Neustále ma škriabe v hrdle
Ahojte. Ja viem, že taký problém ako skriabanie v hrdle nie je nič vážne, ale ja už som bezradna, preto sem píšem, či sa náhodou niekomu nestalo to isté a ak áno co to bolo a ako to prestalo.. Mala som tento problém vždy ale len po chorobe to trvalo možno tri týždne alebo mesiac no nie viac.. Teraz však už dlho nie som chorá a mesiace ma škrabe v hrdle každý večer a tak, že nemôžem ani spať.. Mam dve malé deti, kašlem a často ich tým aj budím.. Ani oni ešte nespia celú noc a tak som hore polku noci s nimi a polku s mojim kašľom. Už neviem naozaj co robiť.. Cez deň je to lepšie ale večer a v noci je to neznesiteľné už.. Na začiatku mi pomáhali nejaké lieky aspoň alebo napiť sa.. Ale teraz už nič.. Mam mentolove cukríky, ktoré trochu pomáhajú, ale musím zaspat a spat s cukríkom v ústach.. Inak ma hneď začne zase skrabat v hrdle.. U doktora som bola a ten povedal, že mi nič nie je, že som zdravá.. Ale po mesiacoch už ma to veľmi obťažuje.. Aj keď sa náhodou stane, že deti dobre spia tak ja sa nevyspim lebo kašlem.. 😕.
@ibrunova nie nerobili mi žiadne testy ešte..
@dadus_ka ja nemôžem alkohol vôbec.. Ani cítiť.. Nemám to rada, ešte som zvládala pivo a cider ale teraz už ani to nie.. 😕
@stanka4891 budem o to žiadať.. Doktor predtým mi testy žiadne robiť nechcel, neviem prečo.. Teraz som zmenila, tak dúfam, že tento sa lepšie na to pozrie.. Lebo bez cukríkov nemôžem spať, zároveň mentolove to pravdepodobne zhoršuje a navyše ma z nich boli brucho.. Asi ich jem priveľa.. Kvôli tomu hrdlu..
@dadus_ka no ved ani ja nehovorím o nejakých extrémnych množstvách.. Mne to tak nechuti, že to neviem ani prehltnúť.. V každom prípade nemám slivovicu a som v zahraničí, nič také tu nemajú.. Myslím, že máme borovičku ale nie domácu, kupovanu.. Tak neviem ci by to mohlo pomôcť, by som to skúsila dostať do seba 😋
@diana20 šťavy som mala na mysli. a urobil ti endoskopiu?
@diana20 ako pisala @wojtowitch jedna z moznosti je reflux, ja som tiez par rokov mala take obdobia ze som kaslala, aj ked som sa necitila chora, len proste take drazdenie na kasel, obehala som plucne, krcne, a skoncila u gastro, ktory potvrdil reflux. A tiez ma zaha okrem obdobi pocas tehotenstiev nepalila.
@wojtowitch neurobil mi nič.. Len tak mi pozrel do hrdla..
a tie chlamydie alebo mykoplazmy to su testy, alebo odbery??
ešte jedna otazka,ked nekašlem, môžem mat ten reflux? jedine čo ja citim, tak suchost v hrdle, a ako keby guču v jamke medzi prsiami, že by to bol ten zapal pažeraka??
@diana20 vyskusaj si rano postruhat na kasicku jedno jablko a toto na lacno zjedz. Potom nejedz dve hodiny. Ak su to kyseliny tak by ti malo prestat po par dnoch. Ak nie, s jablckom nic nepokazis.
@wojtowitch skúsim, ďakujem.. A ano aj ja som vedela, že ma odbil, už som zmenila lekára, teta, pôjdem ku inému tak uvidím.. 😊
@diana20 zhoršuje sa ti to najmä v noci? Lebo ak áno, tak to môže byť alergia na roztoče. Ja som mala vyše roka bolesti hrdla, také divné pocity v ňom, keď som brala lieky ( ATB) chvíľku prestalo potom začali znovu, vkuse som musela cmulacie cukríky na hrdlo, až konečne po roku som šla na alergologiu a tam mi zistili silnú alergiu na roztoče. V posteli, v perinach a vo vankúšoch je ich mnoho a mne dráždila sliznicu hrdla. Pomohlo kloktanie olejom, nasonex do nosa a antihistaminiká ( tie už neberiem, lebo ma uspavaju) a protiroztocove opatrenia.
@dominikuska neviem.. Áno je to vždy keď si lahnem , že idem spať a v noci, ale aj hocikedy cez deň, nemôžem ani rozprávať keď ma to chytí.. V obchode, vonku na ihrisku, pri jazere.. Hocikedy..
@diana20 určite treba ísť na alergologiu, niečo tá musí dráždiť. Ja som to odkladala viac ako rok a zistili mi aj naprd imunitu, tak som.si kúpila serrapeptazu, dávam si veľa céčka, déčka a béčka a zistím sa omnoho lepšie
Dievčence prosim Vás, kolko sa čaka na vysledok z gastra helicobakter?
Otvaram zas tuto temu... prosim vas aj vam na neico prisli?? ja to mam teraz uz vyse 2 mesiacov.. obehala som plucne a nosno - krvne.. brali mi krv na chmaydie, mykoplazmy, plucnu emboliu, krvny obraz, 2 krat som bola na rontgene pluc, rontgen nosnych dutin, vytery, spirimetriu a nenasli nic.. na alergologiu som objednana. zatial vylucili len astmu... Akoze uz ma to nebavi.. mala som suchy kasel.. dva krat som sa vnoci zobudila nato, že sa od kasla dlgrciam alebo sa vobec nenadychnem.. teraz som asi 2 tyzdne vykasliavala a bolo mi lepsie.. ale zas nanovo suchy kasel... ja uz neviem co mam robit.. Nad refluxom som tiez rozmyslala ale zaha ma nepali.. mam len pocit sem tam ako keby mam hrcu v krku pripadne tlaky na hrudi...
@slamka88 gastro, presne reflux, histamín, intolerancie
@danielahamar histamin.intoleranciu mam vylucenu. Jedine teda este to gastro..len neviem ako to funguje s vysetrenim nakolko stale kaslem..
@slamka88 reflux je o kašlaní, môj mal hadičku na 24hodín, ale viem, že sa dá zistiť aj zo slín

Aj j som sa s tým trápila dlllho, predlho, nakoniec mi moja doktorka urobila ster z hrdla, vyšiel pozitívny, nasadila preto antibiotika, ktoré som musela užívať dva x, lebo po prvom prelieceni stale koky nezmizli, ale odvtedy mám pokoj, spím ja, aj celá moja rodinka.