icon

Oddialenie menštruácie pred operáciou

17alexis
12. okt 2014

Ahojte baby, zajtra sa chystám k lekárovi kvôli oddialeniu. Ešte som to nikdy nepodstupovala a HAK neužívam. Dostanem nejakú injekciu alebo tabletky? Hradí to poisťovňa alebo pacient v plnej výške? A hlavne ma zaujíma - tie, čo ste to absolvovali, ako ste sa potom cítili? Vďaka za každú odpoveď.

alobalka
12. okt 2014

Podľa mňa závisí aj v akej fáze cyklu momentálne ste a kedy je operácia. Osobnú skúsenosť nemám, ale existujú tabletky norethisteron, kde v letáku sa uvádza, že na oddialenie ms sa podávajú min 3 dni pred očakávanou ms + počas celej doby kedy ms nechceme mať. Po prerušení užívania sa ms dostaví o 2-4 dni. Tento liek je na predpis a nedoplaca sa naň nič. Ale či je pre vás vhodný alebo pre operáciu ktorú podstupite - to vám povie lekár.

janinah
12. okt 2014

bežná prax je naplánovať operáciu na čas bez menštruácie.o akú operáciu ide?dá sa preobjednať?

17alexis
autor
12. okt 2014

@janinah idem na laparo kvôli endometriálnej cyste. M by som mala dostať až budúci týždeň a na operku idem teraz v stredu, tak zajtra idem k svojmu gyn sa poradiť, lebo občas to dostanem aj pár dní skôr, dva mesiace dokonca mi chodila každé dva týždne a v nemocnici by ma asi zožrali... myslím, že oddialenie ani potrebné nebude, ale radšej zabehnem preventívne sa povypytovať...ešte beriem aj železo kvôli slabšej anémii...

trgypadl
12. okt 2014

@17alexis urcite Ti menstruaciu posuvat nebudu.kazda hormonalna terapia by sa pred kazdym operacnym vykonom mala vysadit,a nie to este ju nasadit pred operacnym vykonom.ak by si dostala skor vykon prelozia

17alexis
autor
12. okt 2014

@trgypadl mne to práveže povedal gynekológ v nemocnici, že ak by som ju mala dostať, tak si ju mám dať u svojho doktora oddialiť...aj mňa to trošku prekvapilo, lebo všetky lieky mi hneď povysádzali, akurát mi nechali to železo...ešte pred mesiacom som brala HAK, aj tú som teda vysadila...

trgypadl
12. okt 2014

@17alexis ja by som urcite nebrala nic hormonalne pred op.vykonom, ak mas v stredu vykon a Ty v stredu nedostanes tak Ta normalne zoperuju

17alexis
autor
12. okt 2014

@trgypadl dúfam, že nedostanem a hlavne, že to dopadne...

trgypadl
12. okt 2014

@17alexis drzim palce, lps je menej invazivny vykon , drz sa

17alexis
autor
13. okt 2014

@trgypadl Ďakujem. Ja z toho robím tragédiu ako keby ma šli celú rozrezať. 😀 Mám panický strach zo všetkého čo sa nemocnice týka.

trgypadl
13. okt 2014

@17alexis chapem ale neboj,v brusku budes mat 3 max 4 minijazvicky,a po lps aj skor pustaju domov

17alexis
autor
13. okt 2014

@trgypadl ďakujem za povzbudenie. keď si predstavím, ako som vyvádzala, keď mi išli len znamienka trhať, tak to mi budú musieť pichnúť konskú dávku náladovky, aby som došla ako-tak kľudná na operačku. 😀 Dnes mi dr. povedal, že MOŽNO mi odfaklia celý vaječník, ale zatiaľ sa nemám báť, uvidia, keď ma otvoria. Och...keby som vedela, z čoho vzniká tá hnusná endometrioza...dr. vravel, že na to nie je jasna odpoveď.

trgypadl
13. okt 2014

@17alexis neboj urcize Ti daju nejaku premedikaciu a potom to uz budes lepsie zvladat...no veru endometrioza ma mnoho pricin,Ty mas endometrialnu cystu len na vajecniku?

17alexis
autor
16. okt 2014

@trgypadl ano. Na lavom a uz sa tahal na pravy. Uz som po. Vcera ma operovali a dnes mi doktor na vizite stlacal brucho. Myslela som, ze umriem. Inak, mozu ma po narkoze boliet zuby?

trgypadl
16. okt 2014

@17alexis bola si zaintubovana,takze Ta moze boliet aj hrdlo.no vidis tak uz mas po super

17alexis
autor
17. okt 2014

@trgypadl ahoj 🙂 uz som doma a je mi na umretie. Jednej panej vyberali v rovnaky den maternicu a beha ako srna. Zato ja chodim ako retardko. Intubovana som bola a zuby ma asi bolia preto, ze mi bolo zima a drnkotala som nimi.

trgypadl
17. okt 2014

@17alexis tak ak mas bolesti,tak si daj nieco od bolesti a netrp