icon

Neustále počítanie. Neviem sa toho zbaviť.

marianella
24. júl 2018

Ahojte baby. Zažíva niekto niečo podobné? Niekedy mi to už fakt otravuje život....asi odjakživa to robím odkedy si pamätám. Počítam nezmyselne dokolecka všetko co moje oči vidia, len tak sa pri tom prichytim a snazim sa to zahnať a o chvíľu znova a znova a znova. Joooj chcem sa toho zbaviť. Pripadam si ako pako :(

sticker
Strana
z2
dominika6
25. júl 2018

@bianka532 rakúšania nezvyknú mať takéto maniere tak tam bude ozaj chyba vo výchove 😀..

bianka532
Autor odpoveď zmazal
rawmamka
25. júl 2018

@thoughtfulweirdo Presne aj ja používam matematickú analýzu pri ŠPZ 😀 , ale nijako ma to neobťažuje, skôr to vnímam ako zmysluplné využívanie času, keď sedím v MHD.....

dominika6
25. júl 2018

@bianka532 to veľa vysvetľuje..a myslím že pri takejto výchove je jedno v akej krajine človek vyrastá 😀..ale oni sú aj tvrdohlaví,zanovití a pokiaľ fakt nepracuješ na vzťahu tak sa ťažko prispôsobujú že?

bianka532
Autor odpoveď zmazal
bianka532
Autor odpoveď zmazal
cuttina
25. júl 2018

@dominika6 Ten moj kamarat skoncil na psychiatrii, kedze sa mu to v urcitej etape zacalo tak zhorsovat, ze sa pokusil o samovrazdu a vyskocil z okna. Az ked mu nasadili spravne lieky, ulavilo sa mu. Ked mi o tom rozpraval, hroza. Zacalo to tiez spz-kami (co aj ja este obcas robim, kombinujem a spocitavam cisla), poton neustalym pocitanim a kontrolou vsetkeho pred odchodom z domu, z auta atd... . Kazdy to ma inak. Niekoho to moze aj zabit..

bianka532
Autor odpoveď zmazal
simculllka
25. júl 2018

Ahojte baby, ja robím presne to isté, čo tu niektoré popisujete a nikdy som sa nad tým nepozastavovala, ale ako tak čítam, tak by som sa hodila na tú obsedantno kompulzívnu poruchu. Takže, ja pravidelne rátam hračky, ktoré spratujem, či sa jedná o kocky lega, o ceruzky, puzzle a podobne. Sledujem poznávacie značky a veľa si ich viem zapamätať, napr. poznám už autá, ktoré parkujú dookola nás podľa ŠPZ. Tiež si sama pre seba niekedy niečo hovorím, je to proste taký zvyk od detstva, niekedy je to lepšie, niekedy je to horšie. Ďalej si rada všetko píšem na papieriky, alebo do kalendára, hoci sú to občas blbosti a potom si to vyčiarkavam, keď je to hotové a som z toho šťastná. Tiež keď odchádzam z domu, tak musím skontrolovať asi na trikrát plyn a okná,či je všetko ok, aj dvere, keď zamknem. Tieto veci ale mám od mamy, ona to robila celý môj život, tak neviem, či som to po nej akože podedila, alebo čo. Tak čo poviete, budete to tá OCD?

fadama
25. júl 2018

@bianka532 tak potom aj tu je kazdy iny. 😀

bianka532
Autor odpoveď zmazal
bianka532
Autor odpoveď zmazal
marianella
autor
25. júl 2018

@bianka532 pomoc 😂😂😂

0silvia0
25. júl 2018

@bianka532 no aj ja mám fóbiu z požiaru. Keď počujem hasičské autá, vždy mi napadne, či som vypla žehličku 😨

dominika6
25. júl 2018

@bianka532 veľmi trefne napísané..mám jeden exemplár v rodine a je to ako cez kopirák

dominika6
25. júl 2018

@cuttina ja ťa rozumiem,len chcem povedať,že so všetkým netreba utekať k psychiatrovi,lebo raz tam zájdeš a odídeš odtiaľ s diagnozou a lístkom na príjem..oni tam hádžu všetkých rad radom..tí čo majú traumy z detstva,tí čo trpia anorexiou,kadejakými závislosťami aj mierneho typu..v sekunde nadopovať liekmi,zavrieť na samotku a už sa to s ním ťahá polku života..
treba veci riešiť v prvom rade ujasnením si stavu,podporou od rodiny,partnera,kamarátov,skúsiť možné aj nemožné,relaxovať,vypnúť hlavu...a to že si popri tom niečo počítam,môže byť znak aj nadmernej inteligencie..je toho mrte ..len neskončiť na samotke v kazajke..

zenaajmama
25. júl 2018

Ja mám zas takú melódiu furt v hlave,a všetko robím do rytmu.Prejaví sa to len keď je ticho, alebo robím niečo monotonne.Znervoznuje ma to strašne,ale už sa toho neviem zbaviť od detstva.
Zaujímavé je že len pár krát v živote sa mi to podarilo "zaspievať" , väčšinou hneď ako to chcem spraviť mi to vypadne,a neviem si ani za boha spomenúť na ňu.
Vôbec netuším odkiaľ to mám.
Je to otravne hlavne keď sa zbadam napr.že kráčam do rytmu.
Stále mám doma zapnutu telku alebo hudbu, audioknihu.

saxana000
26. júl 2018

@dominika6 ako Monika z priatelov 😊😊😊

bianka532
Autor odpoveď zmazal
ylanee
23. jan 2019

ja keď vešam prádlo na sušiak, vnútorné visačky musia byť vždy na ľavo, aj ponožky otáčam, neznášam pohľad na omarvinky tak vysávam každý deň - niekedy aj viackrát za deň, keď som bola dieťa tak som po odtrhnutí toaletného papiera ešte vyrovnala tie také "ciciky" čo ostávali :D aby to bolo zarovno... a tiež mám strach z výšky, okien, pavúkov, ôs a všetkého čo štípe... moja dcéra má zas rituály pri obliekaní, má postupnosť čo si oblečie ako prvé a čo nakoniec... ale dá sa s tým žiť 🙂

elementissa
24. sep 2020

OCD jak hrom, ale samé to neprejde, hlavne ma to od vždy. Psychológ pomôže ako na to

Strana
z2