icon

Niekto s lupusom,??

ninka2323
26. nov 2019

Dobrý večer, hľadám niekoho čo má alebo pozná niekoho kto má dočinenia s touto chorobou a či to dokáže podľa foto odhadnúť či sa jedná o danú chorobu, ďakujem krásne

Strana
z2
macilaci
13. mar 2022

@zdencaaaa ahoj. Môžem sa spýtať?

zdencaaaa
14. mar 2022

@macilaci ahoj, samozrejme, i keď ja mam stále kozny lupus a nakoniec mam diagnostikovanu inú chorobu, aj keď súvisiacu ale pýtaj sa, čo budem vedieť odpoviem

macilaci
14. mar 2022

@zdencaaaa ďakujem. Diagnostikovane nemám len všetky výsledky a ťažko sti mi pripomínajú Lupus. Mám rýchly tep, žihľavku, unavená som jak pes, zvýšená teplota, reynaldov syndróm, opuchy končatín, očí. ACLA screen je pozitívny, zvýšeny reumatoidny faktor, chudokrvnosť ☹️. Teraz čakám na hematologiu. Tam ma poslala reumatologicka. Len toho sa držím že keby aj ona myslela na Lupus tak by mi to povedala. 🤔? Tebe to kto diagnostikoval? Už skoro 2 roky chodím hore dole k lekárom. Každý má presúva inde, všade sa čaká alebo som v karanténe 😥. Už psychicky som na dne. Stale toto čakám čomi kde opuchne, tep už ako tak viem ovládať.

zdencaaaa
14. mar 2022

@macilaci keďže mam kozny lupus tak ma diagnostikovala kožná (operačný odber vzorky). Systemovy lupus by mala diagnostikovať reumatologicka. Bola som aj hospitalizovana v Nurchu v PN. Ja mam nakoniec diagnostikovanu myastheniu gravis, to je neurologické ochorenie. Je to ťažká svalová slabosť. Už skoro dva roky beriem prednison a imunosupresiva a kozny lupus sa úplne stiahol.

25kika
31. máj 2022

ahojte nieje tu niekto kto má diskoidný lupus? posledný mesiac je to katastrofa tvár mam v jednom ohni až ma to bolí a mám to sem tam aj opuchnuté....niekto niečo čo sa dá kúpiť v lekárni?
Ďakujem

zdencaaaa
31. máj 2022

@25kika ahoj, ja mam, na lici, ale som liecena prednisonom pre inú diagnozu a lupus mi zmizol. Nepomahali žiadne maste. Stále sa mi to olupovalo a robilo znova a znova ranu

didi44444
30. nov 2022

@floretine kde Vam na to prisli prosim? Velmi by mi to pomohlo, dakujem

Strana
z2