icon

Nezvládla som kolonoskopiu

21. máj 2025

Dnes som bola a urobili mi iba 70 cm lebo nemôžu ísť proti bolesti a mam dost skrutené čreva,tak sa idem objednať do celkovej...som z toho dosť smutna🥲🥲 a nasli mi tam 1mm polyp a to štandardné dávajú na histologiu ci len podozrivé? Niekto skúsenosť?

michaela329
21. máj 2025

Nič si z toho nerob, v narkoze Ti to urobia lepšie, rovno odstránia, čo môžu a áno, ide to na histologiu. Potom sa podľa výsledkov zvolí ďalší postup.

mamina7070
21. máj 2025

vsetko ide na histologiu a 1 mm polyp je uplne zanedbatelna vec, zaplat si celkovu anestezu ak to potrebujes

daniela_p
21. máj 2025

To vôbec nie je, že si ju ty nezvládla, ty za to predsa nemôžeš 🙂 .. mne prešli pred rokmi len 25 cm, lebo veľmi som mala pokrutené črevá .. a ďalej neporadím, ja som na opätovné vyšetrenie nešla ..

autor
21. máj 2025
@daniela_p

To vôbec nie je, že si ju ty nezvládla, ty za to predsa nemôžeš 🙂 .. mne prešli pred rokmi len 25 cm, lebo veľmi som mala pokrutené črevá .. a ďalej neporadím, ja som na opätovné vyšetrenie nešla ..

@daniela_p prečo si nešla? Tak.ja idem.lebo mam bolesti brucha a zapchy strasne.

ivik4
21. máj 2025

No a co je to normalne,nebud smutna. Mne ju museli prvy x zastavit uz po 20cm co som vrieskala. Odvtedy ma dava dr do narkozy a je to bez problemu. Tiez som mala polyp

autor
21. máj 2025
@ivik4

No a co je to normalne,nebud smutna. Mne ju museli prvy x zastavit uz po 20cm co som vrieskala. Odvtedy ma dava dr do narkozy a je to bez problemu. Tiez som mala polyp

@ivik4 a brali ti na histologiu a vsetko ok? V narkóze v pohode?

summer23456
21. máj 2025

Baby za tú narkozu sa koľko pripláca? To treba komplet ako predoperačné vyšetrenia spraviť pred narkozou?

mamina7070
21. máj 2025
@summer23456

Baby za tú narkozu sa koľko pripláca? To treba komplet ako predoperačné vyšetrenia spraviť pred narkozou?

@summer23456 napr v Boroch je 200€ plus 50 predoperacne, ktore musia byt
a to je taka ta bezna suma za toto

ja chodievam pravidelne na kolono som dispenzarizovana, polypy vyberaju pravidelne ono je to podozrive ked uz je nad 1 centimeter, vsetko sa ale dava na histologiu

len doplnam ja davam kolono bez anestezy aj bez sedacie ale ak to niekoho boli a ma problem ta moznost je a treba ju vyuzit

ja chodim do Thalion uz velmi dlho

summer23456
21. máj 2025
@mamina7070

@summer23456 napr v Boroch je 200€ plus 50 predoperacne, ktore musia byt
a to je taka ta bezna suma za toto

ja chodievam pravidelne na kolono som dispenzarizovana, polypy vyberaju pravidelne ono je to podozrive ked uz je nad 1 centimeter, vsetko sa ale dava na histologiu

len doplnam ja davam kolono bez anestezy aj bez sedacie ale ak to niekoho boli a ma problem ta moznost je a treba ju vyuzit

ja chodim do Thalion uz velmi dlho

@mamina7070 aha, ďakujem....

mamina7070
21. máj 2025
@summer23456

@summer23456 vidim ze si zo severu tak v ziline to mate tiez za 200€
https://www.fnspza.sk/gastroenterologia/cennik-...

ivik4
21. máj 2025

Brali a narkoza hej v pohode vsak som zakazdym prespala

ivik4
21. máj 2025
@summer23456

@summer23456 u nas v nemocnici 200e ale ked Ti odporuci lekar, neplatis. Moj mi ju vzdy dava uz automaticky na odporucanie takze bez poplatku

summer23456
21. máj 2025
@ivik4

@summer23456 u nas v nemocnici 200e ale ked Ti odporuci lekar, neplatis. Moj mi ju vzdy dava uz automaticky na odporucanie takze bez poplatku

@ivik4 no dúfam, že má na to nepošlú z gastra

isis234
21. máj 2025

Tiež mi prvý krát nedokončila vyšetrenie, hrozná bolesť, bledá som bola, 2 injekcie dala, zaplatila 10€ ( veľmi dávno). Povedala lekárka, aby som sa ešte objednala. Nešla som k nej. Po rokoch u iného lekára, zaplatila anesteziologa, lebo to bolo v sobotu. Polyp zobral na histologiu. V pohode. Zobudila som sa po zákroku. Bez bolestí. Všetko OK.
Niekde som čítala že ak je zákrok v týždni, neplatí sa. Zisti u svojho lekára.
Držím palčeky a skoré uzdravenie prajem
Zatial drž dietu

autor
21. máj 2025
@isis234

Tiež mi prvý krát nedokončila vyšetrenie, hrozná bolesť, bledá som bola, 2 injekcie dala, zaplatila 10€ ( veľmi dávno). Povedala lekárka, aby som sa ešte objednala. Nešla som k nej. Po rokoch u iného lekára, zaplatila anesteziologa, lebo to bolo v sobotu. Polyp zobral na histologiu. V pohode. Zobudila som sa po zákroku. Bez bolestí. Všetko OK.
Niekde som čítala že ak je zákrok v týždni, neplatí sa. Zisti u svojho lekára.
Držím palčeky a skoré uzdravenie prajem
Zatial drž dietu

@isis234 dakujem😘

domkakvet
21. máj 2025

Vobec za to nemozes, nebude to vadit, ked ti to urobia v narkoze.

martinadomianova
28. máj 2025
@daniela_p

@daniela_p to ani ja, aj keď som už mala termín.

martinadomianova
28. máj 2025

Ved nič sa nedeje. Dajú Ti niečo na zaspanie a zobudíš sa až po celom zákroku. Vôbec nič nebudeš cítiť.

autor
28. máj 2025
@martinadomianova

Ved nič sa nedeje. Dajú Ti niečo na zaspanie a zobudíš sa až po celom zákroku. Vôbec nič nebudeš cítiť.

@martinadomianova ved áno pôjdem.narkozou,ale má strašia kamošky ze vtedy je väčšie riziko pretrhnutia čreva lebo nespolupracujem ale spum

martinadomianova
28. máj 2025

Tak možno by bolo fakt najlepšie sa porozprávať s dotyčným lekárom, ktorý bude zákrok vykonávať.

tom_i
28. máj 2025

Nič si z toho nerob ... Môj muž nezvládol ani ORL vyšetrenie 😁 ... Proste akonáhle mu vložil doktor do úst... neviem čo... začalo ho napísať... On by gastro nedal ani v celkovej...aj to by sa prebral

autor
28. máj 2025
@martinadomianova

Tak možno by bolo fakt najlepšie sa porozprávať s dotyčným lekárom, ktorý bude zákrok vykonávať.

@martinadomianova jasne ze som to konzultovali ale čo ti poviem dr...ze nikdy nie je nič 100 percentne

martinadomianova
28. máj 2025

To je pravda. Ale držím palce

anonym_0fb790
18. okt 2025
@ivik4

@ivik4 prosím Ťa kde chodíš na kolonoskopiu?
Bola som pred dvoma rokmi a čaká ma zas a musím poriešiť s nejakým oblbovakom,tak necitlivé hovädo mi ju robilo,skoro som skolabovala