Neúspešná extrakcia zuba
Ahojte, manžel bol u zubárky, dala mu 3 injekcie a chcela vytiahnuť zub, nepodarilo sa to. Zub sa trocha pohol, ale nevedela ho vytiahnuť, manžela to potom už bolelo, napriek injekciam to cítil. Zubárka to nechala tak, že dnes te zub nevytiahne. Čo s tym teraz urobiť?
no... do rana opuchne ako fras a chod na stomatochirurgiu hned... stalo sa to takto aj mojej mame, ze sa to nepodarilo a dodnes mam ten pohlad ako vyzerala :(
Nepríjemné ale stáva sa.....mám známeho ktorému takto ťahali zub 3 dni..... Nemá možnosť ísť na pohotovosť kde si síce sakra priplatí ale zub vytiahnu?
no... do rana opuchne ako fras a chod na stomatochirurgiu hned... stalo sa to takto aj mojej mame, ze sa to nepodarilo a dodnes mam ten pohlad ako vyzerala :(
@krasneleto ja som takto skončila na stomatochirurgii, ale mňa "dorobil" ten zubár ešte okolo 13:30, tak potom ma osobne tam zaviezol a doslova ich uprosil, aby ma v ten deň "robili". čakala som ale v bolestiach do 15:00, lebo mali pacientov objednaných. potom urobili RTG. koreň trhaného zuba som mala obtočený okolo susedného. čiže pílka a do kosti... potom zašitie... a domov. neopuchla som, ale pochopiteľne to bolelo dlho.. ale všetko dobre dopadlo.
len, kto vezme autorku o 15:30? myslíš, že robia na tejto chirurgii aj popoludní? ja si to nemyslím
@krasneleto ja som takto skončila na stomatochirurgii, ale mňa "dorobil" ten zubár ešte okolo 13:30, tak potom ma osobne tam zaviezol a doslova ich uprosil, aby ma v ten deň "robili". čakala som ale v bolestiach do 15:00, lebo mali pacientov objednaných. potom urobili RTG. koreň trhaného zuba som mala obtočený okolo susedného. čiže pílka a do kosti... potom zašitie... a domov. neopuchla som, ale pochopiteľne to bolelo dlho.. ale všetko dobre dopadlo.
len, kto vezme autorku o 15:30? myslíš, že robia na tejto chirurgii aj popoludní? ja si to nemyslím
@amdornik nie... myslela som skor , ze rovno rano nech sa na stomatochirurgiu posadi
@amdornik nie... myslela som skor , ze rovno rano nech sa na stomatochirurgiu posadi
@krasneleto ja viem, ako si to myslela. LENŽE problém je v tom, že tieto oddelenia sú prakticky operačné a operujú väčšinou do 15:30, čiže to, že to stihne, je mizivá šanca. a vieš, aj tí lekári asi nebudú ochotní riešiť niečo na ďalšiu 1,5 hodinu alebo dve, čo iná dodrbala... ja som mala na mále, a to som tam prišla o 13:30 - osobne ma tam ten zubár doviezol a ešte aj orodoval za mňa, nech ma vezmú, lebo sa do rána od bolesti zbláznim. no urobil chybu, mal urobiť najprv RTG.. ale za celú prax sa nestretol s takým koreňom, tak mu to ani nenapadlo.
@krasneleto ja viem, ako si to myslela. LENŽE problém je v tom, že tieto oddelenia sú prakticky operačné a operujú väčšinou do 15:30, čiže to, že to stihne, je mizivá šanca. a vieš, aj tí lekári asi nebudú ochotní riešiť niečo na ďalšiu 1,5 hodinu alebo dve, čo iná dodrbala... ja som mala na mále, a to som tam prišla o 13:30 - osobne ma tam ten zubár doviezol a ešte aj orodoval za mňa, nech ma vezmú, lebo sa do rána od bolesti zbláznim. no urobil chybu, mal urobiť najprv RTG.. ale za celú prax sa nestretol s takým koreňom, tak mu to ani nenapadlo.
@amdornik my sme isli rovno tam, nikto nic neriesil , mama tam vysedela pol dna, ale pomohli...
@amdornik my sme isli rovno tam, nikto nic neriesil , mama tam vysedela pol dna, ale pomohli...
@krasneleto aha, už som ťa pochopila. stále som mala pred očami tú tvoju vetu: choď na stomatochirurgiu hneď... myslela som, že to, že mu to do rána opuchne, je konštatovanie a tak nech ide hneď (teraz). už ale rozumiem. no to áno, ráno tam musí ísť, už by som nešla k tej zubárke ani za nič..
fu toto je dosť nezodpovedné. Vždy mi robili rtg,ak to bolo ok,ťahal moj zubať. raz nie a poslal ma na chirurgiu a tam raz dva vybrali zašili a bolo dobre....odkial ste? pripraviť silné lieky a zajtra ráno vyriešiť. Ona nedala papiere na chirurgiu? čo chce teraz s tým robiť?
Mala ho poslat na ORL do nemocnice, nie kazdy vie robit extrakcie.
@amdornik minimalne sa tam dohodne na dalsom postupe, napr ake lieky, co s tym robit. Rano mozu rovno o 8:00 brat cloveka na zakrok.
Zub by mal trhať chirurg a nie obyčajná zubárka. Vždy sa posiela na chirurgiu
@anonym_autor nepises odkiaľ si, ak BA tak hned ráno smer Heydukova, na stomatochirurgiu.
Držím palce, nech z toho nemá komplikácie.
Zub by mal trhať chirurg a nie obyčajná zubárka. Vždy sa posiela na chirurgiu
@luliu zub netrha chirurg ,iba komplikovany zub😉
@anonym_cbbb90 každý zub posiela môj zubár k chirurgovi. Aj deťom trhal chirurg. Takto to dopadne, keď sa zubár púšťa do niečoho na čo nema
@luliu tak asi to nieje v komfortnej zóne vášho zubára
Lebo vo všeobecnosti zubár trhá bežne nekomplikovane zuby
ale hej je to spravne, ked sa na to Zubár necíti radšej nech pošle
Ja som nemala problém a to zubár 8cky ťahal
@luliu tak asi to nieje v komfortnej zóne vášho zubára
Lebo vo všeobecnosti zubár trhá bežne nekomplikovane zuby
ale hej je to spravne, ked sa na to Zubár necíti radšej nech pošle
Ja som nemala problém a to zubár 8cky ťahal
@anonym_cbbb90 súhlas. stačí urobiť RTG a zubár vie zhodnotiť svoje schopnosti a možnosti. mne všetky doterajšie zuby (aj dieťaťu) trhali zubári. až na tento jeden prípad, čo spomínam vyššie, všetci mali RTG zubov.
ja mám napríklad von všetky 4 osmičky, všetko to dali von zubári.
@anonym_cbbb90 každý zub posiela môj zubár k chirurgovi. Aj deťom trhal chirurg. Takto to dopadne, keď sa zubár púšťa do niečoho na čo nema
@luliu Ja zas napríklad chodím k zubárovi, ktorý sa venuje aj komplikovanejším zákrokom, zubným implantátom a pod. A osmičky mi chirurgicky vyberal on, dokonca v jednom prípade mi špeciálnou technológiou vlastným na prach pomletym zubom vyplnil dieru v kosti po extrakcii (pred pár rokmi) a neskutočne rýchlo sa to hojilo, kosť ukážkovo zcelená. Vždy keď mi "vyberal." osmičky, dali mi ešte domov tie gélové chladiace vrecká a keď bolo treba raz aj atb. a vždy som odtiaľ ešte išla do práce. Takže je zubár a zubár a nie vždy je potrebné aby zuby trhal niekto iný.
@luliu Ja zas napríklad chodím k zubárovi, ktorý sa venuje aj komplikovanejším zákrokom, zubným implantátom a pod. A osmičky mi chirurgicky vyberal on, dokonca v jednom prípade mi špeciálnou technológiou vlastným na prach pomletym zubom vyplnil dieru v kosti po extrakcii (pred pár rokmi) a neskutočne rýchlo sa to hojilo, kosť ukážkovo zcelená. Vždy keď mi "vyberal." osmičky, dali mi ešte domov tie gélové chladiace vrecká a keď bolo treba raz aj atb. a vždy som odtiaľ ešte išla do práce. Takže je zubár a zubár a nie vždy je potrebné aby zuby trhal niekto iný.
@anonym_7a1b25 súhlasím a práve o to ide - schopnosť posúdiť svoje schopnosti
@anonym_7a1b25 súhlasím a práve o to ide - schopnosť posúdiť svoje schopnosti
@luliu Presne tak, s tým aj ja úplne súhlasím.
Len Ty si písala, že "zub by mal trhať chirurg, nie obyčajná zubarka, vždy sa posiela na (stomato)chirurgiu".
Nedehonestujem prácu Tvojho zubára a zubára Tvojich detí, ale to bolo len na margo toho, že nie, zuby trhajú aj zubári, aj chirurgicky "vyberajú". Samozrejme, že ak si niektorí netrúfnu, je fér a na mieste netrapit pacienta a odoslať k odborníkom.👍
@krasneleto aha, už som ťa pochopila. stále som mala pred očami tú tvoju vetu: choď na stomatochirurgiu hneď... myslela som, že to, že mu to do rána opuchne, je konštatovanie a tak nech ide hneď (teraz). už ale rozumiem. no to áno, ráno tam musí ísť, už by som nešla k tej zubárke ani za nič..
@amdornik myslela som, hned ako to bude mozne...
Ako dopadol manžel?

no zbohom. už asi nič. bude trpieť jak hovado. ona mu neurobila najprv RTG toho zuba?