icon

Odhalia CRP testy koronavirus?

dadus_ka
8. mar 2020

Ahojte, prosim odhalia CRP testy aj koronavirus? Akože nie konkrétne ale že ak by ho niekto mal, vyšli by CRP testy pozitívne ako pri iných vírusových chorobách?

Strana
z2
dadus_ka
autor
16. apr 2020

@duratlicka ano z intenzivneho a dlhodobeho kasla....dnes som bola na orl zobrala vytery tak uvidíme. Zajtra idem este raz na krv kvoli plucnym chlamydiam, lebo vraj predtým mi ich robili moc skoro ze oni sa ukazu v krvi az neskor.... Tak uvidime buduci tyzden co sa ukaze. ..dozvuky? A je ten kasel teraz menej intenzivny alebo sa nejak zmenil? Aky mas ty z toho pocit

terezia1477
16. apr 2020

A nenoze to byt napriklad astma? Ja ju mam a takto tazko zvladam mnohe "iba prechladnutia".

dadus_ka
autor
16. apr 2020

@terezia1477 neviem ja som neni astmaticka vobec a ani kasel nemavam casto. Mozno zas za 4 roky co mam kasel a takto dlho nikdy. Mala som ist pre istotu na sporometriu ale plucny u nas teraz neordinuje 🤷

stanulienkat
16. apr 2020

@dadus_ka astmu mozes dostat aj zo zvysenej zaludocnej kyseliny. Nepali ta zaludok? Nekasles viac v noci a doobeda?

dadus_ka
autor
16. apr 2020

@stanulienkat nepáli a prave vtedy kaslem najmenej. Doobeda je to najlepsie a v noci vobec sa nebudim na kasel. Najviac sa to rozbehne poobede a pri väčšej aktivite alebo ked aj vela rozprávam a drazdim hlasivkami hrtan.

terezia1477
16. apr 2020

@dadus_ka to mavam tiez co opisujes v poslednom prispevku, ale taktiez to sedi aj na nrjaky zapal hrtana a podobne, len to by ti uz davno preslo. Kazdopadne kasel ktory zlomi rebro ma nejaky vaznejsi dovod nie len nejake prechladnutie hlavne ked to tak dlho trva. Mala som aj cierny kasel a vtedy som tiez mala az modriny po rebrach od kasla, ale tiez to malo u mna daleko horsi priebeh ako kopa ludi co to mala v tej istej dobe okolo mna, takze to je ine. Ale nejake komplexne krvne testy ti robili na vsetky mozne plucne ochorenia? Lebo vacsinou len vyberu par, ale mozno by nebolo na skodu ukecat doktorku nech odtestuju uplne vsetky

chrissie_kf
16. apr 2020

@dadus_ka necitala som vsetko , mozno to tu uz niekto napisal . Crp ukazuje ci je v tele zapal . Moze byt vyssie pri chronickych chorobach a co sa tyka takychto akutnych chorob tak pomaha odlisit ci je v tele virus alebo bakteriovy zapal . Pri viruse byva crp nizsie pri bakteriach vyssie . Preto sluzi ako pomocka pri rozhodnuti podania antibiotik . Samozrejme klucove je poriadne pacienta vysetrit nie sa len na crp spoliehat. Priklad - ked sa bakterialna infekcia rozbieha moze byt crp nizsie a o 2,3 dni vysoke.

duratlicka
23. apr 2020

@dadus_ka Včera mi robili RTG.Mám zápal priedušiek.Bez teploty,nepočula ho obvodná dr pri vyšetrení.Tak som cez korona.health.gov požiadala o test na covid-19. Práveže teraz až tak hrozne nekašlem.Ale nakazila som už aj deti,tie kašlú horšie ako ja.

dadus_ka
autor
23. apr 2020

@duratlicka ja som mala rtg čisté ale z krvi mi nakoniec nasli plucne chlamydie. Prve testy mi robili priliz skoro preto sa neukazali a teraz uz bolo vidiet. Ale zajtra este uvidimnake su vysledky z vyteru. Ja uz kaslem menej aj to prehltanie sa upravilo. Inak chlamy su vysoko infekcne tebe nerobili krvne testy? Ked kaslu aj deti

danusa63
23. apr 2020

@dadus_ka prečo si sama nedáte urobiť test na koronu pre pokoj v duši?

dadus_ka
autor
23. apr 2020

@danusa63 keby ste citali komentare tak by ste zistili ze mi test robili pred 2 týždňami.

duratlicka
23. apr 2020

@dadus_ka Robili mi vytery na mucoplasmy a chlamydie.Ale tiez to bolo este na zaciatku kaslania.V utorok idem na test na covid-19.

dadus_ka
autor
24. apr 2020

@duratlicka ved to, ze to neni dobre. Mne robili 2 tyzdne od začiatku choroby a chlamy boli negativne. Zevraj treba aspon minimalne po 3 týždňoch. No a teraz po 2m boli pozitivne ale uz hranične tak dal este atb. A vyter sa dozviem az buduci stvrtok lebo dr nerobi akurát 🤦...drzim palce ale napríklad ja mam kamosku sestričku v prvej linii a ona hovorila ze ked mi robili test na covid po 2 mesiacoch od vypuknutia tak kľudne uz moze byt negativny a kasel su len nasledky ktore odozneju pomaly. Vraj mne uz by mali skor robiť test na protilatky ale vtedy nebol este dostupny. Az teraz sa snim zacina niekde testovat.

duratlicka
25. apr 2020

@dadus_ka Mne robili PCR vyter na chlamydie a mucoplasmy,takze ten by mal ukazat hned.Ale bol negativny.Detom urobila vo stvrtok detska vytery.Takze v pondelok budu vysledky ich vyterov a v utorok idem ja na test na koronu.
Je to velmi zvlastne,lebo mne uz bolo dva tyzdne dobre. A zrazu znova kasel a hned zapal priedusiek na rtg☹

dadus_ka
autor
25. apr 2020

@duratlicka no to je fakt divne 🙄🙄 a na cierny kasel nerobili?

duratlicka
30. apr 2020

@dadus_ka Deti su ok.Len mala ma v nose zlateho stafyloka. Ja uz druhy den cakam na vysledky testu na Covid-19. Ako Ti dali vediet vysledok?Kolko to trvalo?

dadus_ka
autor
30. apr 2020

@duratlicka nedali. Vraj ked je pozitívny tak do 3d zavolaju a ked neg tak nebudu volat. Ja som si tam ale pre istotu zavolala a povedali ze negativny

Strana
z2