icon

Neumývanie vlasov

14. feb 2021

Baby mate niektora skusenosti s dlhsim neumyvanim vlasov? ja som sa rozhodla skusit ich neumyvat ci sa zlepsi ich kvalita. momentalne som vydrzala 3 tyzdne a este sa chystam dokial sa podari... vrch pri korienkoch sa mi prestal mastit teraz ich mam mastne skor po dlzke ale ked ich mam zaviazane tak mi to tak nevadi ako ked su rozpustene. len by som chcela vediet ci im to nejako neuskodi. nedaju mi, len sa bojim aby nezacali. budem rada za akekolvek rady.

miriam11
14. feb 2021

Dlhšim neumyvanim vlasov sa zlepsi ich kvalita??? Kde prosím si túto kraavovinu čítala? Je to nejaká štúdia? Už len pri pomyslení na to, čo všetko je v ovzduší (od výfukov z áut atď, smog... ) a Ty si to z hlavy nezmyjes? Rozmýšľaš? Uvazuj radšej nad zmenou šampona, zmenou stravy a nad zdravým životným štýlom. Zostalo mi zle, prepáč.

mirkaz156
14. feb 2021

@andrea78 tak ja som to skúšala s vlasmi inak sa sprchujem normálne každý večer (aj ráno ak je to niekedy v chorobe nutné) a vlasy nosím v drdole. Ale že stále. Fakt že stále. Odkedy ráno vstanem až pokiaľ nejdem spať s výnimkou prechádzky vonku alebo malého relaxu cez deň ak ho stihnem. Osobne ja si neviem predstaviť ako niekto môže variť s rozpustenými vlasmi 🙈🙈😂😂 to chápem že smrdia ale keďže mám celý deň drdol ktorý vetrám na prechádzke nemá tam čo smrdieť 🤷😁😁

nistika
14. feb 2021

ano chodim behat skoro kazdy den aj v zime. nevadi mi to.

nistika
14. feb 2021

@ninusa221 malo kto vie ale vsi idu do umytych vlasov dokonca takych, co umyvas kazdy druhy den az nie kazdy. do spinavych idu iba ak nemaju na vyber.

jana_eyre_2
14. feb 2021

Už len z prečítania textu ma hlava začala svrbiet.. 😬😬 brrr.. ja vydržím tak 4dni a to už je premna na porazenie.. možno niekto vyskúša ake to je neumyvat sa mesiac, že či to prospeje pokozke.. 🤔

mtsl
14. feb 2021

@ninusa221 a ako by si dostala tie vši - pozvala by si ich pozývacím listom? Vša je parazit a môžeš si hlavu umývať aj 3x denne a aj tak môžeš mať vši. Vši získaš kontaktom s niekým kto vši už má nie tým že si neumývaš hlavu.

jana_eyre_2
14. feb 2021

Inak ja mám posledné mesiace dosť problém s vlasmi, lupinami a svrbenim (vždy som mala ale nie až tak ako teraz).. vyskúšala som radu šampónov od lekárne až po vajcia a všeličo možné.. a nakoniec mi pomáha šampón ichtiocare, strašne smrdí, (veď ichtiol vždy smrdel) a výrazne mi pomáha.. dávam si potom kreatinovy balzam aby som nesmrdela ako nafta.. a mám pekné vlasy konečne..

mirkava
14. feb 2021

Nechceš skusiť nejaké zabaly, masky a podobne? No ja som skoro odpadla, 3 tyzdne??? To važne? Ja ak neumyjem 3 dni tak šaliem.... ako važne 3 tyzdne? Nechodiš von? Do obchodu? Pracuješ niekde? Možno máš skôr suché vlasy, len ja si to važne neviem predstaviť...

nickpick
14. feb 2021

ja ked citam ako sa tu niektore zeny vyjadruju o tom, ze sampony su chemikalie a svinstvo tak neverim vlastnym ociam, a co je prosim vas mydlo na ruky, zubna pasta, prasok na pranie, jar na umyvanie riadu, cim si umyvate telo, zuby, vy sa nelicite, nepouzivate parfemy, cim periete a umyvate doma dlazku? tak si teraz prestanme vsetci umyvat vlasy, tela, nechajme sa zavsivavit ako v stredoveky, nech nam zhniju zuby lebo ved zubna pasta je chemicke svinstvo.... este aj ta voda H2O nam to kazi, verte ci nie aj to je chemicka zlucenina, a co kyslik, prestanme radsej dychat, vsade sama chemia....
Neviem ake problemy s vlasmi mozes mat mila autorka, ze si sa rozhodla prestat si umyvat vlasy, ale takto si urcite nepomozes...

frida88
14. feb 2021

@viestta 🤣🤣🤣🤣🤣

jana_eyre_2
14. feb 2021

@nickpick mňa v súvislosti s tým čo píšeš ma napadlo len, že už staroveký egyptania si vlasy umývali pred naším letopočtom.. používali výťažky z lotosoveho kvetu.. tak vlastne odkiaľ (z akého času) vznika to presvedčenie že neumyvat si vlasy ničím (ani len vodou) je zdravé.. z baroka, keď si ich len vycesavali a neumyvali sa aj dlhé mesiace? Vtedy teda moc zdraví nebývali.. 🤔

frida88
14. feb 2021

Ja milujem čisté a voňavé vlasy ☺️ Ako sa vraví vlasy sú korunou krásy.Neviem si predstaviť ich neumyt takú dlhu dobu 🤦🏼‍♀️

jenny224
14. feb 2021

Čítala som o tejto metóde, ale neviem...laicky ak ti môžem poradiť, užívaj vitamíny (zinok atď), umývaj prírodnými samponmi, nepoužívaj žehličku a pravidelne podstrihavaj. Asi cca všetko v kocke 😀

deti95060810
14. feb 2021

vždy som mala problém s mastnými vlasmi. Bola priam nutnosť ich umývať každý 3 - 4 deň. Dokonca ani v prvých dvoch tehu to nebolo lepšie... až pri treťom tehu som si všimla že vlasy prestali mastnieť. Boli krááásne. Týždeň, dva....ale po treťom som ich radšej umyla ... Krátko po pôrode sa všetko dalo zas do starých koľají - vlasy mastné na tretí deň... Mne to robia asi hormóny.... Hlava ma vôbec nesvrbela...😉

babydesire
14. feb 2021

Uz som pocula pribehy zien,ktore nepouzivaju ziadnu vlasovu kozmetiku,teda ani sampony a umyvaju cistou vodou a kvalita vlasov sa vyrazne zlepsila..ktovie,,ja si nato netrufam veru.
Indky pouzivaju ryzovu vodu - uvaria ryzu (viac vody ako ked ju ides varit k jedlu,aby ju ryza vsetku nenasiakla) a stou vodou si preplachnut vlasy..zrejme bez samponu..pozri na nete..uz som to viackrat chcela skusit,no vzdy zabudnem

kittykat22
15. feb 2021

Keby neumyvanie vlasov prispievalo ich kvalite, tak bezdomovci su chodiaca reklama na head&shoulers 😀😀😀

andreatytler
15. feb 2021

Kazdemu kto je tymto sokovany, to odporucam skusit. Ja som bola tak isto skepticka. Ved ak vas hlava zacne svrbiet, ak zacne smrdiet alebo bude hnusna, jednoducho si vlasy umyjete a bude zase vsetko dobre. Nemate co stratit. Ale vlasy su velmi individualna zalezitost... co vyhovuje jednej zene, moze skodit druhej.
Podobna teoria je aj o pouzivani mydla na pokozku.

Ja som vlasy neumyvala samponom asi pol roka. Ale vycesavala som a umyvala som teplou vodou kazdy den. Povodne som mala vlasy znicene a nerastli. Bol to experiment, ktory ma nadmieru prekvapil.
Pred experimentom som vlasy umyvala kazde 4 dni a velmi mi mastneli.
Po vynechani samponu neboli vlasy nikdy mastne tak ako som to poznala. Tym ze som si ich umyla teplou vodou, sa mastnota z pokozky a korienkov vyplavila a rozlozila rovnomerne po celom vlase.
Vlasy nikdy nesmrdeli ani po 6 mesiacoch bez samponu.
Nemala som lupiny
Pokozka ma nesvrbela ale pocas mojho samponoveho obdobia ma zacala svrbiet uz aj na 3 den.
Nikto neveril ze som uz mesiace bez samponu. Kazdy bol sokovany, lebo vlasy vyzerali trochu inac ale neboli vobec hnusne, spinave, mastne, zlepene a neviem co este si ludia predstavuju ze sa stane ked sa nepouziva sampon 6 mesiacov. Chodila som v pohode do prace, von, na rodinne oslavy...
Vlasy sice neboli mastne ale vytvorila sa na nich akoby voskova vrstva okolo kazdeho jedneho vlasu. Normalne mam velmi jemne vlasy ktore nedrzia ziadny uces... po mesiaci vyzerali moje vlasy 3x hustejsie (koli tomu ze boli obalene tou vrstvou).
Tiez som skusala vlasy umyvat
- mineralnym bahnom. Funguje presne ako sampon, ale je z toho strasny bordel.
- pivom - nemalo to ziadny efekt na moje vlasy
- rozslahanym surovym vajickom. Funguje presne ako sampon ale nesmie sa oplachovat horucou vodou lebo sa bielok zrazi vo vlasoch. Toto som pouzivala dalsich 6 mesiacov
- octom - nemalo to ziadny efekt na moje vlasy
- sodu bikarbonu som neskusala, kedze to extemne vysujuje vlasy.

jana_eyre_2
15. feb 2021

@andreatytler lenže autorka si ich neumyva ani vodou..

andreatytler
15. feb 2021

@jana_eyre_2 Ano, suhlasim, ze to moze byt problem. Aspon vycesat ich treba ak sa neumyvaju vodou aby sa zbavili necistot... to je vastne este ucinejsie ako to umyvanie.... ale treba velmi dobru hustu kefu s prirodnymi stetinami. Ale koli potu by som urcite zmyvala.... alebo len tak koli dobremu pocitu a osviezeniu.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
15. feb 2021

@zazvorka87 Ano.. presne preto som s tym skoncila a zacala pouzivat sampon ale musim povedat ze ked som presla znovu na sampon, umyvala som vlasy 2x zamesiac a aj to by som nemusela...

elementissa
15. feb 2021

Autorka, ja si umyvam vlasy iba cistou vodou (kupila som kvoli tomu filter na vodu, lebo mega tvrdu mame) uz 3 roky. Aj tak sa mi stale usadza vodny kamen (lebo filter nezoberie 100% usadenin,ale je to omnoho lepsie). Na odvapnenie pouzivam citronovu stavu- vytlacim jeden cely citron, vmasirujem do pokozky, necham par minut posobit a potom zmyjem. Zo zaciatku som si ich musela vymyvat castejsie, cca raz za 4 dni, lebo z pokozky sa ti uvolnuje vsetka ta chemia, ktoru si si na nu roky pacala, vlasy sa uplne zmastia, pokozka sa cisti, preto smrdia. Tato faza trva u kazdeho inak, ja som bola vtedy stale doma a trvalo to cca mesiac a pol. Odvtedy sa mi vlasy uz vobec nemastia, ale zasa sa mi do nich casto usadza prach napriklad :D ale teda uz takmer 3 roky si ich ozmyvam raz za 8-10 dni, v zime kludne tych 10 vydrzia, v lete tych 7-8.. Niekto tu argumentoval tym, ze hlava sa ti poti a neviem...no nie kazdemu sa poti. Mne sa nepoti vobec napriklad. Vlasy som mala vzdy suche, lamave, velmi jemne... Potom ako som na ne prestala kydat hordu chemickych zlucenin a zacala som ich umyvat len cistou vodou, tak sa zmenili nasledujuce veci- zacali mi rychlejsie rast, zhustli, spevneli, prestali padat, nestiepia sa tak casto, dopestovala som ich do vacsej dlzky ako kedykolvek predtym, nikdy nemam mastne korienky alebo splasnute vlasy. Nevyhody su, ze do vlasov umyvanych iba vodou sa chyta prach, musis ich teda vycesavat castejsie a umyvat inak ako samponom- nastaci tri krat pomackat a oplachnut, idealne je mat nejaku masaznu kefu a vlasy pod vodou naozaj vycesat. Druha nevyhoda je, ze do vlasov, na ktore neposobi ziadny umely ropny vyrobok sa chytaju vone- takze ak varis kazdy den, tak smola, budes si ich musiet umyvat castejsie. U nas sa vari len 1- 2x tyzdenne, varime vo velkych hrncoch, takze ked raz za tyzden vlasy vymacham, tak je to ok. Ale keby som varila kazdy den, tak mam vo vlasoch stale vyvarovnu. To iste plati, ak si vonku, kde je nejaky vyraznejsi smrad ci vona. Vlasy to nasaju. Vsetko ma svoje pre a proti. Ja som si kupila filtracnu hlavicu na sprchu, kvoli tvrdej a chlorovanej vode, ktora je fakt uzasna. Ak do takej nechces investovat (60-100€), tak bud budes musiet stale pouzivat citron (jablcny ocot je super,ak mas suche a lamave vlasy). Ak ti to pride prilis vela roboty, tak si kup nejaky cisto prirodny bio organic sampon, ktory neobsahuje saponaty, iba bylinky , daju sa uz teraz zohnat a tym si umyvaj. Lebo ak mas ozaj tvrdu vodu, tak ti bude na hlave ostavat vodny kamen, ktory ti zablokuje pory a moze sa ti spravit ekzem na pokozke hlavy, resp, budes citit, ze ta pokozka skriabe atd. Pre kazdeho funguje nieco ine. My sme kupili tu filtracnu hlavicu a je to neporovnatelne. Syn ma ekzematicku pokozku od narodenia a nesmierne mu to pomohlo, ze sme z vody spravili vodu.. A nie tekutinu s milion primesami, kovmi, kopou chloru , cistidiel, chemickych latok atd... Voda uz nie je co byvala kedysi. Ale stale sa da este celkom efektivne filtrovat, ak si ochotna investovat

katpox
15. feb 2021

No a mne sa moj rehoce, ze sa zmyjem, vlasy, raz v tyzdni, ja mam suche, vlnite vlasy, nemastia sa mi,.. No a zacala som zaujimat o curly metodu, chcem to vyskusat, mam sampon, masku.. Musim dat este volaku kozmetiku dokopy, aby boli ok

elementissa
15. feb 2021

@jana_eyre_2 len sa treba zamysliet nad zlozenim tych samponov. Ano, ako vravis, egyptania si umyvali vlasy vytazkom z lotosoveho kvetu. Cisto prirodna latka, ktora organizmu neskodi, vela krat sa vytazky z lotosovych kvetov aj jedia. Aj ja si dam na vlasy citron, lebo je to nieco, co ked zjem, tak mi to neublizi. Teda to neublizi ani mojej pokozke. Zjedla by si sampon??? Ja veru nie, ale kazdy ma ine chute, no... Niektori sa v zivote riadime pravidlom- co nezjem, nedam si ani na pokozku

jana_eyre_2
15. feb 2021

@elementissa nie svoj šampón by som určite nezjedla, hoci je prírodný (ako som už písala, používam ichtamolovy šampón, pokiaľ viem.gafrovnik je jedovatý, ale jeho ucinky na pokožku sú nepopierateľné).. keď ma niekto iné presvedčenie ok, vklude jedz aj to čo si dáš na telo, ja to nemám potrebu rozporovat.. ale odmietať vodu na hlavu mi proste príde nehygienicke, ale každého rozhodnutie.. 😉

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
evabb35
17. feb 2021

Treba prečesávať až ku končekom, aby ten maz sa dostal ku korienkom. Teraz v zime na mraze vlasy potrebujú tú mastnotu, na mraze aj mastné vlasy sa vysušia. Takže teraz v zime, keď sú vlasy mastné po celej dľžke, tak sú chránené pred poškodením mrazom.

evabb35
17. feb 2021

Chcela som napísať, aby maz sa dostal ku končekom.

evabb35
17. feb 2021

V zime nosím vlasy pod čiapkou rozpustené a ak ich mám čerstvo umyté, tak si ich musím v zime naolejovať nejakým špeciálnym olejom na vlasy, aby som ich mala mastné do mrazu, inak by sa mi poškodili po dĺžke. Káderníčka ma chváli, aké mám pekné vlasy. V zime sa treba starať o vlasy - olejovať, zábaly dávať. Mráz a chlad vedia vlasy poškodiť.

mskorica
5. aug 2022

@elementissa možem poprosit typ filtra ci filtracnej hlavice aj do IP. Dakujem