Očkovanie proti Covid-19 počas rehabilitácii
Ahojte mamka ma naplanovanu 2 davku pfizeru na buduci stvrtok 20.5 .Od pondelka 17.5 ma však naplanované procedúry kvoli dost velkym bolestiam chrbtice a klbu.Mamka mi vravi pojdem na ockovanie a potom na procedury.Moj nazor je ze to nieje vhodne, procedurami bude oslabena unavena, po 2 davke..ma naplanovanu vodoliecbu aj elektroliecbu,masaze.. berie lieky na zrazanie krvi, picha si inzulin. Po 1 davke bola v poriadku.Nemala teploty ani ziadne tazkosti. No po druhej vakcine moze mat teploty a myslim si ze po nej by mal organizmus oddychovat.. ale aj prerusit procedury by asi nebolo najstastnejsie. Zvazovala som posunutie rehabilitacii len neviem ci by to nebol problem ked jej dnes dali rozpis na vsetky dni s datumami...Podla mna su pre nu rehabilitacie dolezitejsie vzhladom k jej bolestiam nohy.Rozmyslam ze jej navrhnem zrusenie/zmenu terminu vakciny.Len neviem ako to potom je.Ci nebude potom velmi dlho trvat kym sa na tu 2 davku dostane .Nemate s tym skusenosti.A ako je to po zmene? A aky je vas nazor 😉
Neviem ako dlho je od prvej dávky,ale posledné štúdie hlásajú,že u Pfizer vakciny sa najviac protilátok vytvorí až po podaní druhej dávky po cca 3 mesiacoch ( 12 týždňov) ,bežalo to celý deň na TA3,tak mamina má zjavne čas na druhú dávku a môže v kľude vyhodiť všetkým procedúry na rehabilitácii 👍😉
@zuzula507 volala som na infolinku a poziadala o zmenu terminu.Sami povedali ze ak mala prvu davku 22.4 ma este cas, do 42 ci 44 dni od 1 davky.Po 25.5 ked jej skoncia rehabilitacie jej pridelia najblizsi mozny termin.Ze ak sa to aj posunie o tych 5 dni stale je tam casova rezerva takze to bude v poriadku.Keby nemala bolesti uprednostnili by sme ockovanie ale tie bolesti ma ozaj velmi velke tak sme sa nakoniec spolocne rozhodli takto

Očkovanie má prednosť,procedúry si môže presunúť,v den očkovania a prípadne ešte další den nerehabilitovať a potom už by mala byť schoppná,zas až taká námaha to tam nie je.