Oddialenie menštruácie pred operáciou
Ahojte baby, zajtra sa chystám k lekárovi kvôli oddialeniu. Ešte som to nikdy nepodstupovala a HAK neužívam. Dostanem nejakú injekciu alebo tabletky? Hradí to poisťovňa alebo pacient v plnej výške? A hlavne ma zaujíma - tie, čo ste to absolvovali, ako ste sa potom cítili? Vďaka za každú odpoveď.
bežná prax je naplánovať operáciu na čas bez menštruácie.o akú operáciu ide?dá sa preobjednať?
@janinah idem na laparo kvôli endometriálnej cyste. M by som mala dostať až budúci týždeň a na operku idem teraz v stredu, tak zajtra idem k svojmu gyn sa poradiť, lebo občas to dostanem aj pár dní skôr, dva mesiace dokonca mi chodila každé dva týždne a v nemocnici by ma asi zožrali... myslím, že oddialenie ani potrebné nebude, ale radšej zabehnem preventívne sa povypytovať...ešte beriem aj železo kvôli slabšej anémii...
@trgypadl mne to práveže povedal gynekológ v nemocnici, že ak by som ju mala dostať, tak si ju mám dať u svojho doktora oddialiť...aj mňa to trošku prekvapilo, lebo všetky lieky mi hneď povysádzali, akurát mi nechali to železo...ešte pred mesiacom som brala HAK, aj tú som teda vysadila...
@trgypadl ďakujem za povzbudenie. keď si predstavím, ako som vyvádzala, keď mi išli len znamienka trhať, tak to mi budú musieť pichnúť konskú dávku náladovky, aby som došla ako-tak kľudná na operačku. 😀 Dnes mi dr. povedal, že MOŽNO mi odfaklia celý vaječník, ale zatiaľ sa nemám báť, uvidia, keď ma otvoria. Och...keby som vedela, z čoho vzniká tá hnusná endometrioza...dr. vravel, že na to nie je jasna odpoveď.

Podľa mňa závisí aj v akej fáze cyklu momentálne ste a kedy je operácia. Osobnú skúsenosť nemám, ale existujú tabletky norethisteron, kde v letáku sa uvádza, že na oddialenie ms sa podávajú min 3 dni pred očakávanou ms + počas celej doby kedy ms nechceme mať. Po prerušení užívania sa ms dostaví o 2-4 dni. Tento liek je na predpis a nedoplaca sa naň nič. Ale či je pre vás vhodný alebo pre operáciu ktorú podstupite - to vám povie lekár.