Neviem sa zhlboka nadýchnuť
Ahojte, mám problém a už neviem, čo s ním... s pocitom nedostatočného dýchania / že sa neviem poriadne nadýchnuť/ som problém mávala niekedy, ale vždy po chvíli ustúpil... no už týždeň neviem dýchať od rána do večera, v noci neviem zaspať a ak sa mi to aj podarí /diazepam/, asi o tretej sa zobudím na to, ako lapám po dychu opať, a kolotoč začína odznova... som z toho vyčerpaná, bojím sa, ako zvládnem vobec ísť do práce... v minulosti, aj počas tehotenstva som trpela úzkosťami, no neliečila som to / navštívila som psychológa a ten mi navrhol lieky, to som nechcela/...... v poriadku som nebola ani potom, no úzkosti sa zmiernili a vždy to boli len psychické stavy, nikdy mi to neprešlo do telesných prejavov... myslím, že sa nejedná o panickú poruchu, lebo nejde o ataky, skrátka len celý deň a noc lapám po dychu, v noci sa pridáva triaška... máte niekto podobnú skúsenosť? budem rada za akýkoľvek komentár, ďakujem pekne
@motolica, nemam kedy, ale o mesiac by mohol mat anzel v robote kludnejsie a pojdem na rehabky tam ma naucia branicove dychanie, rehabka plus masaze a len co budem mat vac casu, jednozncacne musim zacat cvicit na chrbticu, ved toto je uz boj o prezite. S takymi bolestami hlavy neni sanca sa starat o deti a domacnost. Mozno skoncim aj na tej joge nebraim sa nicomu, dik
@maaaria3 ak uz ale psych. problemy nepocitujes a zo psych. stranky sa citis dobre, tak to nemusi byt z tohoto hladiska
mne sa nedalo zhlboka nadychnut ked sa mi prejavila alergia asi v 12 r alebo kedy to bolo. Tlacilo ma to na hrudi, ten pocit nedostatocneho nadychu. Ale nie som silny alergik, neberiem ziadne lieky,
Ja som prisla na to, ze ked mam takyto pocit, tak mi paradoxne pomoze najprv co najviac vydychnut... proste poriadne vdychnut uplne vsetko, co sa da z pluc. A potom sa nadychnut zhlboka, a vtedy mi to spravidla uz ide. Vyskusajte. Niekde som totiz citala, ze ked sa clovek nevie zhlboka nadychnut, ze problem je prave v tom, ze poriadne nevydychuje a ten zvyskovy nevydychnuty vzduch "zabera" miesto v plucach, a vdychovany kyslik sa tam potom "nezmesti". Napisala som to tak laicky polopate, ale nie som lekar. A to nedostatocne vydychovanie moze sposobit napriklad stres. Jasne, ze dovodov moze byt mnoho roznych, ale skuste tuto jednoduchu vec najprv, ci vam to nezafunguje.
@modry_mesiac určite skúsim..mňa to zoziera
A neberieš lieky na spanie? Mne po mesiaci brania lieku trittico jednu noc silno búšilo srdce, odvtedy som ten liek už nebrala a ani ho už nechcem vidieť.
Ahoj, ja som mala to iste a mala som to od chrbtice.
@maaaria3 ahoj, ja som tento stav mala cca 4-5 rokov, nebolo to síce také, že by som sa v noci budila, ale pocit, že sa nemôžem poriadne nadýchnuť bol dosť hrozný. U mna, a podľa toho čo si písala v úvodnej správe , možno aj u teba to nebol problém fyzicky... bola som u doktora aj na testoch a povedal, že pľúca mi pracujú výborne. Že u mna to je stav psychicky...
Dala by som si urobiť tetanicky test, lebo aj tetania sa moze podobne prejavovať. Mne pomáha magneb6 premium z dr Max

@caroline_ díky moc🙂