Očkovanie proti Covid-19 pri vrodenej trombofílii
Prosím Vás, očkoval sa niekto pri tejto diagnóze? Mám z toho trocha obavy a neviem sa rozhodnúť, čo je správne a čo nie. Ďakujem 🙂😉
@vanda323 Ahoj, ja som už túto tému jasné že prebrala s mojím doktorom. Nechal to na moje rozhodnutie. Ja som si vedomá toho, že mi mi nikto nepovie a nezaručí, že sa mi po očkovaní nič nestane. Mňa proste zaujíma, či sa s touto diagnózou už niekto zaočkoval a a aký mal priebeh. To je celé. Myslím, že na tom nič zlé nie je.
@bambulienka25 Jasné môže, veď ja nepíšem aby sem nepísala ale podľa mňa toto je vážna téma xxx žien jej tu môže napísať ja som sa dala s trombou očkovať a som v pohode ďalšia môže napísať niečo ine....no ako si vyberie vieš...a tak lekár jej predsa lepsie povie
@myskati Jaaaj , prepáč ak som to napísala tak že sa ťa to dotklo to som nechcela. Jasné že sem môžeš písať. Ja sa tu tiež veľa veci pýtam MK je moja kamoška dobrá 😄👍
Len ja sa tak nejak podvedome bojím takýchto veci čo píšeš a preto si myslím že je lepšie poradiť sa s lekárom i keď píšeš že to nechal na tvojom rozhodnutí pre mňa by táto jeho odpoveď napríklad znamenala jasné NIE!
@bambulienka25 Ja som nepísala že je to vážna choroba ale myslela som to inak. Vážne rozhodnutie.
@bambulienka25 Tak téma....ale myslela som to akože celkovo aj očkovanie samo o sebe je vážna téma. Nenarazala som na autorku a jej zdravotnu anamnézu
@myskati moja teta má za sebou tiež očkovanie pfizerom a bez problémov 🙂
@myskati skus sa poradit aj s dalsimi doktormi, tusim je aj na koniku niekto a ak si na ig aj tam su, ak nevies, skusim ti ich vyhladat, neviem nakolko maju teraz kapacity odpovedat, ale skusit to mozes. Dostanes lepsiu odpoved ako od niekoho kto mal ledva biologiu na strednej 🙂 alebo rovno zavolaj do ockovacieho centra, alebo sa spytaj ich rovno tam... Dufam, ze natrafis na dobrych osbornikov a spravne ti poradia, aby si bola co najviac chranena 🙂 drzim palce
Mame v rodine s touto chorbou,ockoval sa pfizerom. Lekar sa vyjadril,ze jeho vysledky su dobre a preventivne potom isiel na odbery a vsetko v poriadku. Mala by si sa poradit s lekarom,ale pokiak beries lieky,tak by nemali byt komplikacie. Mnohym,ktori neberu lieky,preventivne po ockovani nasadili,aby sa predislo pripadnym komplikaciam. Preber to s lekarom
@myskati ja som ten prípad. bola som očkovaná pfizerom a žijem. a dúfam, že aj budem 🙂 pôvodne mi síce "predpovedali" konšpirátori, že do 2 rokov umriem. potom, že do 5. najnovšie mám mať pichnutých 10 dávok (lebo toľko dávok krát občanov EÚ či čoho už je "zazmluvnených") a teda sa teším, že prežijem viac ako tých 5 rokov 😀
@bambulienka25 osobne si myslím, že
@vanda323 to myslela naozaj v dobrom. sledujem ju vo viacerých diskusiách a nie je konfliktná a snaží sa byť objektívna 🙂
@panelacikova Ja viem. Občas ju stretnem v nejakej diskusii. Len nemám rada ak ma chytá za slovíčka
@vanda323 nuž, nepochopila si to.... ja som sa v tom príspevku o 21:39 zastávala práve teba, nie bambulienky 😀
@panelacikova Jaaaaj srdiečko ❤️❤️❤️ prepáč. Som to na rýchlo čítala. Som akurát odkladala plnenu papriku do chladničky.
@vanda323 v pohode. hlavne, že si nezabudla 😀 škoda by jej bolo 🙂
Prave dnes som toto riesila s kolegami. Niesom lekar ale kolega ma Leiden a taketo info dostal on.
Riziko tromboz je zvysene pri AstraZenece a Janssen vakcinach, spustilo to trombofilne stavy u niektorych ludi kvoli tomu ako prebieha imunitna reakcia. Boli to hlavne ludia ktori nevedeli ze su rizikovi. Ak si dobre pamatam tak tam to riziko bolo 1:120 000 alebo tak nejak.
Pfizer a Moderna su ok, ani jedna studia nepotvrdila ze by zvysovali riziko.
Ak si sledovana na hematologii, niektori doktori zvyknu preventivne davat anopyrin keby nahodou motyka vystrelila. Ak si uz pichas fraxiparin alebo iny -parin, tak by to malo byt ok.
Som ockovana astrou,bez koplikacii,dva tyzdne pred ockovanim som uzivala preventivne anopyrin.ockovanie som konzultovala so svojou hematologickou,ktora sa vyjadrila ze ktorekolvek ockovanie je pre mna bezpecnejsie ako chytit covid.zaockovali ma ako nahradnika,o dva tyzdne na to som bola kvoli tejto diagnoze podla zakona zaradena medzi rizikovu skupinu (to bolo v aprili) s narokom na prednostne ockovanie.dnes mi bol prideleny pin kod na registraciu na 3 davku, hoci mam 36 rokov.
Ake odporucanie ti dal hematolog?
@bambulienka25 Ok nechajme to už tak
Ahoj, ja mám vrodený trombofilny stav a očkovanie bolo bez problémov, mám leiden heterozygot. Väčšia šanca na trombozu je pri covid ako pri očkovaní. Drzim palce
@bambulienka25 Ten komentár nad ?
Ahoj. Ja som pred ockovanim volala s primarkou hematologie. Mam dost vzacnu trombofiliu. Povedala ze pfizer je ok. Astru nie. Tak som bola na 2 ockovaNiach a vsetko v poriadku. Len keby som mala covid musim dostat fraxiparin.
@myskati Ahoj.
Moja mama aj brat majú vrodenu Trombofiliu.
Mama mala min, rok v marci covid, veľmi ťažký priebeh, bola v nemocnici. Na Trombofiliu berie lieky a každý mesiac chodí na kontrolu ku svojej lekárke. Ta jej povedala, že sa môže dať očkovať, keď je nastavena na rieďakoch (ona bez týchto liekov byť nemôže). Už čaká na tretiu dávku očkovania, takže u nej všetko v poriadku. Dokonca bola aj na test na protilatky a má ich vyše 2500.
Ako som spomínala vyššie aj brat má vrodenú trombofiliu. Lenze on má iba 20 rokov, takže táto choroba mu zatiaľ nerobí žiadne problémy, neberie žiadne lieky ani nič podobné. Ale tiež sa pýtal tej istej lekarky na očkovanie a môže sa aj on ale musí sa na ten čas, čo sa bude očkovať nastaviť na riediace lieky. On je však stále v štádiu rozhodovania sa, je tak z polovice proti očkovaniu, nie kvôli Trombofilii.
Hádam ti moja odpoveď pomohla 🙂

@myskati Ahoj nechcem byť zlá, ale čo tak takúto vážnu tému prebrať s lekárom....vieš nikto ti nezaručí na 100 percent že ak sa dáš očkovať bude to ok ....a zas na druhej strane aj sa nedáš a dostaneš covid tiež ti nikto nezaručí že budeš mať ľahký priebeh....je to vždy 50/50