icon

Nežiadúce účinky antidepresív

26. aug 2023

Mám nové AD , dnes ráno som si dala prvú tabletku , je normálne ak mi je zle cely deň ? snažila som sa z toho aj vyspať no cely deň som úplne mimo , úplne opleštená , ani šoférovať som nevedela.

Strana
z2
makulienka1
26. aug 2023

Ano, je to normálne. Mne bolo zle celý týždeň. Iba som ležala v posteli a spala.

autor
26. aug 2023

@makulienka1 a pokračovala si v užívaní alebo si musela zmeniť ?

iveta16161616
Odpoveď bola odstránená
autor
26. aug 2023

@iveta16161616 Alventa

iveta16161616
Odpoveď bola odstránená
iveta16161616
Odpoveď bola odstránená
autor
26. aug 2023

@iveta16161616 Eliceu som mala aj ja ako prvé AD , z nej mi nebolo vôbec zle iba prvý krát keď som si dala. Ale vyspala som sa z toho a potom další deň som už ani nevedela že som si niečo dala

denithestrange1993
26. aug 2023

No soferovanie sa neodporuca kym si telo nezvykne na lieky,resp ked si vobec zvykne. Velakrat je potrebne vymenit lieky ak nezaberaju

slovakboy
26. aug 2023

Po prvej tabletke by ti nemalo byť zle. Účinok nie je taký rýchly ani silný. Môže byt aj placebo efekt. Tiež som to mal.

iveta16161616
Odpoveď bola odstránená
iveta16161616
Odpoveď bola odstránená
miamia04
Autor odpoveď zmazal
miamia04
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. aug 2023

Únava, úzkosť je jeden z nich, bolesť zaludka

miamia04
Autor odpoveď zmazal
autor
26. aug 2023

@miamia04 jednu tabletku mám predpísanú s tebokanom(ginko) a magne B6 + lexaurin v prípade potreby.

@miamia04 Je mi tak ako po opici. Mám závrate , je mi aj na vracanie , mám take akoby spomalene reakcie alebo neviem ako to opísať, keď som poobede zaspavala cítila som mravčenie v celom tele , a mala som akoby takú strašne ťažkú hlavu , no úplne ako na drogach sa cítim. Myslela som si že som si len zdriemla na pol hodinku spala som 4 hodiny čo umňa vôbec nieje bežne takto počas dňa si schrupnuť

miamia04
26. aug 2023

No ono sú to silné lieky, chvíľu to človek musí pretrpieť zo začiatku, potom ale zvyknú zabrať. Potom by ťa už mali akoby oživiť.
Koľko 37,5mg alebo 75mg?

autor
26. aug 2023

@miamia04 37,5 mám a to mi povedala že keď mi budú robiť dobre môžem zvýšiť na 2 tabletky denne. To mi môže byt aj 2 týždne takto že? Mám stres teraz lebo maly ide do škôlky od septembra bude mať adaptačné 3 týždne budem musieť fungovať šoférovať lietať hore dole

eliska13
26. aug 2023

Závrate prejdú rýchlo.Sestra mala tieto lieky po pár dňoch sa mala výborne iný človek.Skor ráno po zobudení mala úzkosť.Tiez mala aj tebokan je na prekrvenie mozgu

miamia04
Autor odpoveď zmazal
iveta16161616
Odpoveď bola odstránená
miamia04
26. aug 2023

A s tým šoférovaním ak sa nedá inak, veľmi opatrne. Aspoň na začiatku.

miamia04
26. aug 2023

@iveta16161616 Užívala som, ale naozaj veľmi dávno, prečo?

ivanakaka
26. aug 2023

2 tyzdne to trva cca

makulienka1
27. aug 2023

Pokračovala som, doktorka mi hneď na začiatku povedala, že to takto bude. Prvý týždeň bol najhorší, potom ešte druhý nič moc a potom sa to zlepšilo. A tiež som mala Alventu. Brala som asi pol roka ale potom ich aj tak musela zmeniť lebo mi nevyhovovali. Najlepší pre mňa bol Brintellix.

jaska25
27. aug 2023

Zdravim, ja beriem Alventu 2x37,5mg. Dnes 16. den. Treba vydrzat tych cca 14 dni. Ja som mala vedlajsie ucinky ako trasenie ruk, noh, nepokoj, potenie, najma nocne potenie, sucho v ustach, placlivost, pistanie v usiach, zvacsene zrenicky a nespavost. Zostalo mi potenie, piskot v usiach, sucho v ustach, zvacsene zrenicky a nespavost. Ale tras prestal aj nepokoj. Naozaj treba vydrzat. Popripade si prve dva tyzdne davat Neurol alebo nieco podobne. Verim, ze casom mi odozneju aj ostatne vedlajsie ucinky. Na nespavost som zacala vcera brat 1/3 Trittica. Tak uvidim.
Nastup ucinku AD je 2-6 tyzdnov. Treba byt velmi trpezlivy. Ak by sa to ani po 3 tyzdnoch nezlepsovalo, poziadaj o zmenu AD. Mne taketo zle stavy robil Escitalopram a tak mi ho vymenili za Alventu. Drzim palce 🙂. Bude dobre.

autor
27. aug 2023

@jaska25 dnes ráno som sa ešte zobudila s tým že mi vôbec neustúpili tie NU cez noc , ale dala som si tabletku a nič mi nebolo cely deň chvalabohu. Tak dúfam že to tak aj ostane už. Môžem sa opýtať takú otázku na telo možno , nemusíš odpovedat keď nechceš , s libidom nemáš problémy? Čítala som že aj to je dosť časté pri AD a ja s tým mám problem aj bez toho aby som ich brala tak sa dosť obávam 😄

jaska25
27. aug 2023

No ja nemám partnera, takže to až tak extra neriešim. Ale ak sa pýtaš na orgazmus, tak s tým problém zatiaľ nemám 😂. Uvidím ako to bude ďalej. Ale ja beriem na noc Trittico a to práve rieši aj sexuálne dysfunkcie, takže ak by si mala problém so spánkom, vyskúšaj na noc toto AD a zabiješ dve muchy jednou ranou 😄.

ivanakaka
1. sep 2023

@iveta16161616 musis zavolat napisat psychiatrovi

ivanakaka
1. sep 2023

ja som mala ked som nebrala

Strana
z2