Očkovanie proti kiahňam v dospelosti - skúsenosti
Ahojte, chcem sa opytat (ak tu niekde uz je taka diskusia dajte mi prosim vediet). To co som tu nasla riesilo ockovanie, ale deti a to nepotrebujem 🙂
Je tu niekto co sa dal proti kiahnam ockovat v dospelosti a potom mal vyskyt kiahni vo svojom najblizsom okoli (vlastne deti)? Fungovalo to, nedostali ste kiahne?
Taktiez hladam pripady, ze ste nemali v detstve kiahne, potom ich mali vase deti a aj tak ste ich nedostali... Skor mam opacnu skusenost v okoli, ze v detstve kiahne nemali a potom to "schytali" od deti v dospelosti... 😒 Preto hladam niekoho kto to takto nemal a idem dufam, ze by to bol nas pripad ak sa nedame zaockovat 😀
Nas problem je v tom, ze zjavne chytame vsetko od nasich deti (chceme ich aj v chorobach podporit 😅 - virusova stomatitida, sarlach... Kiahne nemal v detstve ani moj mm a ani ja... Pred par dnami som mala stretko s kamoskou, ktora chytila kiahne od syna (skoncila v nemocke), manzelov bratranec tiez chytil kiahne od dcerky a mal zly priebeh...ono by nam ten priebeh mozno ani nevadil (i ked to nebude asi prijemne), lenze kto sa postara o deti keby to bolo naozaj zle ak by sme to chytili naraz... Pediatricka nasich deti nam odporucala zvazit ockovanie (nas dospelych) a tak hladam ci tu niekto nema skusenost s tymto ockovanim...
Prosim kedze viem, ze ockovanie je obcas HOT tema 😀 , nerada by som riesila tuto cast, skor hladam odpoved na moje otazky... 😉
Kiahne sa mozu dostat aj 2x. Moja kamoska aj kamarad ich prezili 2x. V kazdom pripade druhy krat mali priebeh jednoduchsi...
A pasovy opar sposobuje virus kiahni.
@alex1212 a som sa pred par dnami pytala dr.uz niekoljykrat na to a povedal,ze nemozem nikoho nakazit.a som aj citala,ze kedze sa to picha intravenozne,nieje mozne virus preniest.virus sa prenasa vzduchovou cestou a v pripade ockovania to nieje mozne.iba ze by sa vyskytli aj po ockovani kiahne a nakazit by som mohla len ou vyrazkou priamo.tak ja uz potom neviem
vela info je v tejto poradni https://mamaaja.sk/poradne/poradna-dojcenia-a-v...
Ja len kratko ak sa mi to podari .Mna minuly rok ockovali proti kiahnam bol to velky omyl a uz je to rok a stale sa neviem spamätat bolo to moje najtaksie ibdobie nemohla som chodit soslabla som tak ze moje svalstvo hlavne nohy ma nejak nepoyluchali preslo to na bolesti brucha hlavy s tychto bolesti to preslo az k halucinaciam takze odporucam neockujte sa v dospelosti na kiahne je urcite lahsie ich prekonat ako mat na cely zivot nasledky

@demetria prosim Ta,mala si aj nejake lieky,ktore si po zaickivani nemohla uzivat?pisu v pribalovom,ze sa nemaju salucylaty vdaka