icon

Od nového roka mení zdravotnú poisťovňu vyše 124-tisíc ľudí

modrykonik
Moderátor
16. dec 2025

Niektorí prešli za lepšími benefitmi, iní kvôli nespokojnosti so službami, čakacími lehotami či komunikáciou. Zmena poisťovne je pre mnohých každoročná téma, najmä ak ide o rodiny s deťmi.

Ako ste na tom vy?

Ste so svojou zdravotnou poisťovňou spokojní?

Zvažovali ste zmenu, alebo ste ju už v minulosti urobili?

Čo je pre vás pri výbere poisťovne najdôležitejšie? Benefity, dostupnosť lekárov, preplácanie výkonov, komunikácia?

Podeľte sa o svoje skúsenosti.

Od nového roka mení zdravotnú poisťovňu vyše 124-tisíc ľudí
zupka33
16. dec 2025

Zmenu som ja osobne teda nezvazovala a ani nebudem 🙂 Ja som spokojna tam, kde som.

samo789
16. dec 2025

ak si 120 000 chlapov vymeni medzi sebou trenky tak to ma rovnaky vyznam ako menenie poistovne. V obehu ostanu tie iste derave, tie iste spinave, tie iste krivo usite. . niekomu sa na moment prilepsi, a dalsim pohorsi.

7miriam77
16. dec 2025

My sme celá rodina celé roky v dôvere, a neplánujeme meniť. Našťastie neriešime dáke vážnejšie choroby 🙏, takže nevieme porovnať s inými poisťovňami výhody -nevyhody

petranelkova
16. dec 2025

Nevidím v tom význam, ale ok. Každý nech si robí, čo chce, má na to právo. Toto je jedno z nich.

anonym_77aefb
16. dec 2025

na pizdu tema,

a ano, ak mas rakovinu a chronicke ochorenie, potom zacnes. co chces pocut modetaror vlastne? do 30tky som riesila len rozstiepene konce na vlasoch a tuk. mas predstavu o tom ake je tu percnetualne rozlozenie veku?

pridrubana tema

ale chapem pre vas reklama ;)

anonym_818c21
16. dec 2025

Toto ani nahodou nie je zrkadlom kvality poistovne. Zakazdym je to len a len vypocitavost pacienta. Najskor su to benefity, potom nepreplatena liecba. Podla informacii najviac vaznejsich diagnoz v pohode preplaca VSZP a ludia, ktori dlhe roky platili poistne do ostatnych poistovni sa v case, kedy su najnakladnejsimi poistencami, prehlasuju do tej statnej aby cerpali poistne tam, kde ho neplatili.
System zdravotnych poistovni je cely zly. Ok, solidarny, ale zdravotne poistenie, kde si clovek musi platit poistenie, nemoze byt v sukromnych rukach a uz vobec sa nemoze tvorit zisk, ktory nejde spat do zdravotnictva. Na to ma sluzit komercne poistenie. Zaujimave, ze socialnu poistovnu mame len jednu.

martinka13
16. dec 2025

Bola som uz vo všetkých. Všade je to rovnaké.

chrobak7
17. dec 2025

@modrykonik Z tých 120 tisíc sú viac, ako 60 % pendleri, tzn. občania marginalizovaných skupín, ktorí vďaka dravosti prepoisťovacích agentov menia zdravotnú poisťovňu každý rok.

Cca 30% sú ľudia, ktorí sa nechali niekde v nákupnom stredisku, či niekde na stanici prehovoriť na zmenu zdravotnej poisťovne.

A asi 10% sú takí, ktorí cielene a úmyselne zmenili ZP z nejakého dôvodu - buď čakacie, doby, buď kvôli nejakému benefitu, ktorý ponúka iná ZP, alebo na základe doporučenia niekoho známeho.

Inak zdravotné poisťovne ročne míňajú niekoľko miliónov € na provízie za sprostredkovanie či udržanie si poistencov. Je to veľký biznis, najmä na strane súkromných poisťovní.

Podľa zákona zdravotná poisťovňa nesmie dať poistencovi odmenu, či už finančnú alebo vecnú za to, že sa prepoistí. Takže ak by nejaký sprostredkovateľ ponúkal niekomu napr. 5 € za prepoistenie, tak porušuje zákon.