Obavy z intubácie pri operácii: Vaše skúsenosti?
Mam ísť na operáciu a bojím sa intubacii pri narkóze. Lebo suseda ktorá šla na operáciu s kolenom pri intubacii vykrvacala z krku. Zažili ste niečo podobné?
To riziko je malé na to aby sa to stalo a dobrý anestéziológie to nespraví. Mam ich za sebou niekoľko, plus v práci sme uspavali. Dávajú sú veľký pozor na to, používajú kameru aby si lepšie pozreli kde co ako ide. Tam muselo byt podla mňa aj niečo iné.
Suseda určite nevykrvacala kvôli intubacii,dnes " vykrvacat" je extrémne zriedkave ,ale z iných pričiň,rovnako,aj smrť na oper.sale resp.pooperacne.Ja som to za 26 rokov na operacke zažila raz,zlyhalo srdce starej babke.Nastav sa tak,že ľuďom na operacke veríš,nie sú tam nijaki babraci.
@janinah ale suseda bola mladá, zdravá zena šla na operáciu kolená a keď jej zaviedli tu intubačnú hadicu, tak začala krvácať a nevedeli lekári zastaviť to krvacanie aj dlho bez kyslíka bola. A vidíš stalo sa.
@ronie338 no neviem suseda sa to stalo, začali lekári vravieť, že mala niečo v krku.
Bola som intubovana trikrát a keby som to nemala v správe, tak ani neviem. Nášho suseda zabila elektrika, keď vypinal predlzovacku - ale elektrické zariadenia používam stále. Takto sa na to nemôže človek pozerat.
Keď zomrel v nemocnici museli robiť pitvu aby sa preukázalo co sa stalo. Ak mala niečo v krku mohlo sa to stať. Ale nedeje sa to bežné ani často ani nič.
@ronie338 co iné?
Nič sa nestane. Ak máš tak veľký strach, zisti ci sa nedá spraviť pri vedomí. Ja som operáciu pri vedomí mala, operovali mi mozog a keby som nemusela ani hore nie som. Ako personál bol super aj všetko ale aj tak ak by mi nešlo o zrak a reč nikto by ma neprinutil byt hore

Stať sa Ti môže niečo aj po ceste do obchodu vždy a všade je riziko ... Mám za sebou 5 narkoz, keby som pri každej mala rozmýšľať, čo sa môže stať, tak sa asi zbláznim ... Vždy som sa sústredila na to, nech operácia dopadne dobre a nie aké komplikácie mozu nastat a veruze tie som aj mala, lekári su tam na to, aby sa sa to snažili vyriešiť, aj ked sa bohužiaľ stávajú aj také prípady, ako Tvojej susedke, ale s tým nič nespravíš ...