icon

Neviem sa zhlboka nadýchnuť

maaaria3
26. jan 2016

Ahojte, mám problém a už neviem, čo s ním... s pocitom nedostatočného dýchania / že sa neviem poriadne nadýchnuť/ som problém mávala niekedy, ale vždy po chvíli ustúpil... no už týždeň neviem dýchať od rána do večera, v noci neviem zaspať a ak sa mi to aj podarí /diazepam/, asi o tretej sa zobudím na to, ako lapám po dychu opať, a kolotoč začína odznova... som z toho vyčerpaná, bojím sa, ako zvládnem vobec ísť do práce... v minulosti, aj počas tehotenstva som trpela úzkosťami, no neliečila som to / navštívila som psychológa a ten mi navrhol lieky, to som nechcela/...... v poriadku som nebola ani potom, no úzkosti sa zmiernili a vždy to boli len psychické stavy, nikdy mi to neprešlo do telesných prejavov... myslím, že sa nejedná o panickú poruchu, lebo nejde o ataky, skrátka len celý deň a noc lapám po dychu, v noci sa pridáva triaška... máte niekto podobnú skúsenosť? budem rada za akýkoľvek komentár, ďakujem pekne

Strana
z4
olinaaaa
8. nov 2018

@jvlo a neznižuje tlak?

mysatka
8. nov 2018

@olinaaaa na internom som bola a tlak väčšinou v pohode občas vyšší ale inak ok

mysatka
8. nov 2018

@jvlo ako robia ten test a kto? Asi nie obvodná že?

olinaaaa
8. nov 2018

@mysatka tak skus teraz ortopeda.. A ak to je ok tak ta tetania to môže byt.. Ja ju mam tiež potvrdenú od lekára.. Potvrdil zo neurolog

mysatka
8. nov 2018

@olinaaaa no bože keď nemám teraz ani kedy už behať po doktoroch ešte som len nastúpila po materskej do roboty sakra ale najbližšie keď sa bude dať pobehal, dík za rady🙂

jvlo
8. nov 2018

@mysatka neurológ
@olinaaaa mne nie.. ak chýbajú minerály tak sa to tak prejavuje

olinaaaa
8. nov 2018

@mysatka a robilo sa ti to aj pred tym.. Ci len teraz ako si v praci

mysatka
9. nov 2018

@olinaaaa aj pred tým, začalo mi to v apríli a odvtedy každý deň akurát asi 2-3 dni som to nemala

olinaaaa
9. nov 2018

@mysatka a mas neake problemy? Vies moze to byť aj s chrbtice

mysatka
9. nov 2018

@olinaaaa no zistili mi len tu ľahkú astmu ale mám už aj lieky aj sprej a aj tak to mám tak tým to nebude a no chrbát ma bolieva dosť veru

olinaaaa
9. nov 2018

@mysatka tak ortoped

jarunka1971
12. dec 2018

este som chcela dodat, ze podvedomie je velmi silny super..vedome som bola vyrovnana s jednym problemom ale podvedomie urobilo svoje a pri velmi silnych stresovych situaciach sa mi pravidelne uz ten stav vracia,,, trva niekolko dni a odoznie..

saskaaaaaa
16. máj 2019

@maaaria3 urcite tetania

mysatka
Autor odpoveď zmazal
karinnz
8. dec 2019

ahojte pridavam moju skusenost.Tento problem som mala viac ako 3 mesiace.Nevedela som sa zhloboka nadychnut.Niekedy som mala pocit ze sa dusim bolo to strasne trapenie.Zobudila som sa na pocit ze neviem dychat a drzalo ma to uplne celu tu dobu.Robili mi vsetky mozne vysetrenie no vsetko bolo ok.Pridali sa problemy so zakudkom nevedela som nic udrzat v zaludku hned prisla hnacka.Az som skoncila v nemocnici na infuziach.Neskor prislo trpnutie ruk aj noh dokonca jazyka.Toto bolo az posledny mesiac.Prve dva som mala problem iba s dychanim.Nakoniec mi zistili tetaniu na emg vysetreni.Absolvovala som kardiologicke,endokrinologicke,plucne az nakoniec neurologicke vysetrenia..Su dva druhy tetanie.Jedna je z nedostatku magnezia ci kalcia a ta druha forma ktoru mam ja je zapricinena vlastne ani nevedia povedat cim je to neurogenne.Takze moja rada je nestracat nadej ze to odide a budete zas ako preddtym.Stres a psychika vsetko zhorsuje.Mne to zacalo ked som bola fyzicky aj psychicky velmi vycerpana.Telo proste rezignuje.Urcite to ma suvis s nervovou sustavou co neznamena ze ste blazni ale jednoducho niekedy prezivame tazke chvile mame blbe obdobie narocne a moze sa to dusevne trapenie alebo fizycke vypatie odrazit na nasom tele.Uzivajte magnezium kalcium a d vitamin a snazte sa relaxovat mozno chodit na jogu dlhe prechadzky.Cim viac byt v klude!Ja som myslela ze toto su len hovadiny a ako sa mam prechachadzat ked sa dusim ale verte mi ze ked sa nervova sustava upokoji co trva nejaky cas vase problemy ustupia.U mna to bolo niekolko brutalne tazkych mesiacov zufalstva a strachu ale treba sa vschopit a verte ze to prestane 🙂 Uzivam magnezium a kalcium znacky Galvex to mi poradil moj neurolog ze je naj na tetaniu.. ale nie naraz stale s odstupom minimalne 2hodiny.Ja si dam magnezium rano a kalcium vecer..

karinnz
8. dec 2019

este som zabudla ze velmi pomaha aj guajacuran je to volnopredajny liek.Niekedy dokonca ani na krvnych vysetreniach nieje jasne ci mate nedostatok mineralov.Urcite nieje na skodu doplnit 🙂 vela stastia zelam vsetko sa vyriesi 😊

carphone
17. jan 2020

Ja mam dychacie problemy odvtedy co som podstupila augmentacii prs, stress a depresiu!

tanika
25. jan 2020

@anjika44 ahoj poprosím ta o info co ti pomohlo ? Mne zo celé začalo že som bola vo wellnesse. Sucho , teplo a vlhko a bola som v dau e nie dlho a prišla som potom na izbu . A Nedalo dá mi normálne z hlboká nadýchnuť . Neviem ..... čo to môže byt .

anjika44
25. jan 2020

@tanika no, strčila som si ruku do hrdla až takmer do žalúdka ☹

arabela55
18. máj 2021

@mnamko a ako dlho si ho užívala a v akých dávkach , lebo ja mám podobné príznaky☹

mnamko
18. máj 2021

@arabela55 uf neviem,už je to dávnejšie Adi jednu rano

jarkakkkkkk00
30. máj 2021

@gabrielkaa ahoj , viem ze stary príspevok ale este to mávas ??

nika007963
30. máj 2021

@jarkakkkkkk00 ahoj, ja to mám už vyše roka

jarkakkkkkk00
31. máj 2021

@nika007963 a ako vlastne sa ti to prejavuje ??

gabrielkaa
31. máj 2021

@jarkakkkkkk00 áno, niekedy 🙂

dadadadula
24. júl 2021

@katka1981 ahoj viem ze je do stary príspevok no môžem poprosiť kontakt

katka1981
27. júl 2021

@dadadadula, na koho prosim?

anitu
20. jan 2025

@mysatka ahoj .čítam tvoje príspevky.Ako sa máš odvtedy?Zistili mi tiež astmu,a mám aj ja takú dýchavičnosť.

Strana
z4