Odobratie slinných žliaz pri Sjögrenovom syndróme: Vaše skúsenosti
Vystrihávali mi to. Myslela som, že budú len ihlou vyberať a mne vyberali viac ks nožničkami a šili. Aj vy ste to tak mali?

@bublinka1426 ako som napisala v nadpise- odber slinnych žliaz na potvrdenie/vylucenie sjongeroveho syndromu. Len ma zaujima ci aj inym to takto robili ten odber, tak bolestivo ze to aj vystrihavali a šili.
@didi44444 ale mali ste aky dovod na odber, na zaklade coho?
@bublinka1426 na potvrdenie/ vylucenie sjongeroveho syndromu. Mam dlhodobe zdrav. Problemy a lekari maju podozrenie na toto tak mi to odporucili absolvovat, len tvrdili ze to len ihlou odoberu vzorku a nakoniec to bolo inak
@didi44444 dakujem prajem skore uzdravenie a dobre vysledky muselo to dobre boliet :(
@bublinka1426 je to hlavne teraz bolestivé ako da sa vydržať, prežila som už kadečo, len ide o to že som zaskočená že až tak mi to v podstate rozrypali riadne, necakala som to . Ďakujem moc krasne 🙂
@didi44444 🍀
Ona hlavne protilatky, my sme to podchytili skoro a je na liecbe, ale ked lieky neberie poctivo, hned ma afty.
Inak tie klasicke priznaky, ako suche usta, oci, to nema, slinny test aj schirmerov mala ok. Prisli sme na to tak, ze jej z nicoho nic opuchol clenok, potom pri chorobe ju dost boleli klby na prstoch, tak pre istotu som jej dala urobit testy a mala pozitivny reumatoidny faktor. Potom to uz islo, dalsie testy na reumatologii...
@didi44444 jej sa pred liecbou tvorili protilatky proti vlastnemu telu - proti vlastnej DNA, tam bolo podozrenie na systemovy lupus, pecenove mala zvysene a ked jej stupli aj proti cervenym krvinkam, nasadili jej liecbu. Sla do puberty a nechceli sme riskovat, aby sa jej to nejak rozbehlo. Teraz ako je na liecbe, tak to vyzera pod kontrolou, priznaky teraz nema ziadne.
@didi44444 dobrý deň,ja som teraz asi tyzden po odobratí vzorky a stále ma to boli zvnútra na pere,ani jesť neviem.poriadne,ani hovorit.výsledky ešte nemám.Vas to dokedy bolelo?vyberali vám aj stehy?mne povedali,že samé vypadnú,na kontrolu mám ísť do dvoch týždňov.Potvrdil sa u vas sjs?dakujem

a prosim to vam preco robili dakujem