Nízky prah bolesti a citlivosť - ako sa to dá zmeniť?
Ahojte. Píšem lebo by som potrebovala radu.. od malička som bola veľmi citlivá všetko ma ,,viac,, bolelo ako ostatných pre všetko som plakala. Zaujimalo by ma či sa dá stymto problémom nejako pracovať nejak zvýšiť prah bolesti lebo už aj keď som dospela je to neunosne😳 odkedy mám panicku poruchu a tetaniu je to ešte horsie stačí že mi je trosku na vracanie alebo ma preháňa zo stresu a už ma boli žalúdok tak ako nikoho iného. Aby ste si to vedeli prirovnať ako sa citim. Veľmi by som chcela stymto pracovať keďže plánujeme babatko a mám obavy z nevolnosti a rôznych veci. Snažím sa si bolesť tak nepripúšťať alebo nejaké veci keď je niekto ,,nepríjemný,, vždy si poviem nerieš to alebo ta bolesť prejde proste sú na tom ľudia horsie ako ty a tak, no nepomáha to. Sama si viem uznať že som dosť rozpistana na všetko a preto by som chcela vidieť či je tu tiež niekto taký ako stym pracovať alebo čo robiť pri prehnanej citlivosti na bolesť a na situacie. Ďakujem za rady
Mas to zjavne len v hlave, vsetky tie priznaky pramenia z toho. Inak prezit porod bez epiduralky (celkom nie jednoduchy) a roky potom nevies ani co je migrena 😅

ja byt tebou tak navstivim kvalitneho psychologa ktory ta nauci dychoveho cvicenia a rozne ine aitogenne cvicenia tiez mne na bolest velmi pomohla meditacia a prax mindfulnessu. to je pre mna top pogugli si