icon

Očkovanie pred alebo počas tehotenstva

markusa138
2. júl 2021

Prosím vás zisťovali ste si niekto u dr. že či sa pred otehotnením očkovať , alebo počas, alebo až po ? A ak pred tak koľko tam musí byť odstup od otehotnenia ?

fiafia
2. júl 2021

@markusa138 keď už tak PO

iva289
2. júl 2021

@markusa138 každý lekár ma na to svoj názor... Moja mi to neodporúča, mam ísť keď tak až po porode... Ale sú aj taky co posielajú aj tehu.

mmbudiakova
2. júl 2021

V tehotenstve určite nie. A môj gynekológ tiež nedoporučuje. Ja určite počkám minimálne na pôrod. Telo sa má venovať výhradne dieťatku, nie bojovať s infekciami a podobné. Po pôrode nad tým začnem rozmýšľať a zvažovať, či sa dám očkovať počas dojčenia, alebo až potom. Za mňa počkať. Dobre si to rozmysli.

@markusa138 Na Facebook je skupina Očkovanie tehotné - covid 19. Pridaj sa tam, tam sú ženy ktoré s tým majú skúsenosť.

sense
2. júl 2021

Co lekár to iný názor, zodpovednosť za seba nesies len ty sama

xsoniax
2. júl 2021

@markusa138 tiež odporúčam ti skupinu na fb. Nájdeš tam veľa info aj štúdií... Ja som sa dala očkovať v 33 tt

kkovacovak
2. júl 2021

@markusa138 moja gynekologička je zásadne proti očkovaniu v tehotenstve a aj mnohí iní lekári ktorých osobne poznám. Takže za mňa nie. Max po pôrode. Robiť z môjho dieťaťa pokusného králika a údaj do štatistiky veru nebudem

petamich
2. júl 2021

ak by som nemala tesne pred porodom a bola v 2. trimestri tak sa ockovat dam, aktualne sa planujem hned po 600-nedeli mne zasa to odporuca aj gynekolog aj hematologicka 🤷‍♀️ co lekar to nazor, rozhodnutie je na kazdom z nas

nela4
Autor odpoveď zmazal
ajka0207
2. júl 2021

@markusa138 každý lekár má svoj názor, pýtaj sa takého v ktorého máš dôveru.

marrydreamkas
3. júl 2021

@markusa138

https://www.youtube.com/watch?v=55-gzkdA0Rs

neviem,ci je to pravda,ale aj tak by som to neriskovala....

markusa138
autor
3. júl 2021

@marrydreamkas presne toto som dnes videla .... Veď najradšej by som sa ešte neockovala keďže sa teraz chystám otehotnieť a bojím sa že to bude mať nejaký vplyv ...
A akurát som sa včera doVedela že mám koronu 😷 ... Tak by som mala mať protilátky nejaké
A neppculi ste niečo o otehotnení po prekonaní korony?