icon

Odstránenie mandlí pre zápach z úst

18. máj 2025

ahojte... samozrejme, ze pisem anonymne, nakolko sa za tento problem hanbim ako pes uz viac ako 10 rokov. Pisem sem preto, aby som od velkeho mnozstva roznych ludi pocula ich nazor. Moja situacia je taká, ze som kedysi byvala casto chora, mavala som aj anginy a podla vysvetlenia doktorky z ORL prave tie sposobovali na mandliach otvorceky alebo dierky ak chcete, ktore uz zostavaju, nezacelia sa. co by problem nebol,keby sa ale do nich nezachytavala strava, kava, sliny/hlieny a vsetko to tam nekvasilo niekolko dni.. niektori ludia si to vyberaju vytlacaju, ale je to hnusny proces, hodny dovracania sa a tiez mozneho poskodenia a krvavania... cize ja to nedokazem. kloktanie nepomaha. ORL vravi, ze tam nemam tych otvorov vobec vela, a ze mam nadherne malicke ruzove mandle sotva s 2-3 otvorcekmi. A ze ona teda nie je za vyberanie, ale ze ak ja velmi chcem, vyhovie mi. Asi do toho chcem ist...uz som utrapena. Zacalo mi pachnut z ust asi v 20ke. teraz mam 33. cely moj najlepsi cas zivota, najlepsie stretavky, randenia, sex, ...vsetko a vsade som to vnimala ako silnu prekazku, takze som to vzdy a vsade riesila zuvackami, vsetci ma (uz) poznaju len so zuvackou. a vlastne nikto nevie preco, len ja. A je to otravne. nielenze to ide do penazi, ale mat zuvacku v ustach pri zivocisnom sexe atd je naprd. az dokonca nebezpecne. Uvazujem nad tym uz hrozne vela rokov a stale sa neviem rozhodnut, ze co dalej.. mam rodinu, uzasneho priatela a dve deti, nemam nudzu o socializaciu atd, maskovať to dokazem, ale jednoducho uz mi to lezie na nervy. Riesi to clovek v praci, vo vytahu, v divadle vedla niekoho, zoci voci niekomu..vsade.doteraz som si vzdy hovorila,ze nejako fungujem a ze si svoje zdravie vazim a ze si predsa nedam dobrovolne vziat z tela tak dolezity filter,ako su mandle.po takej dobe frustracie sa ale pytam,ci som svoje zdravie naozaj uchranila,nakolko mandle sice zostali, ale psychicka ujma je riadna...co by ste robili vy? :(

isis234
18. máj 2025

Páchnuť môže aj od žalúdka. Treba ísť na gastro

lila246
18. máj 2025

viem presne o com hovoris -- ked sa rozpravam zblizka s ludmi s mandlovymi kamenmi bez zuvacky tak je to bohuzial fakt na pozvracanie. Je to citit. :( Na tvojom mieste idem na vybratie mandli :(

marianarem
19. máj 2025

Isla by som este na gastro, ci nie je problem tam a ak nie, tak ja by som dala vybrat. Moja mama je napr. bez mandli od detstva a nikdy nebola nejaka chorlava, prave naopak.

lukbe
19. máj 2025

Ak je to z mandľovych kameňov, dala by som vybrať. Ak bolo teda vylúčené ostatné.

tinkavvv
19. máj 2025

A vsetko ostatne bolo vylucene? Zuby, zaludok?

mandzula
19. máj 2025

Mandle mam vybrate uz vyse 15 rokov a chora som odvtedy bola asi tak 10x.

bg92
19. máj 2025

Mam taku kolegynu. Ked mame ist spolu vo vytahu, idem radsej pesi :( detto naobede si sadam co najdalej lebo je to na nevydrzanie a z jej dychu ma az napina.
Ak je toto naozajstna pricina chod urcite do toho.