Nežiadúce účinky po Pfizeri

mon1806
27. dec 2021

Čau baby otázka môj manžel bol v septembri na očkovanie covid prvá dávka po 3 týždňoch sa u neho objavili brutálne závrate, búšenie srdca volala som záchranku tlak mal strašne vysoký trvalo to u neho asi cca 5 dní stále mal pocit na odpadnutie nemohol poriadne hlavou hýbať lebo hneď mu bolo na odpadnutie, na druhú dávku nesiel lenže ma prácu akú má nebudem zverejňovať a dnes im bolo. Povedané ze všetci musia byť zaočkovaní inak majú vyhadzov môžu byť tis príznaky z očkovania?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
dmk_1
27. dec 2021

@mon1806 mozu, nemusia. Teraz ludia velmi radi vsetko pripisuju ockovaniu. Moj kolega mal taketo iste, on bol este astrou, nakoniec v nemocnici stanovili diagnozu, nic to nemalo s ockovanim. Kazdy organizmus je unikatny, niekto zareaguje horsie, niekto vobec. No bohuzial, doba dotlacila k ockovaniu, ak kvoli praci musi, su len dve riesenia, nic medzi tym.

janula2511
27. dec 2021

@dmk_1 v nemocnici ti to nepovedia že z očkovania. Nepriznáju to.

lienka.7
27. dec 2021

@mon1806 nikdy nepriznaju ze je niečo z očkovania, nikdy. Vieš povedia ti, no smola proste.
Inak moj mm mal presne toto iste, asi mesiac po vakcine 2 dávke. 3x som mu volala sanitku, a hneď 1 otázka záchranárov ze ci je očkovaný... sami vtedy priznali, že kopa ludi toto ma po ockovani. Obzvlášť mladší chlapi.

mikadooo
27. dec 2021

@mon1806 myslím že po troch týždňoch to už nebolo z vakcíny, jednoducho sa to v živote stáva, že sa vyskytne nejaký zdravotný problém, či ste zaočkovaní alebo nie ste.

kiwi3
27. dec 2021

@mikadooo presne. teraz je uz z ockovania vsetko. uz ine dovody tusim aj prestali existovat. zvlast anitivaxeri budu na vsetko ukazovat snad do konca zivota, ze za to moze ockovanie 😒 lebo ved treba cakat, ze na to pomrieme...

syslik81
27. dec 2021

v praci mam vsetci pfizera 3x- a nikto nemal ziadne ucinky vedlajsie po tak dlhej dobe .. a samozrejme ze ti nik nepovie ze je to z ockovania lebo to nevedia -nemaju ako vediet .. pravdepodobne to mal z ineho a mali by mu spravit vysetrenie ... a samozrejme ze sa tu zhrknu atiockovacie vsevedkyne co ti na zaklade opisu na konikovi spravia diagnozu ye je to z ockovania a bude dalsia storka na fb kt sa bude sirit nekonecnou rychlostou ...

poopsie
27. dec 2021

Ak ti začnú vypadavat vlasy po 3 týždne po covide môže za to kovid ak odpadneš 3 týždne po vakcíne je to zhoda náhod... Utvorte si sami názor...

karolinka1991
27. dec 2021

@mon1806 Manzela nemozu vyhodit z prace na zaklade nezaockovania a ak by na tom trvali, nech on trva na tom, aby mu ako dovod vypovede udali nezaockovanie - odporucam nastudovat:

https://www.ip.gov.sk/zamestnavatel-ockovanie-z...

karolinka1991
27. dec 2021

@mon1806 okrem ineho sa tam pise aj:

Zaobchádzanie so zamestnancami v pracovnoprávnych vzťahoch musí byť v súlade so zásadou rovnakého zaobchádzania a žiaden zamestnanec nesmie byť diskriminovaný z dôvodu iného postavenia, ktorým je napr. očkovanie proti koronavírusu.

Aktuálne nie je platný a účinný žiaden predpis – vyhláška Úradu verejného zdravotníctva, ktorá by zamestnávateľa nejakým spôsobom oprávňovala na uvedené konanie (posledná vyhláška upravujúca režim vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa č. 200/2021 V. v. SR bola zrušená dňa 17. mája 2021 redakčným oznámením č. 209/2021 V. v. SR).

dmk_1
27. dec 2021

@janula2511 nerada sa zapajam do debat, ktore su zivnou podou pre akekolvek konspiracie. Odpovedala som na otazku, moze to byt, nemusi. Moj nazor je, ze dnes mnohi radi vsetko pripisuju ockovaniu, aj keby niekomu ruka odpadla. Nie som odbornik, aby som sa vyjadrovala, nerobim v nemocnici, aby som tvrdila, ze nieco zatajuju a prekrucaju. Nie som statistik, aby som tvrdila, ze ako sa urcuju percenta a grafy ocko neocko chorych mrtvych. Keby sa viac ludi nevyjadrovalo k tomu, o com nema paru, bol by to kusok lepsi svet.

poopsie
27. dec 2021

@dmk_1 tak choď žiť do Číny 🤷‍♀️

kiwi3
27. dec 2021

@poopsie praveze sa, zial, velmi malo spominaju vsetky postkovidove negativne nasledky. proti tym vakcinacnym je to dudy a nebe. kolko ludi poznam, co sa z toho psychicky alebo fyzicky nepozbierali ani po mesiacoch.... to vypadavanie vlasov je z toho este najsmiesnejsie, co spominas. to sa deje aj po chripke

dmk_1
27. dec 2021

@poopsie 👌

gabika128
27. dec 2021

Môže aj nemusí to súvisieť s očkovaním. Treba to však samozrejme nahlásiť na sulk ako nežiaduci účinok aby to preskúmali a zaznamenali. Veľa ľudí sa o seba a svoje zdravie nestará, fajčenie, alkohol, obezita, nechodia na preventívky, zlá strava alebo jednoducho genetická predispozícia. Očkovanie spúšťa imunitnú reakciu a môže tak odkryť niečo, čo človek v tele už má a objavilo by sa to skôr či neskôr.

monka105
27. dec 2021

Prosím vás, všetci ktorí tu píšete, že po troch týždňoch má hocikto akýkoľvek vedľajší účinok z vakcíny, si doštudujte základné znalosti o hocijakom očkovaní. Bodka.

kabinka11
27. dec 2021

@mon1806 presne tieto príznaky som mala aj ja, bolo to 5 rokov dozadu, o Pfizeri vtedy nebola ani reč. Vysledok:tetania. Nasadila som si magnezko a je dobre.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
27. dec 2021

Asi sa tazko potvrdi, ze to bolo priamo kvoli vakcine. Takmer nic sa nepriznava, ale je mi zahadou, ze zrovna v poslednom obdobi lekari zaznamenavaju narast kardiologickych problemov. A pri niektorych problemoch sa sami lekari pytaju na ockovanie. Ale vsetko je ok a ockujme hlava nehlava.

katy084
27. dec 2021

Moja skúsenosť... Príbuzný zaočkovaný, pred časom prekonal covid a pred par dňami skončil na urgente tlak mu tak stúpol na infarkt...lekár mu povedal,že nieje prvý a ani posledný s následkami po prekonaní ci očkovaní...

weronika171717
27. dec 2021

@mamula20 presne tak, práce je dosť. Ja som tiež dala výpoveď v práci po rodičovskej a nastúpila do inej a nemôžem byť šťastnejšia.

weronika171717
27. dec 2021

@zuzanaete presne tak. Lekári sa hneď pýtajú, ci je človek očkovaný lebo ze je neskutočne veľa prípadov so srdcovými problémami. Ale samozrejme očkovaní si to nikdy v živote nepriznaju, že urobili veľkú chybu. Čas všetko ukáže. Potom sa uvidí kto mal pravdu.

jaavaa
27. dec 2021

manzel 2 krat ockovany a koncom novembra sme schytali covid. Asi 2 tyzdne po prekonani mal tlak 180, tepy 120.. pobehal vysetrenia ale nic mu zatial nezistili… pravdepodobne vraj post covid.

sisaka
27. dec 2021

@mon1806 je to z očkovania, ak sa nič iné neudialo medzi očkovaním a problémami. Týchto kardiovaskulárnych problémov po očkovani je nenormálne veľa, u mladých mužov zvlášť, toto sa už nedá pripísať nahodam, nech sa akokoľvek snažia, mŕtvych športovcov so zástavou srdca, ktorí padajú pri tréningoch a na zápasoch sú už stovky, ale poďme sa tváriť, že to je len náhoda…
Lekári majú zakazané nahlasovať a zametajú všetko pod koberec.
V súčasnej situácii sa mnohí ocitáme v neľahkej situácii - buď riskneme svoje zdravie/život a keď prežijeme bez ujmy zabezpečíme rodinu, alebo si budeme chrániť zdravie/život a riskneme, že budeme mat problém tu rodinu zabezpečiť.
Ja som si vybrala zdravie a rodina ma podporila… karta sa už obracia, už ma volajú nazad do roboty, vraj povolia testovanie 🤔. U nás 80% ľudí pozitívne testovaných na covid sú očkovaní, testovanie len jednej skupiny ľudí tým pádom nedáva žiaden zmysel - vlastne dáva je to trest za neočkovanie, v podobe finančnej záťaže.

asia83
27. dec 2021

@gabika128 👍🏻 Trafili ste klinec po hlavičke.

judar
27. dec 2021

@sisaka co maju akoze spolocne mrtvy sportovci s ockovanymi ludmi?...medzi tym je sakramentsky rozdiel kedze sportovci nepadaju z ockovania ale zo vselijakych praskov ci tekutych latok na podporu svalstva alebo vykonu a atd ...a mimo to takemu sportovcovi dokaze srdce skonat aj energetaku kedze taurin a kofein vo vyssej davke dokaze cloveka odfajcit raz dva....ja som tak silny srdcovy zachvat dostala ze ma hrud bolela 3 dni ....tu sa aspon vie z coho to ludia maju nez pri nejakych rychlo vytvorenych experimentalnych vakcinach kde nic neni zarukou a nikto nechce brat ani zodpovednost za komplikacie

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dmk_1
27. dec 2021

@miriam11 otca mi je luto ale to akoze preco taky utok na mna? Trocha brzdi,ja som len povedala moze nemusi, nie robila propagandu za ockovanie.

judar
27. dec 2021

@miriam11 ty by si sa dakam mala strcit a dakam poriadne hlboko s takymto pristupom...otca mas mrtveho a ventilujes si tu nervy a hned v takej miete ze nevies ani citat s porozumenim

semtexka1
27. dec 2021

@mon1806 ja som to mala na piaty deň po prvom očkovaní, pridala sa k tomu nespavosť a hrozna úzkosť.. Volala som 155, tí ma unudeni poslali na urgent, tam mi dali infúzie a poslali preč. Obvodná ma vyšetrila, ale hneď mi povedala, že je to určite vedľajší účinok vakcíny.. Brala som 3 týždne xanax, potom som ho vysadila, a mala som strašne nízky tlak aj tep a pocity na omdletie asi 3 dni, chvíľu sa vrátila nespavosť.. Teraz po 4 týždňoch mam pocit, že už je to celkom OK, len občas sa vráti z ničoho nič ta úzkosť, taky tlak na hrudník... Na druhé očkovanie nejdem, veľmi sa bojím 😔