icon

Neviem sa zhlboka nadýchnuť

maaaria3
26. jan 2016

Ahojte, mám problém a už neviem, čo s ním... s pocitom nedostatočného dýchania / že sa neviem poriadne nadýchnuť/ som problém mávala niekedy, ale vždy po chvíli ustúpil... no už týždeň neviem dýchať od rána do večera, v noci neviem zaspať a ak sa mi to aj podarí /diazepam/, asi o tretej sa zobudím na to, ako lapám po dychu opať, a kolotoč začína odznova... som z toho vyčerpaná, bojím sa, ako zvládnem vobec ísť do práce... v minulosti, aj počas tehotenstva som trpela úzkosťami, no neliečila som to / navštívila som psychológa a ten mi navrhol lieky, to som nechcela/...... v poriadku som nebola ani potom, no úzkosti sa zmiernili a vždy to boli len psychické stavy, nikdy mi to neprešlo do telesných prejavov... myslím, že sa nejedná o panickú poruchu, lebo nejde o ataky, skrátka len celý deň a noc lapám po dychu, v noci sa pridáva triaška... máte niekto podobnú skúsenosť? budem rada za akýkoľvek komentár, ďakujem pekne

milanko29
8. feb 2017

Dobry den ja mam tiez taky problem uz si rok viem ako sa citite js som na tom tak isto uz ma to nebavi ja mam v tom uz aj to ze citim ako rychlo mi bije obcas srdce a to je pocit velmy hnudny tiez bi som chcela nejaku radu

maaaria3
autor
8. feb 2017

prešla som si už aj liečbou, lebo je to psychika, no vracia sa to nadalej... treba zmenit úplne všetko... postuje, žitie, tempo... je to veľmi ťažké

aninka421
8. feb 2017

@maaaria3 a akou liečbou ak smiem vedieť?a kde ste začali ?rovno ste šli za psychologom?móžte aj do ip napisať ďakujem

maaaria3
autor
9. feb 2017

@aninka421 No mne sa o natolko zhoršilo, že som v noci nespala, len som sa nadychovala a nebolo to už znesitelné... tak rovno lieky na pol roka... teraz som liečbu ukončila a snažím sa to prežit bez nich... lieky to trochu upravili ale sú situácie, kedy sa to vracia... len to treba už chápat, že je to hlava a postupne menit tie spúšťače

jarunka1971
27. mar 2018

ja to mam definitivne zo stresu... stava sa mi to len pri extremnom strese.. naposledy som si ani nepripustala v hlave ze telo moze reagovat aj nezavisle na mozgu.. hladala som za tym vsetkym ine mozne dovody ale pricinou bol jednorazovy STRES.. stava sa
mi to uz niekolko rokov...

mysatka
17. sep 2018

Ahoj,je to už stará téma ale mám už pol roka problém nadýchnuť sa zhlboka každý deň, nikde mi nič nezistili akurát ľahkú astmu,mám aj sprej ale vôbec nepociťujem zlepšenie a moja obvodná mi povedala že už nevie kam má má s tým poslať že ani netuší z čoho by to mohlo byť 😏 a ja už som z toho na nervy to sa nedá normálne fungovať a mám aj malého synčeka..

anavianavi
17. sep 2018

Casto taketo tazkosti byvaju psychickeho charakteru. Mozes mat v sebe nepokoj alebo obavy a prejavuje sa to fyzicky. Ak by to mohlo byt, popracuj na sebe sama (zamysli sa, co ti sposobuje obavy/uzkosti, snaz sa tomu vyhnut, ak sa nemozes nadychnut, ukludni sa, povedz si, ze je to docasne a prejde to a potom sa zlahka nadychni) alebo vyhladaj psychologa. Kludne mi napis IP.

mysatka
17. sep 2018

Vôbec neviem čo by mi to mohlo spôsobovať,je pravda že som v poslednom čase aj dosť nervózna ale pripisovala som to tomu dychaniu lebo to mám každý deň bez prestávky už pol roka...mám proste potrebu sa zhlboka nadýchnuť a nejde to dokonca sa mi niekedy nedá ani dozívať..ale zas v noci je to v pohode nebudím sa na dýchanie, niekedy sa normálne aj teším spať že konečne budem mať pokoj s tým...a ďakujem za odpoveď 😉

anavianavi
17. sep 2018

Podla toho ako to opisujes, je to psychickeho charakteru. Ak mas potrebu hlbokeho nadychu, povedz si, ze ho nepotrebujes a dychaj pokial sa ti da, ale nepokusaj sa o hlboky nadych. Az to prejde, nadychni sa zhlboka. Bezne ludia v klude alebo pri aktivite nemaju potrebu sa zhlboka nadychnut casto. Prejde to, ale trva to dlho. Skus si upratat v hlave. Tyzden si mozes pomoct aj Neurolom.

ajsha123
17. sep 2018

@mysatka Mne sa to stava, ked mam zablokovanu chrbticu. Teda nejaky nerv v chrbtici, citim, ze sa neviem nadychnut zhbloka, nieco mi tam blokuje. Uz sa mi to stalo viackrat, nejako som to rozcvicila. Ked mama koji a pri tom zaspi... tam sa ma co zablokovat (v chrbtici)...

mysatka
17. sep 2018

Ďakujem..budem sa o to snažiť aj keď už som to skúšala ale neúspešne, niekedy si pripadám ako d...l pri pokuse nadýchnuť sa neviem si predstaviť že mám takto nastúpiť do práce.. niekedy je to o niečo lepšie niekedy je to hrozne že už ma chytá aj panika a potom je to už celé zle.. najhoršie že neviem na 100% z čoho to naozaj je..

mysatka
17. sep 2018

@ajsha123 chodím aj na masáže a môj fyzioterapeut tvrdí že mi tam necíti nejaký blok..ja už neviem fakt, poráža ma z toho ale je pravda že ma bolí aj chrbát dosť.. keby to aspoň nemám každý deň vkuse 😏

katka1981
17. sep 2018

@maaaria3, ja mam tento problem ale z chrbtice. Mne pomaha sa postavit predklonit a najst dobru polohu, ale teraz mi pomohla aj dobra masaz v sobotu. Mas to urcite psychicke?

lailaveve
17. sep 2018

@maaaria3 presne ako tu hovorite viacere...moze za to stres...aj ked mozno navonok nemate pocitze ste nervozna no vnutorny stres vo vas je a ten to spusta...ako dieta som toto mavala(nejaky rok dozadu sa mi objavila tetania)...vsetky mozne vysetrenia som mala negat.tak to uzavreli ze je to zo stresu a veru aj bolo....mne pomohlo "cvicenie"..respektive ukludnovanie ...nebolo to zo sna na den ani s tyzdna na tyzden...nejaku dobu trvalo kym som sa zbavila toho pernamentneho"dusenia"a neschopnoati nadychnut sa a potom ked som bola vo vacsom strese a vsimla som si ze sa mi to zacina veacat tak som hned od prveho momentu"cvicila" a pekne to zmizlo...a teraz k tomu "cvicenie" respektive uvolnovaniu...sadla som si,zatvorila oci a zacala som pomaly a kludne dychat a predstavovat si nejake pokne kludne miesto(slnecna luka,plaz,cokolvek.co vo vas vyvolava prijemny ukludnujuci pocit)...znie to divne ale naozaj to pomaha...treba tak chvilku zotrvat,kludne dychat a uvidite ze to bude ok☺...ked je to v rozvinutej forme trva to dlhsi cas ale naozaj sa to vyplati...je to ucinne a hlavne bez kadejakych oblbovakov😉...este si k tomu ked tak davajte magnezium a b6 ..dufam ze to i v pomoze...psychika je naozaj vsemohuca..drzim palce ✊👌👍😙

katka1981
17. sep 2018

@mysatka, mna priserne bolieva hlava, tak ako nikdy . A prisiel k nam maser, naozaj uzasny a ze mam posunutu platnicku aj stavec. A presne mi ukazal to miesto na chrbate pre kt. mam problem sa nadychnut. A teraz som sa dokonca dokazala poriadne nadychnut aj posediacky, toto som nedokazala roky. Keby si z BA dam ti kontakt. Normakne zazrak.

mysatka
17. sep 2018

@katka1981 bolesti hlavy tie poznám veľmi dobre už roky ale odkedy mi začali problémy sa nadýchnuť tak ma nebolieva až tak často,no zato chrbát ma bolí statočne.. nikdy som si nemyslela že by som si želala radšej tie bolesti hlavy skoro každodenné ako toto s dýchaním..zo začiatku som sa bála byť aj doma sama s malým,von som sa s ním bála ísť.. teraz idem ale všade a stále rozdychávam až kým sa mi to nepodarí sa zhlboka nadýchnuť -to je potom úľava nachvíľu 🙂kým nepríde potreba sa nadýchnuť zas

lailaveve
17. sep 2018

@mysatka ...ako som uz pisala...presne toto som mala i ja...a pomohlo mi to uvolnovanie..zavriet oci zacal kludne dychat a mysliet na pekne miesto a v duchu sa ukludnovat..drzim place👍👌😊

anjika44
17. sep 2018

A vetráš si dostatočne? Lebo ja neviem dýchať v nevetranej miestnosti a o saune ani nehovorím. Tam som minútu a utekám. Alebo či ti nezačína astma... Prípadne nejaká alergia, dosť bylín kvitne.

mysatka
17. sep 2018

@lailaveve ďakujem 😊

mysatka
17. sep 2018

@anjika44 vetram stále ale ja to mám všade aj vonku...astmu mám ľahkú,beriem aj lieky aj sprej mám a stále rovnako.. vôbec nepociťujem po spreji že by to bolo lepšie 😏

motolica
17. sep 2018

@mysatka @katka1981 baby skúste jogu.Naucite sa správne dýchať,dáte si dokopy chrbticu a vypnete myseľ 🙂ak je to možné na zaciatok takú pokojnejsiu jogu. Ja som mala všetko toto,čo píšete,chrbticu takú,že v Sparte by ma utratili a dych plytký,dýchavičnosť,nulová kondička aj napriek tomu,že som športovec hoc silový....a tradaaaaa momentálne som fit,ok,musím cvičiť pravidelne,inak by sa mi to vrátilo,ale je to o 80%lepsie😉

caroline_
17. sep 2018

Mne týmto príznakom začala uzkostna porucha a tetania

anjika44
17. sep 2018

A ešte ti poradím. Ja som sa asi pred mesiacom zobudila na to, že mám úplne zovreté hrdlo a nedá sa mi dýchať...už som si odpočítavala posledné sekundy. Nič múdrejšie mi nenapadlo, iba si vopchať ruku hlboko do hrdla. To mi pomohlo. Takže teraz, keď mám takýto problém a čistú ruku, spravím to zase. Síce ma napchne, ale aspoň sa mi uvoľnia dýchacie cesty.

mysatka
17. sep 2018

@caroline_ ako sa zisťuje tetania?

caroline_
17. sep 2018

@mysatka ku svojej obvodnej, ta ta pošle na neurologiu a tam ti spravia emg vyšetrenie,

caroline_
17. sep 2018

@mysatka ale ja som podľa príznakov hneď vedela ze ju mam to vyšetrenie mi to len potvrdilo a keď som išla ku psychologičke a pozrela si výsledok toho emg vyšetrenia absolútne menila prekvapená niečo v tom zmysle povedala ze to ma skoro každý ktorý ma úzkosti ma aj tetaniu

caroline_
17. sep 2018

@caroline_ menila malo byt nebola

mysatka
17. sep 2018

@caroline_ no skúsim sa jej aj na to opýtať lebo mám takú super lekárku že ja jej musím hovoriť kam má má ešte poslať lebo ona už nevie čo somnou hh

caroline_
17. sep 2018

@mysatka to nevadí, pýtaj sa, keď ak zbytočne aspoň budeš mat dobrý pocit, mňa tiež posielala kade tade a nakoniec som skončila u psychiatricky, teraz som už ok, viem aké to je, držím palce

caroline_
17. sep 2018

@anjika44 teraz ma napadlo niečo vulgárne :D popros manžela :D :D