icon

Nič ma neteší. Neviem ako ďalej.

zufalamamicka
23. jún 2018

Ahojte zienky. Nick je novo zalozeny aby ma nepoznali. V poslednej dobe asi 2-3 tyzdne ma nic netesi. Predtym ma dokazali tesit aspon pokroky mojich deti no teraz len sa pozrem a poviem si no super uz to vies. V skratke asi pred 2 mesiacmi sme sa dozvedeli ze starsi syncek ma podozrenie na autizmus. Skoro som skolabovala ked mi to manzel povedal. Po tejto informacii vo mne nastali obvinovania ze ak za to za to mozem ja, ze som bola chora pocas tehotenstva, zle som sa stravovala, mala privela stresu a tak dalej. Do toho mi manzel zacal dennodene klast na doraz ze sa mu musim viac venovat, travit s nim aktivne cas. Ok ale co nas mladsi syn. Toho som cez den mala pri sebe viac menej len ked som ho kojila a nechala odrgnut. Ano bol pri mne kym som sa venovala starsie ale len lezal na posteli a kukal ako sa hrame. Do teraz mi je z toho do placu a trapi ma to. Dennodene hadky s manzel som zacala uz prehliadat. Vazne som rozmyslala nad tym ze ho opustim. Jedneho dna ked som uz mala toho naozaj dost som ho poziadala aby z prace prisiel domov az ked budu deti spat. V ten den mi bolo s detmi uzasne. Deti neboli nervozne lebo sme sa doma s manzelom nehadali a venovala som sa obom nastriedacku. Proste som si den zariadila po svojom a nemusela som sa bat ze mi niekto cez plece pozera ako sa ktoremu venujem. V ten den ma manzel takmer podviedol. Stretol sa s inou vydatou zenou a chcel s nou mat sex za peniaze. Ze vraj nebol (neriesim nechcem vediet). Toto sa udialo v stredu v piatok vecer sa mali opat stretnut v nasom starom byte no moj manzel si to rozmyslel a chcel sa jej zbavit a aby toho nebolo malo tak tuto ich konverzaciu nasiel jej manzel a zacal sa tomu mojmu vyhrazat ze mu dolame nohy. Opat situacia ktoru bolo treba riesit. Vyriesila som ju tak ze s chlapom som sa stretla osobne a vyhrazanim dosiahol to ze sme mu dali 200€ lebo ze vraj potreboval na auto a jeho zienka mala vsetky peniaze. Nastastie odvtedy sa nikto neozval. V tom momente mi vlastne ani poriadne nedoslo co sa stalo zacalo mi to dochadzat az neskor. Po tomto incidente sme sa s muzom opat riadne pohadali. Povedal mi ze ked mame spolu sex je mu zo mna na grc lebo som neoholena a ze sex so mnou ho uz ho nenaplna. Potom mi este povedal ze mu je zo mna celkovo na grc lebo sa o seba nestaram. Toto bol pre mna ako kol do srdca. Od tej doby sa poriadne ani neusmejem. Ani z deti a ich pokrokov nemam radost. Proste z nicoho. S kamaratkami som stratila kontakt. Do mesta ist nemozem kedze kojim a nemozem ist ani len tak sa sama prejst lebo manzel nevie byt s mladsim synom sam. Ked niekde idem vsade ide so mnou ci v nosici alebo v kociku. Rodinu mame daleko. Som proste sama zavreta s dvoma detmi doma. Uz som zufala neviem ako dalej 😕

Strana
z5
lindusss2016
23. jún 2018

@sono2 no cela tato flaska nie je predmet temy podla mna 😀 v pohode ved, ty mas taku skusenost, ja zas inu. Islo skor len o to, ze autorka si mysli, ze s kojenym dietatom sa nikam nedostane, co nie je z daleka pravda

vanesanova
23. jún 2018

@eliska13 mas pravdu a ono tu ide aj o to ze by ju malo vacsmi trapit starost o synov ach boze ved jedno je chore-to nevieme-lebo to bolo pisane len ako podozrenie manzela-a druhe ma male babo ktore je zavisle este na prsniku no jednoznacne by som kaslala na celeho muza a zacala obiehat doktorov s malym a trochu hrdosti a sebaucty musi nabrat k sebe lebo takto zit a este vychovavat v takomto prostredi take male deticky plus ak ma vazne maly autizmus potrebuje byt obkoleseny laskou nehou a byt v harmonickom prostredi a jasne ze ked mam maleho kojenca neda sa venovat bohuzial aj druhemu cely den to by chcelo inu logistiku aby boli s nimi obaja doma alebo aby jej zaplatil vypomoc nemoze sa predsa rozkrajat a je to velmi tazke rozdelit svoju pozornost medzi kojenca ktory je uplne zavisly na mame a chore dieta ktore tak isto potrebuje vela pozornosti ale toto ona sama nemoze zvladnut jednoducho potrebuje pomoc a nie takeho necitliveho muza ktory ju este aj podvadza aj nepomaha

loliki
23. jún 2018

@zufalamamicka Buď v pohode, netvrdím, ze tvoje problémy sú normálne, ale sú bežné a časté. Ja to chápem, že nemáš čas na seba, že si vyčerpaná. Skús deti nechat na manzela, na chvílu 10-15 min kazdy den, najdi si dovod vypadnut z domu. Chod k zubarovi, na preventivne kontroly, do obchodu, kadernicke. A manzel nech je s detmi, nech sa nauci byt s nimi. Lahko sa to pise, ale viem ako tazko sa to uskutocni. Treba sa o to pokusat. Daj si vitaminy, magnezium - vela ho organizmus minie pri strese a zlepsi ti naladu. Budes lahsie riesit problemy. Nech sa dari!

georgieva
23. jún 2018

Ten chlap si ta nezasluzi a este aj berie mamu detom tym ze ju dava do depresii..ak to tak pojde s nim dakej tak si na tvojom mieste robim plan ako sa osamostatnit..sama si citila ulavu ked si bola sama do vecera s detmi a on sa stihol pekne vyfarbit za ten den

moonlight1210
24. jún 2018

@zufalamamicka nejde o to, ci ti kamera vadi, ci nie. Zakladas tou rezignaciou na takyto zasah do sukromia vas vztahovy precedens.
Davas mu odpoved, ze jeho podozrenia ho opravnuju konat cez ciaru (kamera doma na sledovanie manzelky, lebo on na nu ziarli). Ze je to akceptovatelne a normalne.
Tym rozsirujes hranice jeho ziarlenia dalej. Aj ked ty mas asi pocit, ze naopak, ze toto ho bude upokojovat. Ziarlivost takto nefunguje. Zialbohu. Cim viac ma ziarlivost moznosti kontroly, tym je horsia. Ziarlivost ma korene v nizkom sebavedomi, a preto taketo vonkajsie riesenie (kamery, sledovanie uctov, mobilu, sledovanie fyzicky po ulici,...) nic nevyriesi. Neukludni ju. Ukludni v ten moment. V dalsom prepukne nanovo.
Ziarlivost riesi trening sebadovery. Nie snaha toho druheho dodavat dokazy svojej neviny.

Druha vec - o kamere vies, akceptujes ju. Moze byt proti tebe pouzita aj ako matke. V podstate sa v jej pritomnosti nesmies dopustit vychovnych chyb. Je fuk, co bude on za otca, fakt bude, ze budu dokazy o kazdom tvojom zlyhani.
Budes vlastne nutena si ju uvedomovat a v jej pritomnosti sa kontrolovat. Lebo rozne situacie vytrhnute z kontextu sa daju rozne pouzit. A to, ze sa budes musiet kontrolovat, ti v tvojom stave teraz iba pohorsi.

persica
24. jún 2018

Ak je pravda, co pises (lebo vyzera to skor ako scenar psychotrileru), tak sa chce Tvoj muz rozviest. Kedze vie, ze Ty to z nejakeho dovodu nechces, chce Ta zlomit a myslim, ze sa mu to dost dari.
Vobec nedokazem pochopit, ako po tom vsetkom dokazes napisat, ze ho mas rada. To uz je stockholmsky syndrom.
Vzchop sa, mas deti. To ich vazne chces nechat takemu cloveku napospas?

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@elizita s dietatom mozem ale sama nie.

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@jana_eyre bola som tyzden u rodicov a tam mi vlastne zacalo dochadzat co vsetko sa stalo. Ked som mala chvilku pre seba.

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@lindusss2016 no keby mal dostat len po hube ok ale ten chlap sa mu vyhrazal ze ho posadi na vozik a ako ja si nemozem dovolit aby muz bol dlhodobo pn kvoli detom a hypoteke. Preto som to riesila.

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@lindusss2016 nejde o to ze s kojenym dietatom sa nikde naopak. Viem ze ho mozem zobrat hocikde vsak aj tak idem ide o to ze sama nemozem ist nikde. Neviem si predstavit sediet u kadernicky a dieta v nosici alebo ho kojim. Mozno mam slabu predstavivost ale pride mi to ako sci-fi uz len z toho pohladu ze by som sa bala ze by na neho kvacla farba.

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@loliki dakujem

0silvia0
24. jún 2018

@zufalamamicka to nie je predstavivost/nepredstavivost, ale toto je uz tvoj obranny mechanizmus ze riesis prkotiny a ten balvan co mas doma neriesis. Ale ciastocne ta chapem, je tazke pozriet sa pravde do oci, uvedomit si ju a nieco s tym radikalne urobit. Je lahsie riesit prkotiny ala kvapnuta farba u kadernicky😞

eliska13
24. jún 2018

@zufalamamicka prečo ho nemôže zatiaľ kocikovat pri kaderníctve?

eliska13
24. jún 2018

@moonlight1210 ty si psychologička?dobre rady dávaš?🙂

beky1813
24. jún 2018

@zufalamamicka namaluj sa, uces, pekbe sa oblec a chod s detmi do mesta na zmrzlinu, kavu, proste zmenit ten stereotyp.
A kolko ma mensi, ze ho musis stale dojcit?

mirkavic
24. jún 2018

@zufalamamicka poviem ti to ako to ja vidím...dobre ti radím uteč od toho chlapa...predstav si budúcnosť... čím budete starší budete pochopiteľne menej atraktívnejší, keďže už teraz mal sklon k nevere, myslíš že ho niečo osvieti a uvedomí si že spravil chybu? Ver že sa nezmení ak to on nechce...dajme tomu že tí chlapci vyrastú, nájdu si ženy a ty by si im dožičila takéhoto svokra? Chlapci budú mať v ňom vzor ak s ním ostaneš, naučia sa ako sa má správať muž k žene a ku svojím deťom na vašom príklade a budú s tým zaťažovať aj svoje manželky to by si chcela? .. chceš udržať váš vzťah silou mocou kôli deťom? Veď im len zle urobíš...nikto ťa v takomto vzťahu nepodporí, neviem či si veriaca ale aj Boh odsudzuje takýchto neverníkov...aj keď s ňou nespal ale v mysli ťa už podviedol...neviem celý váš príbeh ale mal by si ťa vážiť, pomáhať s deťmi ak je to v jeho možnostiach, nesledovať ťa kamerou pretože toto je choré a ver že to bude len horšie...deti budú len trpieť a naučia sa len zlé ak sa stále hádate a uvidia ako sa majú správať aj ony... píšeš že sa cítiš dobre ak ste sami bez neho, tak ak to tak cítiš tak by to aj malo byť.. šťastná mamička=šťastné dieťa... keď sa mu páčiš bez make-upu tak až tak veľa práce so sebou nemáš, neviem koľko máš rokov, či už máš šediny ale ak áno aký problém si kúpiť sprej, ráno si ho nastriekať, nemusíš chodiť ku kaderníčke, dať si peknú sponky, spraviť jednu vlnku s kulmou, oholiť sa alebo sa aspoň zastihnúť strojčekom a ideš...ale tieto kozmetické problémy riešiť nebudem pretože udržiavať tento vzťah je nonsens... buď sama sebou, žiješ tu a teraz, ani sa nenazdáš a budeš s paličkou sedieť niekde v domove dôchodcov a plakať deň čo noc aká si bola hlúpa že si obetovala život takémuto magorovi ktorý si ťa absolútne neváži...predstav si žeby si napríklad mala problém so štítnou žľazou a začneš prudko priberať...ups nieje čas na cvičenie, priberieš a už ti bude pľuť do tváre pretože jeho "výstavná skriňa sa rozbila" a vedz žeby už neriešil deti a šiel bez váhania za inou...proste neviem pochopiť prečo chceš udržať tento vzťah keď on o to nestojí... nestojí o to teraz, nebude stáť nikdy ...jedine on sa musí zmeniť... nemaj žiadne také reči či nevieš či sa nezosypeš, do riti a prečo by si sa mala zosypovať? Máš 2 živých krásnych chlapcov ktorí sú na tebe závislý, potrebujú ťa keďže očividne o nich otec NEJAVÍ záujem a ani NEBUDE...ty máš byť tá silná a zaobstarať chlapcom peknú budúcnosť, bude sa môcť s nimi stretávať ak ti na tom tak záleží ale nebudete v permanentnom strese, ktovie možno si nájdeš aj lepšieho chlapa ale to nemusí byť podmienkou, aj bez chlapa sa dá žiť...ak máš ísť ku komu tak bež, neváhaj, pretože ak s týmto magorom ostaneš, zničíš nielen seba ale najmä svojích chlapcov....ak by sa chcel manžel zmeniť zmení sa, ale očividne nejaví záujem...utekaj kým je čas, kašli na jeho peniaze.. uvidíš budeš žiť ťažšie ale šťastnejšie...veľmi ma to mrzí ale takýto vzťah medzi vami všetkými nemá budúcnosť, veľmi ti držím palce nech to tebe aj s drobcami výjde a budete žiť spokojný život..teraz si vravela že máte mať nejakú terapiu, stretnutie s psychológom či čo...ak sa ani po tejto "terapii" nespamätá vedz že sa už nespamätá nikdy.. možno dočasne sa bude hrať na dobrého ale potom to zas príde... celý kolotoč...

mirkavic
24. jún 2018

@zufalamamicka a ešte doplním...predstav si žeby si prišla ku niekomu, hocikomu, kamarátke, dcére fakt predstav si kohokoľvek...a v rohu kuchyne vidíš kameru.. pýtaš sa načo ju máte veď psa nemáte? ..ona ti povie -muž má monitoruje, chce vidieť či ho nepodvadzam... čo by si si o nich pomyslela?........toto je CH.O.R.ÉÉÉÉ!!!!

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@beky1813 3.7 bude mat 6 mesiacov. Je uz aj na prikrmoch obed a vecera ale stale chce potom mliecko. Ked je hore pije aj kazdu hodinu a hodinu a pol ked boli horucavi aj kazdu pol hodinu lebo vodu nechce.

vanesanova
24. jún 2018

@zufalamamicka ja si myslim ze kojenie nie je tvoj najvacsi problem praveze to je tvoja hlavna deviza nevzdavaj sa jej urcite je to trochu obmedzujuce aj ja kojim uz druhy rok a zaciatky boli tazke aj bolestive aj som si poplakala ale nevzdala som to ja som si zo zaciatku nemohla vobec zvyknut ze nemozem ist nikam sama na dlhsie ako dve hodiny ze muz si po celom dni po praci ide na pivko s kamosmi a ja nemozem lebo musim kojit kupat dat veceru uspavat...a byt pri nom ked spi ale zvykla som si a prisposobila sa je to urcita obeta ale sto nasobne sa ti raz vrati maly bude mat silnejsiu imunitu lahsie bude prekonavat choroby a ked niekam pojdete na vylet dovolenku na kupko...ked bude hladny proste vytiahnes prso je to velmi pohodlne dokonca je to uzasne aj pre lenive maminy ako som ja bolia zubky?buchne sa?je nervozny a len tak mrnci bez priciny?spadne?boli ho nieco?nemoze zaspat?zlosti sa?nechce papat tuhu stravu?vsetko som zatial vybavila do minuty len som vytiahla prso!ver mi je to to najpohodlnejsie co moze byt aj s oboma chod kludne na prechadzku maleho v kociku a ked bude cas kojenia sadnite si niekde do parku bokom vytiahnes latkovu plienku prehodis cez plece a nakojis a ta kadernicka ktoru tu furt spominaju vsetci....ja som sediva od 22ky fest...a od kedy som otehotnela nebola som na farbu kvoli chemii co som bola zvyknuta skoro kazde dva mesiace chodit pred tym a po porode som sa este nedostala ku kadernicke a mam len jedno dieta ale nejak ma to netrapi jednoducho ak ti to vadi zavolaj si nejaku kamosku sesternicu susedu nech ta nafarbi doma alebo sa skus nafarbit aj sama uz je toho na trhu mega vela a uz vela zien tu napisalo ze ak tak strasne tvojmu staremu vadi ako vyzeras nech ta zobere do salonu a zatial nech vonku pokocikuje maleho ak bude moc plakat pribesie ti ho das cicku ukludnis a pokracujete ja som bola s mojim ked mal 6 mes.v kociku na pedikure sama bez muza vydrzal to tu hodinku a ta pedikerka bola velmi zlata mila este mi dala aj deku nech ho nakojim v klude ludia su zlati a koj co nacastejsie hlavne v tychto horucavach lebo sa moze dehydrovat ak nechce vodu je to jeho jediny zdroj tekutin a aj on sa poti a odparuje vodu pozeraj mu fontanelu na hlavicke ak by bola moc preliacena teda mal by ju moc prepadnutu je to znak dehydratacie a neboj sa po case sa tie casy medzi kojeniami predlzia nebudes stale kojit kazdu hodinu a pol

olive777
24. jún 2018

@zufalamamicka Ak máš príbuzných alebo známych, u ktorých by si mohla tráviť istý čas alebo aj dlhodobejšie, proste sa k nim presťahuj, jednak ti pomôže zmena prostredia a jednak by ti aj s deťmi pomohli, lenže neviem či máš niekoho, kto by ti pomohol aspoň prechodne. Keď má niekto depresiu, nemá chuť prejsť ani cez prah dverí, preto kontaktuj blízkych ak máš možnosť, po takých poznámkach manžela aj ja by som sa musela regenerovať, ale premôž sa pre svoje deti.

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@olive777 bola som u rodicov cely tyzden. Ocino je uz na dochodku takze mi aj pomohol s detmi no zial aj tak som sa nedostala do mesta. Chcela som si kupit nieco pekne aby som si spravila radost no nechcem ocina zatazovat natolko ze mu necham dve deti na krku a ja si pojdem na nakupy aj mama chcela prist domov skor z roboty aby som isla cez obed ked obaja buvaju ale zial sa jej to nepodarilo.

zufalamamicka
autor
24. jún 2018

@vanesanova ja viem. Chcem ho kojit minimalne do roka a tiez som si presla ukrutnymi bolestami a velkymi ragadami a teraz je to super. On je hlados riadny vsak ide mat 6 mesiacov ma uz skoro 9kg.

z_schmidt77
Autor odpoveď zmazal
eliska13
25. jún 2018

P

elizita
26. jún 2018

@zufalamamicka no, podla toho co chces sama robit.. ja som chodila s malou aj na pedikuru aj vlasy aj kavicku ci restiku a nepovazovala som to za obtazujuce... pritom sa kojila niekedy aj kazdu pol hodku.. ale som pokecala s niekym inym aj ako nemluvnatom..

bolavyzub
14. okt 2018

ženy, ženy.. jedna napíše, že ju muž doma pozoruje, ako sa správa, že má pripomienky k tomu, ako ona reaguje. Diktuje jej, koľko pozornosti má kedy ktorému dieťaťu venovať, ako ich vychovávať. Došlo to do štádia, že ona má stres z toho, keď on má prísť domov z práce. Špehuje ju kamerou, podvádza, resp. platí iným ženám za sex. U jedného z detí je podozrenie na autizmus. Žena v depke (pochopiteľne). A tu sa rieši na niekoľkých stranách, či si ona oholila frndu (lebo ak by si oholila, on by bol zrejme celkom iný muž, alebo neviem teda. Možno aspoň verný - však keď žena nie je oholená, čo má taký muž robiť).
Ja obdivujem všetky, ktoré si bez mužovej pomoci vedia zmanažovať čas tak, že vyzerajú upravene, oholené všade, kde treba, deti na poriadku a domácnosť tiež. Jednoduché to nie je. Ale v tejto konkrétnej situácii by som neriešila to, či tomuto hňupovi vyhovuje moja frnda. O tom sa môžu porozprávať s mužom, keď on zmení svoje správanie - každodennú buzeráciu. On psychicky týra manželku a ešte si aj požaduje, aby táto jeho obeť vyzerala k svetu - tak, aby mal na ňu chuť.
Veď v prvom rade som človek a môj muž má mať voči mne rešpekt a úctu ako k človeku - bez ohľadu na holenie. A sám sa má správať tak, aby som si ho dokázala aspoň trošku vážiť (a chcela s ním vôbec do tej postele vliezť).
Už s trochou nadsázky čakám, kedy ktorá napíše, že muž ju zmastil a preriekne sa nešťastnica, že ju nemala oholenú...

Strana
z5