icon

Odhali domaci CRP test zápal v zube?

mareka49
18. aug 2019

Ahojte mam pred dovolenkou a malo casu, boli ma nedavno zaplombovany zub. Neviem urcit ci to ke len nahoda, alebo mi dako "nesadla plomba", alebo prievan. Chcem vylucit zapal. Ak sa to nebude zhorsovat, dako prebrufenujem. Zapal nechcem podcenit. Dakujem

wetsel
19. aug 2019

@mareka49 Ak máš zápal v tele ukáže ti to, ale nepovie, že je v zube, ale to asi vieš, každopádne si myslím, že ak by si to mala zapálené tak by si dosť trpela od bolesti a cítila by si, že sa napr. plomba hýbe ak by nesedela, v ošetrenom zube by si nemala mať zápal.

iwesska
19. aug 2019

Neda. Ja som mala trvalo zapalene dasno v okoli osmicky a CRP aj krvne vysledky som mala stale v norme.

petamada
19. aug 2019

tiez si myslim, ze len vseobecne ak tak zapalovy proces by si mohla zistit, ale co sa tyka tej plomby, ja som si davala menit klasicke sive za bielu plombu na jednom zube, a poviem ti dva tyzdne ma bolel, a potom to zrazu preslo, ziadny zapal ani dr nic nevideli ani na rtg..tiez som mala pocit, ze tam nieco je..ale potrebovalo to asi len "ulahnut", to len na povzbudenieze by to mohlo byt aj z toho