icon

Ochorela som od detí. Ako to zvládnuť?

qwer2019
6. nov 2021

Ahojte mami.
Ako riešite, zvládnutie choroby pri deťoch. Dnes som ko. Navali zima a tepla, bolesť svalov atď., vstáva viete si predstaviť
... Muž je síce doma, ale ľahla som si a deti v tom momente za mnou a skakali, gulali sa. Muž ich aj zobral, ale zachvilu prišli zase a len pri mne. Nevládzem...

Strana
z2
pandorra
6. nov 2021

@qwer2019 uz davno by som mala podane papiere na rozvod… potrebujes tretie dieta? Od chlapa to je riadna drzost.. Inak nedoliecena choroba moze mat aj nasledky na zdravi…

qwer2019
autor
6. nov 2021

@zmrzlinka2021 v pohode. Teraz som dostala ,,rozkaz" že prvý a posledný krát som ochorela, keď sú deti choré. Že ja mám byť silná mama

negymama
6. nov 2021

@qwer2019 sorry to moze povedat len kkt...

qwer2019
autor
6. nov 2021

@pandorra to by už bolo veľa manželstiev rozvedených.

qwer2019
autor
6. nov 2021

@negymama tak nebolo to to com som chcela počuť. Teraz išiel za uplakanym synom, zistil ze dcéra niečo rozliala a skonštatoval,,nevládzem, ja už naozaj nevladzem" a už sa tu mala guľa po mne

negymama
6. nov 2021

@qwer2019 ty si s nim este uzijes - spomenies na moje slova, Male deti su mala starost, mozu prist este horsie chvile. Hovori sa ze zlato sa skusa v ohni - tvojho si uz vyskusala...

to je blato, nie zlato.

qwer2019
autor
6. nov 2021

A nie, argumenty že mi je na hovno nezaberajú...

qwer2019
autor
6. nov 2021

@negymama Véd to. Ale zase budem staršia, skusenejsia a silnejšia.

pandorra
6. nov 2021

@qwer2019 tak ale on hraje playko, kym ty si chora… Nechapem niektore zeny, co vsetko su ochotne tolerovat muzom… Ja by som radsej bola sama, ako mat na hlave dalsie dietata…Zamkni si dvere a neotvaraj. Nauci sa starat o deti, ked bude nuteny…

alex49
6. nov 2021

zamkni sa v spálni a muž nech sa stará

marticka85po
6. nov 2021

@qwer2019 zobrat kabel od playka a hotovo. Asi si ta nevazi ked sa v chorobe takto k tebe chova. Prave v takychto chvilach uvidis pravu tvar cloveka ktoreho milujes.a co vsetko je ochotny kvoli tebe urobit. 🙈 naco si s tebou robil deti,ked ich nezvlada.

negymama
6. nov 2021

@qwer2019 uhm... Hlavne sa nauc byt financne nezavislejsia, sebavedomejsia...v tomto zbieraj sily, nie v ustupujucej obete. Priesto, r ktory si vytvoris teraz budes pouzivat neskor. Uver starej kraksni 😀

tvoj muz je este predpokladam mlady, ste na zaciatku vztahu a rodicovstva, a pravidla, rezim domacnosti, rozdelenie povinnosti je dobre si vytvorit na zaciatku, kym ste este pruzni, ochotni, ustupcivejsi a tolerantnejsi. Tvoj muz skusa, kde moze zajst, co vydrzis pod zasterou vychovy "silnej zeny" si on tvori priestor pre seba, menej povinnosti s detmi, ako rozmaznne dieta co knuci ze "jatoneviem" v nadeji ze tak mamicka za neho spravi co treba a zlutuje sa.

Neskor, ked on v tebe vychova "silnu zenu " ...v prekklade ustupcivu kravu, co urobi vsetko zanho, lebo on nevláááádze. - bude pre teba coraz tazsie menit pravidla, a on nebude mat dovod nieco menit, ked mu stav veci a rozdelenie rodicovskych povinnosti vyhovuje.

zmrzlinka2021
6. nov 2021

@qwer2019 z toho co pises, mam pocit, ze vam ten vztah s mazelom nefunguje, ani ked je vsetko ruzove a pekne... a teraz v narocnejsich situacich sa to este viac vyhrocuje.
Tvoj manzel vobec neriesi teba, ako zenu, ktoru by mal milovat, chranit, opatrovat

iwesska
6. nov 2021

Problem nie je v chorobe,ale v neschopnom chlapovi. Vdaka za mojho muza,ktory ma vzdy choru nechal pospat,deti sice von nezobral,lebo ich nezvladol obliect😂,ale nedovolil im,aby ma rusili. A mame maly byt. Len raz a naposledy by mi povedal,ze som posledny krat ochorela. By letel aj s tym playkom😂 Len jednemu sa cudujem,ze mate 2 deti s takym malym rozdielom. Pri takej povahe si urcite vedela,ze budes na vsetko sama.

qwer2019
autor
6. nov 2021

@iwesska zlyhala mi antikoncepcia pri druhom.. po pôrode som mala každé 2 týždne MS a aj tak sa nejak podarilo.

oblecenie99
6. nov 2021

Bola som na tom takto pred týždňom, zamkla som sa v spálni na kľúč, dala si slúchadlá do uší a audioknihu a bodka. Musel zabaviť. A čím častejšie sú spolu, tým sa vedia lepšie pohrať spolu a vie sa mu povenovať, lebo aj malý je na zvyknutý. Dokonca tento týždeň ešte malý zostal doma, lebo sa zotavoval po chorobe, nebolo to také, že si vyžaduje vyslovene moju opateru, ale ešte to nebolo na jasličky, také doliečenie, soplík kašlík, tak ja som išla celý týždeň do práce od 8:00 hod. do 17:00 hod. a muž bol na OČR, a on bol s malým celý deň a MUSEL sa postarať, dokonca ho sám bral aj k doktorke na kontrolu. Vždy som sa toho bála, nechať ich samého, najmä o malého, aj keď mi to tu ženy stále navrhovali, a musím napísať, muž to zvládol a veru aj ten intenzívny týždeň s dieťaťom osamote stačilo na to, aby sa aj na mňa pozeral ináč a viac si cenil to, čo robím aj doma aj v práci. Každý jeden chlap by mal byť aj na materskej.

mmoni89
6. nov 2021

@qwer2019 držím palce. Viem ako sa cítiš. Ja ťahám s deckami kolotoč od septembra chorôb. Momentálne corona. Ale takto. No. Fakt mate maličké deti ešte. Naš najmenší ma 2a tiež je furt na mne nalepeny, to nehovorím o tom keď mal rok. Môj muž je skvelý otec, aj chlap v domácnosti. Aj navarí, uprace, porobi co treba, nakúpi, zoberie deti von, ale keď som bola chorá, tiež som si nikdy moc neposlala, a uz vôbec nie keď mal syn rok, proste akokoľvek sa snažil tak malý bol furt pri mne. Vždy som tie choroby Musela nejak rozchodiť. Proste mama je mama. Ako takto, ja sa tvojho nezastavam, to ako sa ku tebe správa je druhá vec, ale reagujem na to ze fakt mate maličké deti ešte ato sú ešte také mamickovske no. Aspoň naši teda boli 😅

ankare
6. nov 2021

@qwer2019 to vyzerá na kovid. Choď sa otestovať. Skoré uzdravenie!

dankanka
6. nov 2021

@qwer2019 mala mala 1,5roka ked sme mali spolu norovirus..hnacky a grcacky..nikto nepomohol. Proste ked musis, tak musis..

qwer2019
autor
6. nov 2021

@ankare včera som bola na AG test a negativna

vamajka
6. nov 2021

@qwer2019 nemozes sa zamknut do jednej izby?

qwer2019
autor
6. nov 2021

@vamajka nie. Kľúče máme len od wc a kúpeľne

lacibo
6. nov 2021

@qwer2019 to mas veru 3.dieta doma...no nezavidim...keby si isla do nemocnice, tak co by robil, odviezol by deti do domova? Smutne, ze ich vlastne ani nepozna a boji sa byt s nimi sam, aj ked su to jeho vlastne deti..mal by vediet, ako ich zabavit, keby to aj hned nebola montessori pedagogika ale aspon aby si si par hodin oddychla v posteli..

sissy27
6. nov 2021

@qwer2019 ako úprimne mne chlap povedať, že “poslednýkrát som si dovolila ochorieť keď sú deti choré” tak by som si hneď v pondelok podala o rozvod a posledné sily by som vynaložila na to aby som ho cez víkend nezabila. To čo za chuja si si zobrala za muža a porodila mu dve deti?? Aký je vlastne jeho prínos do manželstva?? Ale tak keď pre teba je priorita “kompletná” - aj keď nefunkčná - rodina, tak trp. A na vianoce môžeš mužovi kúpiť nové hry na playko.

Strana
z2