icon

Očkovanie proti kiahňam v dospelosti - skúsenosti

lenka_21
4. jún 2015

Ahojte, chcem sa opytat (ak tu niekde uz je taka diskusia dajte mi prosim vediet). To co som tu nasla riesilo ockovanie, ale deti a to nepotrebujem 🙂
Je tu niekto co sa dal proti kiahnam ockovat v dospelosti a potom mal vyskyt kiahni vo svojom najblizsom okoli (vlastne deti)? Fungovalo to, nedostali ste kiahne?
Taktiez hladam pripady, ze ste nemali v detstve kiahne, potom ich mali vase deti a aj tak ste ich nedostali... Skor mam opacnu skusenost v okoli, ze v detstve kiahne nemali a potom to "schytali" od deti v dospelosti... 😒 Preto hladam niekoho kto to takto nemal a idem dufam, ze by to bol nas pripad ak sa nedame zaockovat 😀

Nas problem je v tom, ze zjavne chytame vsetko od nasich deti (chceme ich aj v chorobach podporit 😅 - virusova stomatitida, sarlach... Kiahne nemal v detstve ani moj mm a ani ja... Pred par dnami som mala stretko s kamoskou, ktora chytila kiahne od syna (skoncila v nemocke), manzelov bratranec tiez chytil kiahne od dcerky a mal zly priebeh...ono by nam ten priebeh mozno ani nevadil (i ked to nebude asi prijemne), lenze kto sa postara o deti keby to bolo naozaj zle ak by sme to chytili naraz... Pediatricka nasich deti nam odporucala zvazit ockovanie (nas dospelych) a tak hladam ci tu niekto nema skusenost s tymto ockovanim...
Prosim kedze viem, ze ockovanie je obcas HOT tema 😀 , nerada by som riesila tuto cast, skor hladam odpoved na moje otazky... 😉

Strana
z5
gabuska7
11. okt 2018

@demetria prosim Ta,mala si aj nejake lieky,ktore si po zaickivani nemohla uzivat?pisu v pribalovom,ze sa nemaju salucylaty vdaka

gabuska7
14. okt 2018

@lavazzake ahoj.prosim Ta,urcite sa odo mna,zaockovanej,nemoze nikto nakazit?tuto info ti povedal Tvoj dr.?ja uz som zmatena.mbe tiez povedal,ze nemozem nikoho nakazit,ale v pribalovom pisu,ze oslabeni jedinci a tehotne sa mozu nakazit od ockovanych ludi.dakujem pekne

lenka_21
autor
14. okt 2018

Kiahne sa mozu dostat aj 2x. Moja kamoska aj kamarad ich prezili 2x. V kazdom pripade druhy krat mali priebeh jednoduchsi...

A pasovy opar sposobuje virus kiahni.

gabuska7
14. okt 2018

@lenka_21 to si pisala mne?

lenka_21
autor
14. okt 2018

@gabuska7 Nie, vseobecne. Zakladala som tuto temu.

alex1212
19. okt 2018

@gabuska7 možeš nakaziť.. je to tak..

gabuska7
19. okt 2018

@alex1212 a som sa pred par dnami pytala dr.uz niekoljykrat na to a povedal,ze nemozem nikoho nakazit.a som aj citala,ze kedze sa to picha intravenozne,nieje mozne virus preniest.virus sa prenasa vzduchovou cestou a v pripade ockovania to nieje mozne.iba ze by sa vyskytli aj po ockovani kiahne a nakazit by som mohla len ou vyrazkou priamo.tak ja uz potom neviem

alex1212
19. okt 2018

@gabuska7 neviem, ako to je presne.. možno fakt len tou vyrážkou, ak by sa ti dáka po očko objavila..

shee11
19. okt 2018

@alex1212 vo velmi vynimocnych pripadoch u jedincov so slabou imunitou moze po ockovani (po inkub. dobe) dojst k miernemu vysevu a moze byt nakazlivy. Ale neviem ci taky pripad bol na sk vobec zaznamenany, myslim, ze tohto sa vobec netreba obavat.

alex1212
19. okt 2018

@shee11 jasné, že bol zaznamenaný.. kamoškyna sestra dostala normálne kiahne po očkovaní so slabím priebehom

shee11
19. okt 2018

@alex1212 alepredpokladam, ze nikoho nenakazila lebo je to oslabeny virus.

shee11
19. okt 2018
alex1212
19. okt 2018

@shee11 no to neviem... ale viem, že je to oslabený vírus...

gabuska7
19. okt 2018

@alex1212 ja som mala v mieste vpichu take vyrazky,pod nimi boli take tvrde,zdurene.ale to bola len reakcia

majealtelu
26. dec 2021

Ja len kratko ak sa mi to podari .Mna minuly rok ockovali proti kiahnam bol to velky omyl a uz je to rok a stale sa neviem spamätat bolo to moje najtaksie ibdobie nemohla som chodit soslabla som tak ze moje svalstvo hlavne nohy ma nejak nepoyluchali preslo to na bolesti brucha hlavy s tychto bolesti to preslo az k halucinaciam takze odporucam neockujte sa v dospelosti na kiahne je urcite lahsie ich prekonat ako mat na cely zivot nasledky

Strana
z5