Neviem ovládať hnev, som nervózna a kričím
Ako to riešiť, neviem ovláať hnev,najmenej a som nervozna a neviem sa kontrolovať s krikom...
@kubkomatko tak ked sa dačo zomele,narátaj do 10 a tak konaj..ak budeš furt ziapať,prenášaš to na deti,ktroé sú potom ako ty,nervozne,kričia aj po sebe a zas sa to dostane k tebe a ty vybuchneš..si uvedom,že ten kruh začínaš vždy ty..
@kubkomatko poznám to, mám dve deti s malým vekovým rozdielom (14,5 mesiaca), tiež mi to pomaly prerastalo cez hlavu... tiež som si hovorila, že tentokrát to zvládnem, ovládnem sa, nebudem kričať, lebo po rýchlom skypení a vychladnutí, mi to vždy prišlo ľúto, že vlastne som robila krik pre nič, pre malichernosti... čiže to predýchanie, počítanie niečo do seba má, ale u mňa nezaberalo... ja som sa mierne ukludnila nástupom do práce.. teda zmenila som prostredie, aj činnosť... deti sú pol dňa v škôlke a po príchode všetkých členov rodiny sme si preto vzácni...
mne sa to stava casto. Zistujem ze najma vtedy ak ma este nieco ine trapi, ponahlam sa, nieco ma boli atd. cize viac veci sa nazbiera a vtedy vybuchujem. Cize ak mas toho vela a preto ti to cez hlavu prerasta, skus nieco vypustit a budes mat viac casu, budees pokojnejsia.
@marfikchov mna ešte viac zeprimovalo že nemám šťastie na prácu
@tarvika asi je to prava, len určití luia to nechcú pochopiť a mna to zožiera ke niečo vravím a ono je to akoby som hrach o stenu házala...
@kubkomatko skús ten stres ventilovať nejak ináč ..ono keď si to zoberieš zo strany tých ostatných, je to dosť naprd stále počúvať niečie vrieskanie. Vieš si predstaviť aký stres z toho majú tvoji blízki? ja som na tej druhej strane , takže to bohužiaľ poznám :(
Precitaj si toto ze co su fakt problemy... potom si mozno uvedomis ze nervacit za hovadiny je hlupe a zbytocne. Tiez som nervacka a toto mi trosku pomohlo sa uvedomit ze co je dolezite... https://prezenu.joj.sk/rodina-a-deti/133563-fot...
(Preco mi to nejde vlozit ako link??)
Ak su ludia ktori ti otravuju dlhodobo zivot tak by bolo cestou k zlepseniu napravenie tychto vztahov, pripadne ak sa nedaju napravit tak prerusenie. zavisi od toho o co ide.
@kubkomatko poznam to velmi dobre..tiez sa mi stavalo ze vybuchnem za kravinu..ani ratanie mi nepomahalo ale
@tarvika ma pravdu -moj problem tkvel v svokre a s tou som si zacala vydiskutovavat problem a pomohlo.Hlavne bez emocii tie cloveka ovladnu natolko ze sa nevie kontrolovat.Spravila som si pomyselnu barieru ktora tzv. chrani pred tymito vybuchmi.Lenze niekedy (viem ze sa to nema) sa otocim a idem si vypit kavu na balkon a opakujem si "stoji ti to zato rozculit sa?chces sa hadat?nie!nenechaj sa vtiahnut do hadky" a mne osobne pomaha😉
Ja som taka ked nemam dost energie, ked uz nevladzem a ked nemam ani chvilku pre seba. Riesim to tak, ze idem do fitka alebo niekam. Ale sama!! Vzdy ked sa vratim som ako vymenena, lebo som spokojna. V tej chvili myslim len na seba a nic ine ma nezaujima. Sme maminy, ale potrebujeme byt niekedy aj same a nacerpat eneriu, aby sme ju potom mohli rozdavat dalej nasim najblizsim.
Tiež som niekedy na tom podobne a bohužiaľ väčšinou si to vždy odniesli moji najbližší aj keď za to nemohli. Ale teraz som sa už nejako neučila, dávať si pozor na to..na kom nechám svoju zlosť. Keď ma niekto vytočí, tak nech si to aj vyžere 🙂
Aj ja s tym mam problem, mam skoro 5 mesacneho syna a je to s nim na zblaznenie, videla som vyrastat vela deti ale toto nerobili co on, treba to predychat a hovorit si, ze vyrastie z toho, aj u lekarky som s nim bola, ze to neni normalne, povedala mi, ze do 3 rokov moze bezdovodne revat cely den, aj mne zvykava byt luto, ked na neho navrieskam, treba si len zvyknut a pretrpet to
@kubkomatko skús svoju vnútornú frustráciu filtrovať napr. športom. Choď si zabehať, zacvičiť, hocičo, choď tam sama, bez detí. Jednoducho musíš vypnúť a potom aj situáciu doma budeš vidieť z iného uhla, keď nebudeš vtiahnutá stále v tom istom. Ja som bola tiež taká hučiaca, hlavne keď boli deti menšie, furt bolo treba niečo riešiť, nemala som pre seba sekundu času a vybuchovala som. Teraz mám svoje aktivity, deti majú svoje aktivity, už som po nich nekričala veľmi veľmi dlho, aj keď ma občas naštvú...
@nodesha čakaj, ked začne behať, kadečo zhadzovať, kade tade maľovať.. to chce minimálne kurz jogy potom, ked už ako 5 mesačný vytáča :D
To sú hormóny,ja tak krycim pred menzesom furt,netreba to zasa extra riešiť,znac si kedy to je najhoršie....proti prírode nemôžeš bojovať,ak nejde o iný problém,napr ze si s niečím nespokojna čo sa nedá vyriešiť a dusis to v sebe....
si doslova ovladana hnevom a vnutornym nepokojom, daj si Persen a pravidelne na pitie caj z medovky lekarskej a šup na jogu alebo iny ventilovaci sport, lebo casom budu od teba vsetci pre tvoju zlost a zurivost utekat...naozaj sa vela veci da riesit aj bez kriku a s pokojnou hlavou, na tomto by si mala popracovat, a hlavne zacat pozitivne mysliet....predsa nechces na okolie posobit ako neznesitelna hysterka.
@kubkomatko Ja ti fandim za to, ze si to uvedomujes a chces s tymi vybuchmi hnevu nieco spravit, uz aj to je prvy maly krocik k zlepseniu 🙂 Jasne, ze to nie je dobre. Ale jedna vec je hnev potlacat, sama pises, ze to nejde, lebo sa nevies ovladat. VIES! Ale aby si nemusela len ovladat hnev navonok voci okoliu (co je sice tiez prospesne, lebo chudaci najblizsi by boli kriku usetreni), ale ty hlavne sa sustred na to, aby si bola v pohode, rob co mas rada, venuj sa sebe, nestresuj sa, rob sport, vybijes negativnu energiu.. Uvidis, ze ked budes pokojnejsia vnutorne, uz ta hocico len tak nevytoci. Krok za krokom, necakaj ze pojdes do fitka raz a bude z teba ina osobnost, ale pracuj na tom, pre svoje okolie a hlavne pre seba!
Fúha baby naozaj vám pomáha iba začať počítať?
Ja som cholerik a rpekvapivo kricim malom, vlastne skoro vobec...ja urcite veci, co robi maly berem flegmaticky...POmahaju mi dve veci.
a/ idem navstivit kamosku, co ma take divoke deti, ze potom si vazim tie svoje
b/ spomeniem si ako sestre umrelo prve dieta, co by ona dala za to, keby vylieval terza maly daco na podlahu.
Treba sa aj s muzom rozpravat o svojich pocitoch aby vedel ako sa zena citi co preziva a preco navali zlosti.ja ako dieta som od toho kriku nadavok chcela ujst prisla k segre tam hukala prisla brachovy tam sa vadili.deti chcu len milujucich a usmievavych rodicov.nie stale nasranu mamu potom sa to prenasa aj na deti aj na muza.muz bude utekat z domu a bude este horsie.

Akoze si nervna na deti? Ci??