icon

Neuveriteľne zabúdam, čo vám na to pomáha?

janasim
8. dec 2019

Ahojte ,po dlhšej dobe som sem zavítala, verím že mi dievcata poradite s vašimi skúsenosťami....strašne som začala zabúdať, hlavne v práci sa to odzrkadľuje,musím si všetko písať, šéfka mi dá úlohu, nejakú blbosť priniesť, ja idem na wc a vrátim sa aj tak bez toho....po ceste zabudnem....nie je to len v tomto ....ani z minulosti a mladosti si moc nepamätám, keď sa rozprávam so znamymi čo sme pozazivali a ani osoby niektore, ktorým je čudné prečo ich nespoznavam .....som z toho strašne deprimovana....mám synceka s doživotnou opaterou,bojím sa že mi začína vynechavat....Čo vám pomaha pri zabudani.....lieky, vitaminy, cvicenia, meditacia, zapisovanie diara, poradte prosím

angi07
8. dec 2019

ginko biloba a krizovky ale najskor si myslim ze by si mala navstivit lekara ....

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
8. dec 2019

@janasim rozhodne by som sla k lekarovi. Ten poradi asi viac, ako zeny tu na fore.

ljzozv
8. dec 2019

Neurologicka, ale nepoteším ťa. Zatiaľ mi (chvalabohu) nič nenašla. Ale ani sa to nezlepšilo.

0silvia0
8. dec 2019

@janasim okolo styridsiatky som mala aj ja taketo stadium. Mama spomina, ze aj moj otec v tomto veku zacal zabudat.
Telo prirodzene starne a starne aj mozog a tie centra, ktore fungovali dovtedy ako hodinky mozno zacinaju pracovat inak. Neviem, len dedukujem. Ja som to nikdy neriesila a po case sa to upravilo samo. Dokonca som chcela povedat slovo, a mozog mi vyhodil uplne ine slovo. Aj toto sa mi nejako upravilo, telo si s tym samo poradilo. Ale nechcem tym povedat, aby si to neriesila, len pisem, ze poznam. Ak ti to negativne zasahuje do zivota, radsej zbehni k lekarke

janasim
autor
8. dec 2019

No v rodine máme Alzhaimera,starecku demenciu ,sa mi zdá že osprostievam, ale asi starosti, povinnosti, nahananie sa mi neprospieva

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
sapetka
8. dec 2019

@janasim o to viac chod k neurologovi.. ak made AD

katusiatenko
8. dec 2019

@janasim to ako keby som seba videla😨

katusiatenko
8. dec 2019

Mna neurologicka vymiala ze 40 ročná to hádam nie.Teraz že je taká doba,veľa starostí,deti a robota to mi povedala😉.

janasim
autor
8. dec 2019

@katusiatenko tiež si myslim ze to veľmi prispieva 😌,sme ustvani

iva812
8. dec 2019

Bolo by fajn, keby si si oddychla, zmenila prostredie, nejaká dlhšia dovolenka, len ty a partner.

sapetka
8. dec 2019

@katusiatenko su prilady kedy aj mlady maju lahku formu alzheimera. Je to raritne ale nie je to vylucne ochorenie starych

mpg
8. dec 2019

V 38 rokoch by mama pamäť ešte dobre fungovať, ja mám 63 a pamätám si z mladosti, aj z minulosti, aj také bežné veci a na napr. nákup si robím zoznam, ale to už dávno, aby som náhodou nemusela znovu ísť obchodu.
Možno by bolo lepšie to dať si prešetriť, čo by nato povedal odborník.

dejka77
8. dec 2019

Ja mam dost dobru pamat, ale taketo veci tiez zabudam. V praci robim vela roznych ukonov a niekedy sa mi stava, ze zabudnem co som chcela alebo co mi kto povie urobit, aj doma sa mi to sem tam stava.
Poradila by som ti zajst s tym k lekarovi. A co sa tyka pamati, vraj je dobre robit krizovky a rozne logicke cvicenia.