icon

Nosenie ťažkých vecí po pôrode

nikusik0107
3. júl 2022

Ahojte som mesiac po pôrode a nejako som si neuvedomila a nosím aj som nosila staršieho syna ktorý má cca 15kg mohla som si tým nejako ublížiť?...jedna známa.mi vravela žeby som to nemala robiť....ale išlo to nejako automaticky ....nenapadlo ma ze sa nejako ohrozujem😔

pribinak
3. júl 2022

@nikusik0107 15 kg dieťa nie je žiadny problém. Som myslela že si sťahovala nábytok alebo pomáhala stavať dom

nikusik0107
autor
3. júl 2022

@pribinak no to nie ale vraj skm si mohla spôsobiť niečo s maternicou ci co...😔hľadám niečo o tom na nete ale nič neviem nájsť....

pribinak
3. júl 2022

@nikusik0107 dvíhanie dieťaťa nie je nič čo by ti mohlo ublížiť

basska_b
3. júl 2022

Ja som dvihla v 9tt kos s pradlom a zakrvacala som - vraj mi praskla cievka na krcku. Ide o to, ze panvove dno mas oslabene a napr. ked budes dvihat tazke, moze ti unikat moč, aj porodne poranenia (ak boli), sa mozu tazsie hojit. Dvihanie tazkeho teda ma nejaky vplyv i na krcok, ktory sa musi zhojit a uzatvorit. Nehovoriac o cisarskom.

beata_k
3. júl 2022

@nikusik0107 Neviem si predstavit aby som nedvihla moje 15 kg dieta. Okrem toho, to aj "musis" lebo bude ziarlit.

majamat
3. júl 2022

dvihanie niekolko kg nie je idealne, ale zas nepoznam maminu, ktora by starsie diet apo porode nedvihala. kamosky dcera mala okolo 20kg, ked porodila tu mladsiu. a dvihala ju.