Nežiadúce účinky pri kombinácii Sumamed a Escitaloprám Teva
Ahojte,je tu niekto komu počas choroby predpísali Sumamed na (3 dni) a zároveň užíval Escitaloprám Teva 10 mg?Dnes som si dala 1 tabletu ráno. Ide mi o to,že či ste mali nejaké nežiaduce účinky? Chápem bolesť brucha,žalúdka,užívam aj Probiotiká 2x denne ale tak že napr. zrýchlený tep alebo podobne. Ten je síce pri chorobe bežný,ale tak náhodou ak sa tu nájde osôbka,ktorá mala nejaké nedobré účinky počas užívania. Ďakujem
Summamed sa má uživať na lačno. Tieto trojdňové sú riadne svinstvo. Rozbije ti cely organizmus, ale keď je nutnosť uživania, tak sa neda nič robit. Popri probiotikach je dobre uživať aj b-komplex.
@anna777115 prečo nalačno? Ja som si ho dala po jedle potom po 2-3 h probiotika aj B-Komplex si dávam a riadne ma bolelo brucho až ma prehnalo. Ale tak vydržím ešte 2 dni 🙈
@katrin3588 nemusis sa uzivat nalacno. Tep si mala aky zrychleny? Aj si si ho merala? Suvis to skor nema (resp tato kombinacia nema suvis o nic vacsi nez samostatny escitalopram), pokial slo len o chvilkove zvysenie tepu, tak sa nemas preco znepokojovat.
@anavixy áno merala okolo 90 som mala,ale asi to je aj chorobou. Escitaloprám užívam už vyše pol roka,čiže to si nemyslím. Ale skôr bolesť brucha,písali v letáku že hnačka najčastejší nežiaduci a ja ho samozrejme mám,lebo už 2x od užitia som bola na wc,no hrúza 🙈 tak neviem či vydržať alebo volať doktorke zajtra 🤷♀️
@anavixy Tak, asi s autorkou. . viete viacej ako farmacet alebo lekar, lebo mne vždy prizvukovali summamed na lacno, lebo po jedle zapričinuje žaludočne nevoĺnosti.
@katrin3588 10 mg je tak nízka davka AD, ze nebudes mat nežiadúce ucinky s ničím. Takze to mas z choroby.
@betulinka1 Móžu , to spósobovať ATB. Tieto, trojdnové širokospetrálne su riadny arzenál.
@anna777115 antibiotika jej sposobuju bolest zaludka a tak ale nie kvoli ad ale same o sebe.
@betulinka1 Samozrejme, ale ATB možu zapričinovat aj tie ostatne vedĺajsie učinky, ako zavraty alebo zrychleny tep...
@anna777115 ja som pribalovy letak nepisala 🙂
@anna777115 prosim ta, prestan z antibiotik na 3 dni robit nejake toxicke nebezpecenstvo. Su to sirokospektralna antibiotika ktore maju vyborny ucinok a mozeme byt radi ze sme v krajine kde sa dostaneme k efektivnej liecbe. Vo vedlajsom Cesku sa k ATB len tak nedostanes - valna vacsina lekarov sa ich zdraha predpisat pokial pacient nema vysoke CRP a pokial je dlhodobo chory tak ATB aj tak nedaju, ze treba hladat pricinu. Nechaju ta behat choru aj 2 mesiace.
Maximalne lokalne ATB napriklad na nadchu a cau. Inak v pohode kasel aj mesiac a nikoho ho netrapi.
@anna777115 tak zajtra vyskúšam nalačno 🙂 dúfam,že to bude lepšie.
@betulinka1 možno preto,lebo som sa najedla a tesne na to som si dala tabletku a do 3 h som bola vybavená 🙈😀
@anna777115 nuž vydržím 🫣
@kittykat22 Prosim ťa, ty sa ukĺudni. ATB su velká pomoc. Ale, to neznamena že sú aj veĺky bordel. Bohužiaĺ, alebo bohuvďaka za ňe, ale jedno nevyvracia druhé.
@katrin3588 tak este raz, niektore atb sa maju uzivat nalacno, ale kvoli lepsiemu vstrebavaniu, NIE kvoli neziaducim ucinkom 🤷🏻♀️ skor naopak, zaludocne tazkosti urcite budu miernejsie pri uziti nie nalacno, ked ti robia atb tazkosti ked ich uzijes s jedlom, tak na lacno ti ma byt akoze lepsie? Tak asi tazko… Dalsia vec je ze Sumamed tablety NETREBA uzivat nalacno. Ved hadam jeden clanok na nete nema vacsiu vahu, nez dalsich 10 ktore tvrdia opak a samotny pribalovy letak, kde je jasne napisane ako sa musia alebo mozu lieky uzivat, Sumamed konkretne s jedlom alebo bez jedla, je to uplne jedno. Ale vyskusaj.
@katrin3588 nedavaj si antibiotika na lacno. Nasad si probiotika, ziadne mliecne vyrobky.
Zaujímavé co sú v mojom okolí lekari sumamed už predpisujú min na 5 dní pri respi problémoch ze spravidla na 3 dní už nezaberaju.

@katrin3588 nájdeš toaj v príbalovom letáku