Obsedantno-kompulzívna porucha

zofka253
30. mar 2017

Ahojte mamicky zienky ako bojujete s ocd?

anetuska7
30. mar 2017

Ahoj zhruba asi viem o čo ide ale ako sa to prejavuje u teba?

zofka253
autor
30. mar 2017

@anetuska7 vtierave myslienky 😔je to hnus choroba

anetuska7
30. mar 2017

A môžeš napísať aké máš myšlienky? Asi nejaké zlé? Bola si aj u lekára?

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobulazelena
31. mar 2017

Ja nijako nebojujem, zvladam to len tak, chvalabohu u mna ritualy zaberu tak hodinu denne, co sa da vydrzat, rodina si zvykla a ja tiez...sem tam sa to zhorsi a zacnem rozsirovat ritualy ale inak uz je to dlhodobejsie stabilizovane.

eliska13
31. mar 2017

@zofka253 zalezi ako Ti to ovplyvnuje zivot, ale najlepsie je liecit sa bud aspon u psychologa ci psychiatra.Su to nerozumne zlozvyky uzkosti

@bobulazelena aj hodina denne je vela nie?raz sa Ti mozno situacia v zivote zmeni a nebudes stihat aj s tou hodinou?aky mas problem upratovanie?

bobulazelena
31. mar 2017

@eliska13 no skor take upravovanie veci do radov a och umiestnenie na spravne miesto a pod, je toho vela tych ukonov. 🙈
Jasne ze je to vela hodina, najma rano ked idem do prace. Osobne ja som to nikdy neriesila s psychiatrom, nejako s tym zijem len tak. Predpisuju sa na to antidepresiva, co nechcem.
Je mi jasne, ze terapia by v mojom pripade bola dostacujuca, aj ked ma to obtazuje, zatial to nechcem riesit. Asi sa bojim mat oficialny papier, ze som ,,cvok"

anetuska7
31. mar 2017

@bobulazelena
Tá posledná veta bola super myslím že je nás takých viac čo máme všelijaké problémy ale ak si to ešte uvedomujeme do takej miery že sa bojíme ísť k lekárovi, tak na tom podľa mňa nie sme ešte tak zle. Túto moju teóriu potvrdzuje aj výrok jedného múdreho človeka: Keby blázon vedel že je blázon tak by nebol blázon.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobulazelena
31. mar 2017

@anetuska7 😀😀😀
No na druhej strane OCD je jedna z mala poruch, pri ktorych si prave blazon uvedomuje, ze blazon je. Tak neviem neviem.😊
Ja som kedysi bola na tom o dost horsie...kopa zlych vtierqvych myslienok o tom, ze sa blizkym nieco stane. To ako tak ustupilo a ostali len ritualy. No tak som si povedal, ze pokial to mam ako tak stabilizovane, tak to necham tak.

bobulazelena
31. mar 2017

@persica hej ja tiez by som nechcela medikamentoznu liecbu, samozrejme pokial je to zvladatelne. Co sa tyka nrjakej terapie, neviem...mne ta psychologia pride taka paveda...snad nikoho neurazim, ale neviem si predstavit, ze rozpravanie s niekym by mi malo nejako pomoct :-/
Ale tak neskusala som, neviem.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobulazelena
31. mar 2017

@persica a tak toto mam aj ja s bakteriami ale tak podla mna to nie je a az take zle...taka bezna opatrnost. Ja neznasam podavat si ruky s niekym a podobne.
Vlastne som dost podobna Monkovi krizenemu Nailsom zo serialu Frasier 🙈
Moj muz to tiez berie ako tak v pohode. On pokrci kobercek, ja ho zarovnam, on rozhadze topanky, ja ich dam pekne do riadkov. Trosku mam problem na navstevach kde mam neskutocne nutkanie,dat im topanky tiez do riadkov, ale snazim sa to ovladat 😀
Asi by ma vyhodili.
Ja inak som si na to uz ozaj zvykla, az tak ma to neobtazuje.ked som mala obdobie s tymi vtieravymi myslienkami, to bolo horsie. Teraz je to vlastne uplne fajn oproti tomu.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobulazelena
31. mar 2017

@persica kazdy mame to svoje 🙈
Inak ako pribtomto zvladas nejake verejne toalety a tak?
To musi byt asi tazke.

ceresnovci
31. mar 2017

Ak pojdes k psychiatrovi, povie ti ze si " cvok " . Toto myslenie je poazvyk zo socializmu.
Ak mas chripku, nadchu alebo inu chorobu nejdes ku doktorovi lebo ti povie ze si chora?? Ak trpi telo lieco ho lekar, ak dusa, tiez je na to doktor. Ake maju dosledky neliecene choroby tela ?? S neliecenym duchom je to rovnako - ba az horsie. Cudujem sa, ze vas hrdost nepusti k specialistom :/

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobulazelena
31. mar 2017

@ceresnovci ja som to myslela nadnesene samozrejme 😀
Aj ked mam psychiatricku diagnozu, ostal mi zachovany zmysel pre humor.
U mna to vobec nie je o hrdosti. Ved sama o sebe klidne prehlasim, ze mam OCD a este aj ine, ale s tym tu nebudem nikoho zatazovat. Je to o tom, ze lieky nechcem a terapii nedoverujem a tak sa snazim s tym ,,bojovat" sama.

bobulazelena
31. mar 2017

@persica
To ja nie som bakteriofobna a tiez by som to hodne zle znasala...ved to je v nemocnici uplne ze bleeee...ja nenavidim ist k obvodnemu, tam chodia vsetci chori sopliaci, kaslajuci, fuj

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz