Neviem schudnúť, hýbem sa, ale neviem odolať jedlu.
Ahojte. Už niekoľko rokov sa mi nedarí schudnúť. Problémom je strava. Mám dostatok pohybu, no nedokazem odolat jedlu, nezdravemu, neustale sa prejedam a necitim plnost, proste som az zavisla na jedle. Prosim vas, potrebujem nieco overene, ako sa vam to podarilo, nejake tipy a triky, produkty, cokolvek. Som uz zufala. Dakujem
Psycholog ! Inak to nedas,chudnutoe zacina v hlave 75% je strava a 25% pohyb
@bianka432 ja som schudla tak, že som nevynechala okrem sladkosti nič, dokonca aj cukor som si dávala do kavy aj do čaj. Ale aj tak zaručene funguje jedine 'cica nezer! "a to doslova! Jedla som veľmi málo, nie raz ma brucho od hladu bolelo, zvykla som si a už som neskôr nebyvala ani hladná. Fakt minimálne porcie ako dieťaťu, chlieb tiež len veľmi málo. Žalúdok si zvykne a veľa piť, to bol u mňa problém. A keď som za mesiac schudla - 7kg a bolo to viditelne už sa mi to začalo páčiť. Necvicila som vôbec. Len turistika a všade pešo. Ale už v istom bode som sa vracala akoby späť pomaly postupne, tam prehrešok, tam langos, pizza a kilečká idú potom veľmi rýchlo späť....
@zuzudrnda presne viem o com pises, ja som na tejto strave schudla 40 kg. toto mi fungovalo najviac. zelenina, ovocie, sem tam ryby, trochu orechov. boli aj krizy, vtedy to istili zemiaky, vajicka, mliecne vyrobky, ale nepriberala som, len sa vaha zastavila. teraz pridavam do zelenych polievok aj riasy.
Ja som začala chudnúť pred rokom.Po operácii kolena.Najviac mi pomohol môj dospelý syn,ktorý pravidelne cvičí a snaží sa zdravo stravovať.Naucil ma nejake cviky,ale hlavne mi poradil,že pred každým jedlom,ktoré plánujem konzumovať,sa mám Adama seba opýtať,či toto konkrétne jedlo naozaj chcem zjesť,či som naozaj hladná...A fakt sa mi podarilo zrieknuť sa keksikov a čokoládok,ktoré som jedla na kilá 😁.A takisto som zminimalizovala porcie.Da sa to, podarilo sa mi pekne schudnúť a stále si váhu držím
Nie Adama,ale sama.Skriatok zaúradoval 😁
Ahoj. Zacni pri nakupoch. Ked nekupis, nemas nic doma, tak proste nejes. Staci menej chodit do obchodu. Napis si zoznam co potrebujes nakupit, a drz sa toho. vela stastia
@bianka432 v prvom rade sa netreba snažiť chudnúť hladovaním .. Odporúčal by som používať aplikáciu Kalorické tabuľky aby ste zistili aké množstvo jedla vlastne potrebujete. Pretože väčšinou to je o tom že ľudia sa snažia nejesť a telo si to neskôr vypýta v podobe šialených chutí na sladké... Prečitajte si skupinu Cesta k mojej premene ,, taktiež môj profil 🙂 možno nájdete veľa odpovedí 🙂 Držím palce
Ja som sa prejedala keď som mala prácu, ktorá má nebavila, nedávala mi zmysel, aj keď boli fajn peniaze, kolegovia atď. a relatívne bezstarostný život, hneď po výške...behavala som a nejak som nechudla..keď som prácu zmenila na pre mňa zmysluplnejšiu, kilá išli dole ani neviem ako a už som nemala potrebu sa prejedať. Samej mi to prišlo zvláštne ako to bolo prepojené. Možno psychológ by ti vedel dať na vec pohľad z inej perspektívy.
Prejedanie je o psychike niečo ti v živote asi chýba. Ja jem sladkosti veľa ale nejem mäso už roky. Jem samozrejme zeleninu, syr, ovocie, tofu cestoviny atď všetko na čo mám chuť. Okrem mäsa to nejem z etických dôvodov. Musíš mať pevnú vôľu jedlo je na to aby si prežila, neži kvôli jedlu to nie je zmysel života
Zbavit sa z domacnosti sladkosti/slanosti, ktorym nedokazes odolat a v obchode ich nekupovat. Ked tak iba 1ks na zahnanie aktualnej potreby.
Stiahnut kaloricke tabulky a aspon mesiac sledovat stravu aby si zistila co jes a ako. Naokoniec zistis ze jes malo🤪
Mas len roztiahnuty žalúdok skús týždeň písať Kalorické tabuľky je tu dobrá skupina
Cesta k mojej premene.
A potom to pôjde samo ale len ked budeš TY a tvoja hlava chciet
Ja takisto a to chudnem asi celý život
Schudnem priberiem a dookola😭
Prajem hlavne vela trpezlivosti nepojde to za den dva, týžden veru ani mesiac...
Skús navštíviť psychológa, myslím že by ti mohol pomôcť a dokonca sú aj lieky na posilnenie vôle. Držím palce 😉
Môj názor je nezakazovať si nič a snažiť sa vytvoriť si dlhodobý návyk. Ak si budete niečo zakazovať nevydrží to.. Motivujte sa.. Nemajte pár mesačnú dietu, ale zmente stravovanie a urobte z toho životný štýl. Ono sa to bude zdať určite ťažšie, ale pôjde to. Ak dostanete chuť na jedlo, najprv sa najesť normálne, jesť veľa zeleniny k jedlám, ktorá zaplni žalúdok. Ak budete mať aj naďalej chuť na napr sladké, dajte si.. Ale dajte si iba kocku čokolády naozaj iba na chuť a myslím ze už po hlavnom jedle celú čokoládu nezjete. Trošku sebazapretia, jedlo neutečie a nemožete byť otrokom jedla 🙂 A podľa mňa najlepší a najučinnejši sposob na chudnutie je planovat si jedlo dopredu. Mne sa tak podarilo schudnut 10kil.. Hlavne vela bielkovin, vela tekutin (vody) a chystat jedlo, krabickovat.. Ak budete mat nachystane jedlo, nesiahnete po prvej somarine ktoru najdete .. a dalsia vec.. :D nekupovat si domov sladkosti.. ak nemáš, nezješ. Na sladkosti som uplne chorá, čiže viem o čom hovorím chichi 😀
Jednoznačne si jedlo plánovať a krabičkovať dopredu.. Ak budete mať prichystané jedlo, nesiahnete po prvej somarine. Nezakazujte si nič, nech vám to vydrži čo najdlhšie, ale snazte sa s mierou. Nebudte otrokom jedla 🙂 A hlavne.. nekupovať sladkosti a podobne, lebo ak nekúpiš tak nezjes :P
Keď sa obmedzia sacharidy obmedzí sa aj chuť do jedla, a ešte časom vyskúšať prerušovaný pôst. Ja mám vďaka tomu dole 50kg
@bianka432 Skus ked ta pochyti chut na jedlo naratat do 10 a dat si miesto toho pohar kvalitnej vody ... vela krat je clovek viac smadny ako hladny ... alebo si stanov ze ked budes zas citit ze si musis nieco dat tak si daj mrkvu, ci jablko, no nieco si vyber co budes mat vzdy po ruke a je to zdrave nejaku zeleninu ... nestaci makat vo fitku .. podla mne dobre vies presne co je pre teba dobre a co nie ... len si treba prestavit mysel a navyky ... predstav si co jes, co to je ze su to same odpadky co ti skodia tvojmu telu ... mas sa tak rada, aby si sa k sebe spravala ako ku kosu s odpadkami a hadzala tam vsetok ten hnus, skus si to vzdy povedat predtym ako zacnes jest som odpadkovy kos, ci sa mam tak rada aby som si dopriala nieco zdrave ...
skus aj terapiu ... terapia cesta, to ide hlbsie do problemu, alebo nlp programovanie to ti pomoze zbavit sa zavislosti, ale samozrejme musis na sebe pracovat a to zvladnes ... a budes sa citit skvele ... odbornik na jedalnicek ani fittrener ti v tomto nepomoze ... je to zavislost a to treba riesit inak .. ako som uz pisala ..... vdzy je za tym nejaka emocia ... skor ako si das nieco co je nezdrave a ani nie si vlastne hladna do ust, skus sa zastavit a zamerat sa na emociu ci spomienku ktoru pri tom mas ....
Žuvacky veeeľa
Psyllium
strava je naozaj základ. Mňa však ešte napadlo, či máš dostatok spánku. Ja keď ho nemám, tlačím do seba naozaj všetko.
Ja si myslim ze ti chyba akcia cakas ze ti niekto nieco prevratne poradi nie neporadi.... zacni ty sama.... Ked mas eur na trenera tak ti urcite poradi ako sa stravovat... popros ho nech ta aj v tomto kontroluje.... a zacni si jedloo planovat a varit dopredu lebo ked nemas zdrave pripravene siahnes po tom co je rychlo dostupne a to byva zvycajne nezdrave... Akcia tobi rozdiel v tom ci je niemto uspesny v akejkolvek cinnosti.... nehovor uzbo tom... nespititizuj zacni uz 👍😁😁😁 a este jedna vec hlsdaj motivaciu to je najsilnejsi motor zmeny.... nepremyslaj ze musis nieco vydrzat myslim tym nejest.... musis najst motivaciu...a hlavne zacni uz dnes.... aj to je krok vpred ked si neosladis kavu drzim palce👍❤️❤️❤️❤️
Úprimne? Takto sama nikdy neschudnes.... moja mama držala cely život diéty az sa aj pomocou liekov vypracovala na 170 kg.... našla odborníčku a s jej pomocou za tri mesiace schudla 20 kg- bez hladu.... dr to vysvetlila takto- človek musi jesť toľko aby, nebol hladný a musi jesť take veci, ktoré mu upravia glykemickú krivku.... to co ty opisuješ bol problem aj mojej mami-prejedať sa.... a to len preto že jedla malo a nesprávne veci... ak chceš viac info tak mi napis- zistím ti od mami kontakt
Ak je problém jedlo, tak je to problém hlavy ;) pretože reálne tvoje telo toľko jedla nepotrebuje, treba si to nastaviť správne v hlave. Na tom to všetko stojí a padá ;)
@73daniela myslím si, ale to je len môj čisto názor, za seba. To nie je ani tak o treneroch, či spoľahlivých a zaručených diétach, ale presne o tom "nastaviť si to v hlave" toho co jest je plný internet. A platí pravidlo, že väčší výdaj ako príjem. Ono to nefungujú ani tie zaručené rady, že tie a tie potraviny zasýtia, ak to nemáme nastavene v hlave. A pomáha sa len zamestnať a nemyslieť na jedlo. Proste menej jest a viac spáliť. Ja som jedla všetko ale veľmi málo. Najprv to bolo aj o tom, že ani tie zaručené potraviny ma nezasytili, ale povedala som si, že nebudem jest iné a hotovo. Proste zaťať sa. Pevná vôľa a žiaľ aj u mňa je to problém.
Ahoj, začiatky sú vždy ťažké a chce to pevnú vôľu. Ja som sa po dlhom trápení rôznymi nezmyselnými diétami rozhodla vyskúšať 28-dňový detox od pani Mačingovej a fakt to neľutujem. Už sa jej stravovacími radami riadim druhý rok a darí sa mi držať si svoju hmotnosť bez jojo efektu..Skvelé na tom je, že ak si už navykneš a si v udržavacej fáze tohto stravovania, riadiš sa metódou 5:2, čo znamená, že 5 dní ješ ,,podľa pravidiel" a 2 dni si môžeš dopriať čokoľvek na čo máš chuť a ani napriek tomu nepriberieš...
@janaff gratulujem a ďakujem za dodanie nádeje 😉 A koľko trvalo, kým vám začala hmotnosť klesať na tom AIP? Ja nejem lepok, sóju cez dva roky, chystám sa na čas vysadiť mliečne, vajcia, ľuľkovitú zeleninu, lebo zatiaľ sa nepohlo ani deko. A to som jedla zdravo aj predtým (žiadne spracované potraviny, cukor, biela múka a pod.). Jediný rozdiel, ktorý pociťujem, že som už neni totálne skapatá, ale len na polovicu 🙂 Možno to chce len čas.
@zuzanaam hmotnost zacala klesat hned. prve kila isli dole najrychlejsie. zmena nepride, ked sa vynecha len lepok, soja. moj jedalnicek pozostava zo zeleniny, ovocia, orechov, sem tam ryb, davnejsie som jedla aj mäso, ale zo zdravotnych dovodov, aj etickych som prestala. potom sa chudnutie urychlilo. ked mam krizu PMS tak zjem aj zemiaky, vajicka, mliecne vyrobky, ale to je len take docasne, ked mam chut, alebo zly den, alebo nic ine v chladnicke nie je, tak to su take hranice. len vaha sa vtedy zastavi. pomohlo mi paradoxne, ze nemozem jest ziadne obilniny. chudnutie prislo prave vdaka tomu, a to ci som chcela, ci nechcela. tofu si dam obcas, lebo mi chuti, ale vobec z neho nepriberam. prave naopak, pomohlo mi dat do poriadku menstruacny cyklus. ked mam v lete chut, dovolenkovu naladu, tak si davam do polievok aj morske riasy. cvicenie som nerobila ziadne, len chodim rychlou chodzou, take bezne trasy, ako odviest deti do skoly, skolky, zbehnut do obchodu. ceze leto trochu plavanie s detmi. ale ziadne fitko, behanie. proste pocuvat svoje telo, aku stravu potrebuje.

@dskjhfdlkdjhl veľmi dobre si to napísala. Lebo všetko je v hlave. Dovolím si tvrdiť aspoň za seba, že sa človek musí v prvom rade zamestnať. Nájsť si primeraný koníček (nemyslím doma v domácnosti, lebo to je bežná rutina, tam skôr prepadneš myšlienkam na jedlo) a nemať doma zásoby sladkosti a lákadiel. Aj kedy hovorím za seba, že kde je rodina, deti a pravidelne sa varí, pečie tam je to o to ťažšie. Ale viem stojí to veľa úsilia, sebazaprenia, pevnej vôle a vytrvalosť. V posledných rokoch tiež mam ten problém. A nemôžem povedať, že by som mala vyhraté. V mojom prípade platí to samé... Vždy som mala tisíc výhovoriek, že sme v podstate na troch kuchyniach občas (mama, svokra) ale sú to výhovorky. Ja hovorím za seba, mohli mi hučať a čudovať sa celé roky ľudia ako som mohla tak pribrať - neschudla som! BA naopak cez deň som sa snažila jest zdravo, vyradiť sladkosti a večer som to nevydržala a zjedla piate cez deviate. Alebo vydržala som nanajvýš pár dní... Proste celé zle!! U mňa to fungovalo tak, že čím väčší stres v práci tým viac som mala chuť večer aj v noci na sladké. Ale vygradovalo to tak, že som mala problémy a podarilo sa mi schudnúť, nie síce na požadovanú váhu, ale bola som spokojná ako tak... Ale prišlo to akosi samo od seba, prestalo mi chutiť jest, nejedla som sladké, ziadne vyjedacky na tajná sa a schudla som - 17kg za pár mesiacov. Len žiaľ prišla fáza pokojnejšia a opäť som sa akosi veľmi v lete rozjedla a neviem prestať! A kilečká idú späť. Takže tiež musím samú seba nejako presvedčiť a nestavit sa na detské porcie a obmedziť sladké! Lebo za seba hovorím, že nie len to je skvelý pocit, že sa cítiš omnoho lepšie, máš viac energie a zrazu vidíš aj svet v ružových farbách 🌈 a co je najviac, že ma prestalo aj okolie deptať tým, že som pribrata a podobne poznámky na moju adresu. Lebo si dovolím tvrdiť, že som sa za posledné roky veľa kvôli tomu natrápila, aj vyrevala. A predsa má to nedohnalo ktomu aby som schudla skôr......... Motivácie boli vždy, aj podpora, len pevná vôľa nie! (ako mi okolie povie, asi si malo chcela....)
@bianka432 každopádne je to ťažké, ale držím palce ‼️✊✊💪💪