Neutíchajúci kašeľ

denka259
26. júl 2021

Ahojte kočky. Dcérka (3 roky) má silný neutíchajúci zadúšajúci kašeľ. Ráno ideme hneď k Dr. Mohli by ste mi ale, prosím, poradiť ako jej ho účinne zmierniť? Večer som jej dala 10kv kaloba, 13kv fenistil, mlieko s medom, maslom a cesnakom ale to si dala len zo 4 glgy. Mám jej dať ešte hedelix?

Ďakujem.

nikadomi
26. júl 2021

Stoptussin

maminkadeticiek
26. júl 2021

Na noc na ukludnenie aby sa aspon vyspinkala 1/4 dithiadenu.

janci05
26. júl 2021

Trošku Alpy na lyžičku cukru a do vertikálnej
polohy. Za chvíľu to prejde.

denka259
autor
26. júl 2021

Kocky mám už len ten hedelix, kalciových sirup, stopangin

denka259
autor
26. júl 2021

@janci05 alpu nemám 😞

manifika
26. júl 2021

...u nas zabera aj nakrajana cibula a dat do izby kde spinka....

manifika
26. júl 2021

@denka259 ... a dala by som ten kalciovy sirup urcite. Vela zdravicka 🍀

lalenka33
26. júl 2021

Hedelix na noc určite nie, ten by ju ešte viac dráždil na kašel.Keď má dráždivý kašel Fenistil bola dobrá voľba na noc.Môžeš aj ten kalciový kludne.

martina1201
26. júl 2021

@denka259 studený zábal na hrdlo a prekryť suchým zabalom. Stačí vreckovka namočené v studenej vode. Sprvu trošku nepríjemné ale mojej zaberalo a kašeľ za chvíľu prestal. Keď kašle a lieky nezaberajú toto pýta ako prvé.

michaelaff
27. júl 2021

Zdravím, nemá náhodou alergiu? Moja má tiež 3 roky, už mesiac aj niečo ju stále niečo trápi.

Najprv To začalo kašľom z ničoho nič, hlavne v noci, kašeľ bol suchý a kaslala aj polhodiny vkuse. Davala som jej kalobu. Kúpila som Paxeladin, plus tieklo jej z nosa, tak sme robili preplach a dávali Nasivin kvapky. Bola bez teploty. Na druhý deň mi to nedalo, išla som s ňou k dr. Dala mi čapík, ak by to bola laryngitida. Plus som jej mala ďalej dávať paxeladin. Takto sme fungovali týždeň. Plus poriadne som večer vyvetrala a dávala som jej mokrú plienku na postielku. A vyššie hlavu.

Zo suchého kašľa sa stal vlhký, kúpila som mucosolvan junior. Plus sople (biele naťahovacie), tak už len preplach s aliamare vodičkou, keďže neodporúčajú dávať nasivin viac ako týždeň. Bola stále bez teploty. Kašeľ pretrvala, hlavne v noci, rovnako ako predtým, polhodiny trvalo, kým sa vykašľala.

No po pár dňoch mi To nedalo, išla som znovu k dr.,že nič nezaberá. Prezrela ju, prvá jej otázka, či som ja alebo manžel v detstve mali podobný problém. Ja som mala - suchý kašeľ, vždy v lete a hlavne v noci,pomohol mi vtedy klaritin (tomsom už ale bola Na alergologii) a čerstvý vzduch. Počula malú zakašľať aj videla sopliky a povedala, že je to zrejme alergia. V lete je to vraj u detí bežné. Predpisala mi XYZAL sirup 2x denne, solmicol sirup 3x denne, sterimar s manganom na preplach nosa niekoľkokrát denne, plus ak bude možné znovu začať dávať aj nasivin, plus stále tu plienku mokrú dávať na postielku.

Výsledok - kašeľ prešiel, len z nosa jej stále tečie. Inak je v pohode.

Tak neviem ako u vás, keď sa chystáte k dr.,tak len čakať, čo povie.

bubibu
27. júl 2021

@denka259 ahoj, ako ste dopadli? Moja mala dva dni cely deň suchý kašeľ, už som sa bála. Zabralo pravdepodobne až inhalovanie “yabro”

kika831
27. júl 2021

@denka259 ak je zahlienena a je potrebne dostat hlieny von tak urcite nasadit kvapky/ sirup na podporu vykasliavania. Treba ratat s tym ze bude kaslat a je to ziadane. Na noc je fajn dat kvapky na ukludnenie kasla. No a ak je ten kasel suchy, ze je dychanie podrazdene tym silnym kaslom tak tieto kvapky na ukludnenie treba davat aj cez den. Urcite je dobre zajst k lekarke. Nech dieta popocuva. Mame s tym ´ bohate ´ skusenosti. Ale uz je nastastie lepsie. Syn teraz douzival erdomed