icon

Nízke TSH a vypadávanie vlasov: Je to problém?

mischel12
30. júl 2025

Ahojte chcem sa opýtať,bola som vyšetrení, kde vzali krv,nakoľko som schudla dosť a padajú mi vlasy. Vyšlo mi TSH 0,47....je to zle? Ostatné výsledky v poriadku. Akurát trosku nižšie železo, ale hemoglobin ôk. Ďakujem

suve99
30. júl 2025

Normálne hodnoty sú 0,4-4,0. Ak bude dr. neistá, pridá ďalšie vyšetrenia

anonym_bf87e4
30. júl 2025

Je to skôr nižšia hodnota smerujúca ku zvýšenej činnosti ŠŽ, hypertyreóze, ale ešte stále si v referenčnom rámci, hoci dôležitý je subjektívny stav. Preto aj to padanie vlasov a chudnutie. Dôležité sú aj hodnoty ft3, ft4, protilátky TRAb, anti-TPO a anti-Tg. Ja osobne keď mám TSH pod 1,5 je mi veľmi zle a cítim to, napriek tomu, že je to hodnota v pásme normy. Endokrinológ by mal urobiť kontrolný odber, USG ŠŽ a určiť postup.

mischel12
autor
30. júl 2025

U endokrinologa som objednaná, uvidíme ďakujem za odpoveď

mamina7070
30. júl 2025
@mischel12

U endokrinologa som objednaná, uvidíme ďakujem za odpoveď

@mischel12 je to normalna hodnota, zbytocne riesit endokrinologa, je to v norme
idealna hodnota na otehotnenie

mischel12
autor
30. júl 2025
@mamina7070

@mischel12 je to normalna hodnota, zbytocne riesit endokrinologa, je to v norme
idealna hodnota na otehotnenie

@mamina7070 myslite,že je to ôk? A to chudnutie? Vypadavanie vlasov? Nemá to s tým nič?

mamina7070
30. júl 2025
@mischel12

@mamina7070 myslite,že je to ôk? A to chudnutie? Vypadavanie vlasov? Nemá to s tým nič?

@mischel12 za vypdavanim vlasov moze byt aj nedostatok zeleza, co tak ho doplnat napr
TSH je v norme samozrejme rieste s lekarom vase problemy ale kludne to moze byt aj stresom a vycerpanim tela tehotenstvami napr

mischel12
autor
30. júl 2025
@mamina7070

@mischel12 za vypdavanim vlasov moze byt aj nedostatok zeleza, co tak ho doplnat napr
TSH je v norme samozrejme rieste s lekarom vase problemy ale kludne to moze byt aj stresom a vycerpanim tela tehotenstvami napr

@mamina7070 ďakujem za odpoveď