icon

Odobratie slinných žliaz pri Sjögrenovom syndróme: Vaše skúsenosti

didi44444
10. nov 2023

Vystrihávali mi to. Myslela som, že budú len ihlou vyberať a mne vyberali viac ks nožničkami a šili. Aj vy ste to tak mali?

Odobratie slinných žliaz pri Sjögrenovom syndróme: Vaše skúsenosti
bublinka1426
10. nov 2023

a prosim to vam preco robili dakujem

didi44444
autor
10. nov 2023

@bublinka1426 ako som napisala v nadpise- odber slinnych žliaz na potvrdenie/vylucenie sjongeroveho syndromu. Len ma zaujima ci aj inym to takto robili ten odber, tak bolestivo ze to aj vystrihavali a šili.

bublinka1426
10. nov 2023

@didi44444 ale mali ste aky dovod na odber, na zaklade coho?

didi44444
autor
10. nov 2023

@bublinka1426 na potvrdenie/ vylucenie sjongeroveho syndromu. Mam dlhodobe zdrav. Problemy a lekari maju podozrenie na toto tak mi to odporucili absolvovat, len tvrdili ze to len ihlou odoberu vzorku a nakoniec to bolo inak

bublinka1426
10. nov 2023

@didi44444 dakujem prajem skore uzdravenie a dobre vysledky muselo to dobre boliet :(

didi44444
autor
10. nov 2023

@bublinka1426 je to hlavne teraz bolestivé ako da sa vydržať, prežila som už kadečo, len ide o to že som zaskočená že až tak mi to v podstate rozrypali riadne, necakala som to . Ďakujem moc krasne 🙂

bublinka1426
10. nov 2023

@didi44444 🍀

anjelok
11. nov 2023

@didi44444 dcera ma potvrdenu diagnozu len z krvi, nic taketo jej nikdy nerobili

didi44444
autor
12. nov 2023

@anjelok problem je ze mam protilatky v poriadku a priznaky suchost oci mam , tam jedine mozne potvrdenie je takto. Ake ma dcera priznaky?

anjelok
12. nov 2023

Ona hlavne protilatky, my sme to podchytili skoro a je na liecbe, ale ked lieky neberie poctivo, hned ma afty.

anjelok
12. nov 2023

Inak tie klasicke priznaky, ako suche usta, oci, to nema, slinny test aj schirmerov mala ok. Prisli sme na to tak, ze jej z nicoho nic opuchol clenok, potom pri chorobe ju dost boleli klby na prstoch, tak pre istotu som jej dala urobit testy a mala pozitivny reumatoidny faktor. Potom to uz islo, dalsie testy na reumatologii...

didi44444
autor
12. nov 2023

@anjelok to naozaj? Mne praveze vysla 0% tvorba slz tak preto my robili aj teraz toto. Som prekvapena ze daju diagnozu aj bez takto klinicky priznakov a ake ma este priznaky?

anjelok
12. nov 2023

@didi44444 jej sa pred liecbou tvorili protilatky proti vlastnemu telu - proti vlastnej DNA, tam bolo podozrenie na systemovy lupus, pecenove mala zvysene a ked jej stupli aj proti cervenym krvinkam, nasadili jej liecbu. Sla do puberty a nechceli sme riskovat, aby sa jej to nejak rozbehlo. Teraz ako je na liecbe, tak to vyzera pod kontrolou, priznaky teraz nema ziadne.

didi44444
autor
12. nov 2023

@anjelok rozumiem jasne, s ktore konkretne protilatky? Aj u mna je podozrenie na lupus a na 4 dalsie autoi. Ochorenia, preto to vysetrenie aby zistili ktore to je.

anjelok
12. nov 2023

@didi44444 fu, to ti takto presne neviem povedat, nemam to v spravach uvedene a dr mi to len takto laicky povie, ako pisem.

tanicka21
28. jan 2025

@didi44444 dobrý deň,ja som teraz asi tyzden po odobratí vzorky a stále ma to boli zvnútra na pere,ani jesť neviem.poriadne,ani hovorit.výsledky ešte nemám.Vas to dokedy bolelo?vyberali vám aj stehy?mne povedali,že samé vypadnú,na kontrolu mám ísť do dvoch týždňov.Potvrdil sa u vas sjs?dakujem