Očkovanie pred alebo počas tehotenstva
Prosím vás zisťovali ste si niekto u dr. že či sa pred otehotnením očkovať , alebo počas, alebo až po ? A ak pred tak koľko tam musí byť odstup od otehotnenia ?
@markusa138 každý lekár ma na to svoj názor... Moja mi to neodporúča, mam ísť keď tak až po porode... Ale sú aj taky co posielajú aj tehu.
V tehotenstve určite nie. A môj gynekológ tiež nedoporučuje. Ja určite počkám minimálne na pôrod. Telo sa má venovať výhradne dieťatku, nie bojovať s infekciami a podobné. Po pôrode nad tým začnem rozmýšľať a zvažovať, či sa dám očkovať počas dojčenia, alebo až potom. Za mňa počkať. Dobre si to rozmysli.
@markusa138 Na Facebook je skupina Očkovanie tehotné - covid 19. Pridaj sa tam, tam sú ženy ktoré s tým majú skúsenosť.
Co lekár to iný názor, zodpovednosť za seba nesies len ty sama
@markusa138 tiež odporúčam ti skupinu na fb. Nájdeš tam veľa info aj štúdií... Ja som sa dala očkovať v 33 tt
@markusa138 moja gynekologička je zásadne proti očkovaniu v tehotenstve a aj mnohí iní lekári ktorých osobne poznám. Takže za mňa nie. Max po pôrode. Robiť z môjho dieťaťa pokusného králika a údaj do štatistiky veru nebudem
ak by som nemala tesne pred porodom a bola v 2. trimestri tak sa ockovat dam, aktualne sa planujem hned po 600-nedeli mne zasa to odporuca aj gynekolog aj hematologicka 🤷♀️ co lekar to nazor, rozhodnutie je na kazdom z nas
@markusa138 každý lekár má svoj názor, pýtaj sa takého v ktorého máš dôveru.
neviem,ci je to pravda,ale aj tak by som to neriskovala....
@marrydreamkas presne toto som dnes videla .... Veď najradšej by som sa ešte neockovala keďže sa teraz chystám otehotnieť a bojím sa že to bude mať nejaký vplyv ...
A akurát som sa včera doVedela že mám koronu 😷 ... Tak by som mala mať protilátky nejaké
A neppculi ste niečo o otehotnení po prekonaní korony?

@markusa138 keď už tak PO