icon

Očkovanie proti Covid-19 - ženy s autoimunitnou štítnej žľazy

danielkadandy
11. máj 2021

Zaujimali by ma nazory na to..vdaka

terezka1947
11. máj 2021

@danielkadandy uz som zaockovana

anjelicek26
11. máj 2021

@danielkadandy ja som toto preberala s dcerinou endokrinologickou a teda normalne pojde, neni tam podla nej ziadne zvysene riziko vedlajsich ucinkov...

lucka_ke
11. máj 2021

aj ja som

danielkadandy
autor
11. máj 2021

@terezka1947 takze si sa nad tym ani nezamyslala? A ako ti bolo po? Mas uz obe davky? A ktorou vakcinou?

danielkadandy
autor
11. máj 2021

@lucka_ke a ako si sa citila?

maciatkolulu
11. máj 2021

@anjelicek26 už sa ockuju aj teenangeri? Ja som zachytila tuším od 16,ci?

d_anica
11. máj 2021

Ja zatiaľ nie, uvidím ako sa vyvinie situácia. Naposledy keď som dostala vakcínu (tetanus, pred cca 3 rokmi) tak mi protilátky na štítnu šialene vyskočili.

anjelicek26
11. máj 2021

Tu uz sa me (nemecko) v dohladnej dobe povolit aj 12+...tak ked sme mali termin minuly mesiac, tak som sa na to hned opytala... Ale boh vie kedy dojdu aj tak na rad, u nas je to s terminami na ockovanie ako v lete na saniach, ani ludi po 60 este pomaly neockuju, len stale rizikove skupiny... hanba uplna...

lucka_ke
11. máj 2021

@danielkadandy 2 dni v posteli, potom týždeň slabá, teraz už OK, na endo idem až v septembri uvidíme ako výjdu výsledky

jaaty
11. máj 2021

@danielkadandy mam za sebou prvú dávku ASTRA Zeneca, (1 deň únava, slabosť) endokrinológ mi očkovanie odporúčal. Druhú dávku čakám o týždeň.

cajomila
11. máj 2021

Nie neplánujem.

linle
11. máj 2021

mám prvú dávku Pfizeru. Po očkovaní som mala bolesť ramena v deň očkovania. Inak ok.

pseudomonas87
11. máj 2021

@danielkadandy som zaočkovana pfizerom , Hashimoto nie je dôvod na to ,aby sa človek nedal očkovať.

danielkadandy
autor
11. máj 2021

@d_anica no ved to....a uz sa ustalili ci? Teda ci klesli?

danielkadandy
autor
11. máj 2021

@lucka_ke uz po druhej davke? Ci hned po prvej tak?

danielkadandy
autor
11. máj 2021

@pseudomonas87 no ide o tie protilatky ked sa ti zas navysia

chlpana
11. máj 2021

Pokial si hormonalne kompenzovana (t.j. s terapiou alebo bez terapie), bez tazkosti, tak samozrejme mozes sa dat ockovat

lucka_ke
11. máj 2021

ja mám zatiaľ len prvú

nevenka
11. máj 2021

@danielkadandy zavisi, ze aka autoimunita. Ci sa jedna o Hashimota a nasledkom neho znizenu funkciu a je dobre liecena a relativne stabilna. Alebo potom Graves, teda zvysenu funkciu, kde sa moze na velmi nebezpecnu hranicu vysplhat krvny tlak a pulz. Su rozne ochorenia a v roznom stadiu.
Ja mam obe ochorenia a momentalne som cca 5 mesiacov po porode a znova som dostala relaps, vzplanutie Gravesa, mala som nejaku virozu a na pohotovosti mi namerali tlak 197/135, pulz 145. Pytala som sa doktorky na covid oddeleni, co si v mojom pripade mysli o ockovani, tak mi povedala, kym ten tlak nebude stabilny a stitna zlaza tiez, ze radsej nie. Kedze na infekciu som reagovala takto. Endokrinolog momentalne nado mnou pokrcil plecami, ze musime pockat, absolutne nevedel odhadnut, akym smerom sa mi stitna zlaza vyda, ci bude hyper alebo hypo a co s tym. Pevne dufam, ze sa ukludni ako pred 5 rokmi, ale trvalo to asi 9 mesiacov od zaciatku liecby. Navyse, kojim. Ale rada by som sa zaockovala. Ale musim pockat skrz toto...

nevenka
11. máj 2021

Ja som sice bola iba AG testovana, takze si dam spravit protilatky, ci to predsa nebol covid, este stale kaslem, uz su to 2 tyzdne. Ale u mna bezne, kedze mam aj znizenu imunitu. A podla toho sa zariadim.

nevenka
11. máj 2021

@danielkadandy protilatky sa mi vyvijali takto v priebehu roka, bolo v tom aj tehotenstvo, nemam porovnanie spred 5 rokov. Tie hyperfunkcne TSI mi skocili az teraz po porode. Norma pri vsetkych je 0-1, takto to robia v Lubochni. Tam na tie protilatky vplyva asi vsetko mozne, ale nevylucujem, ze ockovanie moze stav zhorsit. Rovnako ako gravidita a hormonalne a imunitne zmeny...

nevenka
11. máj 2021

@pseudomonas87 a Graves? Nevies? Lebo ja mam obe ochorenia a aktualne vzplanutie Gravesa po porode. Ale hormony sa mi dali do normy, len protilatky stupaju a brutalne mi kolise tlak. Doktor sam nevie, odporuca cakat.

pseudomonas87
11. máj 2021

@nevenka hmm, tak to by som počkala, kým sa ti to ustáli, ja čo som sa bavila so svojou revma /imuno dr tak ta mi povedala, ze keď je ochorenie stabilné nie je problém, ale keď máš vzplanutie, treba asi naozaj počkať.