Od ktorého dňa mi začína karanténa?
Prosim vas ked som od 17.2. v karantene a od dnes mi zacali priznaky,ale pcr mam az 25.2. karantena mi plynie od priznakov ci od pozitivneho testu?
Kolegyňa pred týždňom vyšla na 8.den od stretu s inou kolegyňou ako negativna, avšak na 9.den jej začali príznaky a pozitívna vysla až na 13. Deň. Oba testy boli PCR. Samozrejme, že bola od stretu s kolegyňou v karanténe. Čudné je len to, že to nezachytil už ten test na 8.den, keď o pár hodín už mala príznaky...
@hettinka ano zdravie je len jedno, ja vravím o tom, že poznám ľudí čo mali koronu ale bezpriznakovu a fungovali po 10 dňoch normálne takže čím skôr sa dá tým lepšie, a podľa mňa normálny rodič nepošle dieťa do školy ani nemôže ale my sme mali v škole deti v karanténe a po 10 dňoch nastúpili nikdo im nevravel že tak ostaňte doma ešte dva týždne normálna vec, druhá vec je že ľudia to nedodržiavajú to vidno na tej premávke víkend nevikend neviem kde sa ľudia trepu my sme s rodinou doma nanajvýš na prechádzke, keby boli všetci taký zodpovedný tak už dávno žijeme normálne
@simkam2912 neviem prečo spekulujes?ja som sa dostala cez sviatky na PCR na 7 deň pokým prišli výsledky ďalšie 3 dni, takže som už vlastne mala aj po karanténe a potom ďalších 10 dní od potvrdeného výsledku a ešte stále som nebola fit.
@zuzubb007 to ani nespomínaj, že deti chodia do škôlky školy to je najväčší problém, že obaja rodičia pozitívni odsedia si karanténu deti nikto nedá testovať deti ochorejú o pár dní neskôr ako rodičia bezpriznakovo, ale skončí rodičom karanténa a dieťa je už v škôlke tak ochorela moja sestra od deti v škôlke.Az, keď sa to začalo riešiť dieta vzali na test a bolo pozitivne to už rodičia chodili do práce takto to je všade deti sú najväčšia hrozba.Ludia sa ani neunuvaju pediatricke nahlásiť, že v rodine bola korona.povinne by sa mali testovať deti kde rodičia boli chori
@luccija no u nás to bolo tak, že mala učiteľka koronu a preto bola celá trieda preventívne v 10 dňovej karanténe, keďže s nimi je pol dňa, a našťastie nechytilo ani jedno dieťa nič , rodičia podľa mňa sú jeden v karanténe, druhý v karanténe a potom podľa mňa dieťa po mesiaci nedonesie nič si myslím
@simkam2912 ak si v karantene nemas na atg co chodit, sed doma a cakaj na pcr...
@lacibo ved dobre len som sa pytala
Ja zas cakam ci sa ja nakazim od priatela uz sme 7 dni asi skolabujem 😂s hygieny mu nikto nevolal ( testovanie v robote ) tak sa chcem opytat či sme sa mali sami nahlásiť alebo nam mali volať
@ninusa221 oni asi z hygieny volaju len ked pcr vyjde pozit,ked antigen tak nie
@simkam2912 nie, volajú aj antigen pozit ak sú testovaní na schválených MOM
@ninusa221 samozrejme, že sa nahlas sama. Trasovanie cez RUVZ u nás nefunguje, volať ti nikto asi nebude. Aj vo vyhláške je, že pozitívny má sám informovať okolie a ľudia sa majú sami prihlásiť na korona.gov.sk
Takze tam sa nahlas sama. Priateľ nemusí, on má pozitivitu potvrdenu cez antigen. Len lekára teeba informovať.
@zuzubb007 ešte raz a pomaly🙂mama pozitívna mala karanténu vtedy ešte 10 dňovu, na 6 den po mame ochorel otec karanténa, skončila mu karanténa a dieťa ochorelo až posledné v polke otcovej karantény, takže o tom ani nevedeli a išla do škôlky a pritom ešte mala byť v *svojej*karanténe
A teraz, keď ľudia majú ísť na test na 8 deň a karanténa 14 dní je to ešte horsie
Baby inak to fakt vam volala hygienicka? Z akeho ste mesta?
Ja sama som pozitivna a nik mi nevolal. A aj vsetci z mojho okolia (z mojho mesta) co boli pozitivny, ani jednemu z nich nevolal nik z hygieny
@klip0 okres Trenčín,ano volala mu ba druhy den ako mu dosel vysledok a musel nahlasit vsetkych clenov rodiny.
@simkam2912 ved ja len odpovedam..nechcela som aby to vyznelo utocne, prepac
@lacibo ano pytala som sa aj na infolinke a treba pockat na pcr
@lacibo antigenovy test je práveže najviac citlivý u ľudí s príznakmi. Aj MZSR odporúča ag testovanie u ľudí s priznakmi. https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-22-02.... A to vôbec nechcem spochybňovať PCR testy, ale ona už príznaky má a ide jej len o skoršie testovanie.
@zizana ano lenze na ruvz mi povedali,ze ja uz v ziadnom pripade nesmiem na ag test

@simkam2912 keď ti už tak veľmi zalezi na tých pár dňoch tak sa objednaj na voľný termin do súkromného labaku záplat 60€ a výsledok mas v ten deň okolo 14 tej .