icon

Obvodný lekár odmieta spraviť predoperačné vyšetrenie

pufinkaaa
28. júl 2022

#ahojte mam takyto problém a potrebujem vediet ako to vlastne je poprípade co tej obvodnej lekarke povedat....
Mam problemy s chrbticou poslala ma neurologičke ta ked mi predpísala injekcie ze obvodna mi ich ma pichat alebo mam najst nejakú kamosku zdravotnú sestru lebo neuro nema zdravotnu sestruv ambulancii....tak obvodna mi spravila cirkus ze ako si to neurologicka predstavuje ona mi ich nebude podavat lebo si ma zodpovedať za liecbu neuro....ok teraz znova nastal problem ortoped ma ide objednat na hospitalizaciu do nemocnice na infuznu liecbu a pri prijme treba krvny obraz a ine vysetrenia teda vysledky ako predoperacne a obvodna mi zadrela ze kto to indikoval ten to ma vykonat tie odbery lenze ortopedova sestricka povedala ze oni kedze pracuju poobede to nevedia vykonat a preco ma obvodna problem nechape nikto celkovo s nou su problémy taketo uz dlhsie....co s tym? Idem asi zmenit obvodnu 😵‍💫 problem nechape nikto celkovo s nou su problémy taketo uz dlhsie....co s tym? Idem asi zmenit obvodnu 😵‍💫

Strana
z2
joesvk
28. júl 2022

S tými injekciami od toho drzého neurológia, som sa až rozčúlila. Obvodná má pravdu v tomto.A je ponižujúce, že sa musí kvôli tomu ešte ospravedlňovať pred tebou a vysvetľovať, prečo "nie je dosť ochotná" . Každé nasadenie liečby má zodpovedného lekára, ktorý ju naordinoval. A aj každé poškodenie tvojho stavu liečbou, lebo aj to je bežné, že liečba môže poškodiť pacienta - tak má potom človeka, ktorý je za to zodpovedný.
A vrchol drzosti od toho neurológa je nápad, aby si si našla sestričku, ktorá ti to bude pichať. To by sa vôbec nemalo robiť. Každá komplikácia, ktorá môže nastať ako /napr. zápal v mieste vpichu skončiaci abscesom, akákoľvek alergická reakcia, ktorú v domácom prostredí by som riešiť nechcela... atď /je pre danú sestričku veľký problém.

Odbery by mal urobiť, kto ich potrebuje.
Ak ide o predoperačné vyšetrenie, tak interná alebo anestéziologická ambulancia.

Obvodná má pravdu, nevie však komunikovať. Alebo už na to nemá nervy, keďže sa denne musí rozčuľovať aj nad nevhodným postupom iných lekárov.

pufinkaaa
autor
29. júl 2022

@oskorusa no neviem zmenila som dnes obvodnu a ta mi dokonca navrhla ze mi objedna ados domov pichat infuzie ak mi ortoped predpise aby som nemisela ist do nemocnice a nema problem spravit tie spominane odbery

pufinkaaa
autor
29. júl 2022

@oskorusa dokonca aj na odber krvi by mi domov poslali sestricku co som ostala prekvapena....ale to nieje nutne

Strana
z2