icon

Nezhubný nádor prsníka D24

mikca94
23. dec 2011

Dobry den chcem sa informovat na par lekarskych nazvou z ambulantej spravy nakolko lekar diagnostikoval Dg: D24 a stym ze je o vseko v poriadku ide iba o tukovy nador , v sprave je pisane ze jednoznane benigne lozisko , ostro ohranicene, homogennej struktury s retroloziskovym zosilnenim a jemnymi bilateralnymi tienmi zaujimalo by ma co znamenaju tie bilaterarne tiene ? nemate niekto stym skusenosti ? dakujem

latvia
23. dec 2011

@mikca94 predpokladam ze to mas nalez z radiologie, bilateralny znamena obojstranny, je to len popis toho co vidi na snimku

mikca94
autor
23. dec 2011

dakujem za odpoved ano bola som na sone a potom ese raz u lekara v prsnikovej poradni, zaskocili ma iba tie tiene ci to niesu nahodou nejake metastaze 🙂

latvia
23. dec 2011

@mikca94 nie, niektore utvary vrhaju tien na ultrazvuku, tusim ked su nejake kalcifikaty - zvapenatene tkanivo, ak si dobre pamatam 😅 rakovina prsnika metastazuje do lymfatickych uzlin, hlavne do podpazusia, takze tam by to popisovali ako ich zvacsenie alebo ine zmeny. a rakovina byva zvacsa neostro ohranicena.ak to uzavreli ako nezhubne, tak zrejme nemaju pochybnost ze je to tak 😉

mikca94
autor
23. dec 2011

dakujem trocha ma to upokojilo 🙂