icon

Nežiaduce účinky Betalocu ZOK 50

nevenka
27. apr 2025

Ahojte, prosim, ma niekto skusenosti s tym, ze by sa mu pri uzivani Betalocu objavili tieto neziaduce ucinky? Pocit chronickej unavy, ospalost, az mdloby, taky pocit tazkej unavy, ze sa musim premahat mat vobec otvorene oci, zadychavanie, bolesti svalov, slabost svalov, problem vyjst na 1.poschodie. No a este zavodnovanie a po zvyseni davky z 1x50 mg na 2x50 mg pribratie bez zmeny stravovacich navykov? Ja mam hrozny pocit zavodnenia. K lekarovi idem koncom maja, chodim kazdeho pol roka na kontroly. Tlak mam relativne dobry, v poobednych hodinach trochu vyssi, no ked som kedysi brala Concor 5 mg rano, citila som sa o dost lepsie.
Ja som si myslela, ze ta unava bude suvisiet so stitnou zlazou, ale tu mam po kontrole v idealnom stave, teda protilatky pritomne su, ale funkcia je ok. Z toho unava nebude. Ale je to des, lebo sa k nicomu neviem dokopat a musim sa premahat vobec hrat sa s detmi. Je pravda, ze aj malo a zle spim, ale az takto, aby clovek mal unavu? Anemiu nemam, mam malo vitaminu D a horcik na spodnej hranici. To som zacala doplnat.
Rada by som sa citila lepsie a vladala dajme tomu aj cvicit, aby som posilnila svaly, ale urobim par drepov a svaly KO.
Uzivam este aj koenzym Q10.
Betaloc a zvlast tu davku, ktoru mam, nechcem len tak vysadit, lebo viem, ze sa to nesmie, to by skoncilo u mna asi velmi zle, kedze tlak mi vie vybehnut aj cez 200. Len proste, som nestastna z toho. Chcela by som aj zacat znova soferovat, ale skrz tu unavu, ospalost, nepozornost, sa dost bojim, aby sa daco nestalo. Lekar mi chcel este k Betalocu pridat Lusopress, no len tlak som mala vysoky len u neho, doma bol ok. Dakujem za skusenosti, pripadne aj rady lekarov, zdravotnikov.
Mam uz po 40-ke. Dakujem za skusenosti.

taktotedanie
27. apr 2025

@nevenka nemala som absolutne ziadne priznaky ako popisujes ty

siegi
27. apr 2025

@nevenka mamka zmenila kardio lieky z egiloku 25mg 1x denne na betaloc zok 25mg 2x denne, odkedy berie citi sa unavenejsia, tlaci ju na hrudi a boli ju hlava. Zajtra ide naspat k dr lebo sa neciti dobre

ankalv1
27. apr 2025

Ja som musela Betaloc vymeniť. Tiež som mala strašnú dýchavičnosť, nič som nevládala a veľmi mi znižoval tlak. Teraz mám Concor cor.