Nič nepomáha proti plesni na nechtoch
Ahojte, podobné témy sú tu už, ale mm priniesol pleseň na nechtoch z nemocky. Deti to zatiaľ našťastie nemali, ale ja som to na jeden necht už chytila. Boli sme u lekára, predpísali masť, tabletky. používali sme a nič nepomáha. Pravidelne chodíme na kontroly, ale trvá to už vyše 2 rokov a stále rovnako. Ponožky periem ručne a pridávam do vody ocot.
Moj muz mal dost drasticku liecbu plesne na nohe . 3 mes musel kazdy mesiac na krv, boli to nejake agresivne tabletky. Nieco ako ivermectin. Proste dryak. Ale pomohlo a odvtedy je pokoj. Jemu to riesil dermatolog.
@rychenza a robili ti kultivaciu aky druh plesni mas? U nas v skolke to malo dievcatko, a robili jej kultivaciu z poskodenej koze a na zaklade vysledkov jej nasadili liecbu presne na ten druh ktory mala.
Mne pomohlo, ked som vyradila z jedalnicka cukor. Pekne to zmizlo, ziadnu mast ani lieky som nepouzivala. Mala som tiez na jednom palci na nohe, nie vela, koniec nechta.
@hederamonstera Aj ja som eliminovala cukor. Tiež dopomohlo k liečbe.
@kittykat22 Ešte nie, ale poprosím ich o to.
@kejtykejt tiez ako pise asia83. Znizila som uplne rafinovany cukor v jedle, na nulu (jedine ked bola oslava, tak som si dala kolac, ale fakt ze to bolo ojedinele), napojoch a po 3-4 mesiacoch som mala necht uplne zdravy a cisty.
Ja som sice na nohach mala plesen iba raz z Egru... ale teda poradili sme si rychlo. Neper ponozky rucne a na ocot sa vykasli. Treba ich riadne vyprat na 60-90 v pracke, to nikdy tak v rukach neoperies, a vyzehli -VSETKY. Aj tie co ides nosit, ti co nosis, tie co si nosila. Kup si sprej do topanok, napr. kedysi bol KVART alebo tak nejak sa volal proti plesniam, vystriekat topanky (ono je to aj na kozu, tak aj nohy mozes ked chces). Vysusit. pred obutim vzdy. Natierat (alebo co uz pouzivate), susit, nebehat doma naboso, podlahy umyvat, papuce striekat. Ja som mala plesen na ienj casti tela a proste pokym som nepresla na taketo drasticke hygienicke opatrenia, zaroven s kremovanim (ak by nepomohlo lieky by mi dali celkove, ale kozny sa k otmu velmi nemal), nepomohlo nic, cca 1,5mesiaca trvalo kym mi to uplne zmizlo a to som sa par rokov trapila (ja som na zaciatku nevdela ze je to plesen). A imunitu riesit. Problem je aj napr. ak je plesen na nechtoch, to sa strasne zle hoji... kedysi bol super krem z lekarne, to si clovek jednorazovo napatlal na celu nohu a bol pokoj. Ale roky som to nevidela.

Nenastalo ani zlepšenie v priebehu liečby? Je to beh na dlhú trať, vracia sa opakovane a je potrebné neustále preliečovať. A skúsiť iné lieky, ak sa nedarí lekár by mal poslať vzorky na kultiváciu, nie všetky prípravky zaberajú na všetky druhy plesní. Alebo sa može jednať aj o kvasinky.