu a to inteligentnú s rodičmi. Tie ruská v škole pri menších deťoch sú podľa mňa zbytočné. Ale reálne otestovať decká neinveznymntestom, ktorý aspoň čo to zachytí, škola vie aspoň rýchlo reagovať a riešiť. Nuž nemám slov, ak by na toto mali mamičky reči. Ja som zástanca zdravého rozumu. A v tejto situácii je to najjednoduchšie riešenie a decká sa môžu zase učiť,byt v kolektívoch atď...

adriana40
autor
15. mar 2021

@mogaa písala som ,že môžu nakoľko je stále viac ľudí pozitívnych, ale nemusia a čo sa týka samotného testu, tak asi viete aj to ,že ten test má výpovednú hodnotu v čase odberu ,tak načo je to dobré a za pár sekúnd môžte byť nakazená v domnienke, že ste negatívna ,lenže toto nieje o covide plán pokračuje toto sa roky plánovalo doteraz chodili či ľudia či deti do práce do škôl usoplený z kašlom a nikdy sa to neriešilo jednoducho choré dieťa, alebo osoba má ostať doma jednoznačne doma a nie sa spoliehať na neúčinné testy ktoré sú nepresné ,ale biznis je biznis

evkao
15. mar 2021

@adriana40 och nie, uz zas sme prisli k dlhorocnemu planu 🤦🏻‍♀️

katusiatenko
15. mar 2021

@adriana40 veru biznis je biznis a ten si nepustia

lamar11
15. mar 2021

@adriana40 👍

mogaa
15. mar 2021

@adriana40 jasne že test nie je istota, žiadny test nie je 100%-ný ani PCR test ak ho urobíš priskoro ti nedá 100%istotu že nie si pozitívna....ale test je to jediné čím sa dá zistiť či je niekto pozitívny alebo nie.....neviem ako by sa ti páčilo kedy ti dieťa zo školy prinesie do rodiny Covid a niekto z rodiny mal ťažký priebeh.....pokiaľ sa testovať nechceš, ostaň doma s dieťaťom a už ho doma....väčšina rodičov s tým nemá najmenší problém.....

mogaa
15. mar 2021

@adriana40 *uč ho doma

sandria
Autor odpoveď zmazal
levany81
22. apr 2021

@sandria keď sa môj syn spýtal učiteľky v škole že keď sedí ako dieťa negat.test.rodiča a dieťa negat.test.rodiča vedľa seba v triede tak prečo musí mať rúško na ústach, odpoveď nedostal, lebo mu ju nevedela dať

elizabet173
22. apr 2021

@sandria zubar ma rusko, respektive respirator viac ako osem hodin. O ostatnom by sme mohli polemizovat velmi dlho

elizabet173
22. apr 2021

@levany81 dieta moze byt pozitivne, aj ked su rodicia negativni, okrem toho, dieta nesedi cely den na jednom mieste bez pohnutia, ide na WC, do jedalne. To, ze boli vcera vsetci rodicia negativni, nemusi byt zajtra. Ale ved daj nejake navrhy, ako by si ty branila sireniu. Vobec nie som stotoznena so vsetkymi opatreniami, ktore sme mali a este aj mame, ale pri detoch je rizikove najma to, ze su casto bez priznakov.