Odumieranie a umŕtvovanie zubov
Ahoj. Neviete poradit? Moj zubar je bezradny a to je spickovy a uznavany. Nestretli ste sa s tym niektora? Na zube sa mi urobi maly kazik, bodocka, ktora by sa ani nemusela riesit, vzdy len na 6 a 7kach, doktor to opravi , da plombu, bielu no na jednom mam ciernu, do dvoch mesiacov sa mi urobi pri zube vacok. Zub odumrie. Vzdy je na vyber vytrhnut, alebo umrtvit a funguje dalej zub. Zubar nechape preco, opakuje sa to. Vsetky sestky su uz umrtvene a zacinaju sedmicky. Nestretli ste sa s tym niektora!!! Neviete preco? Ako to zastavit? Ved umrtvene zuby nevydrzia vecne, nech nezostanem bezzuba v 50tke.😢
@lukrec a robil ti poriadny rentgen? Z neho by mal vycitat, alebo nech ti vezme vzorku z toho vacku a da na rozbor, aby sa zistilo preco sa ti to stale vytvara. Myslim si, ze to nie je prijemne a to, aby si casom prisla kvoli problemu, ktory ste sa nesnazili poriadne vyriesit o zuby, popremyslala by som.
@vandy1 nerv sa vyberie a zub sa necha otvoreny, bez korenovej vyplne a plomby, co znamena, ze ak sa kanalik upcha jedlom napr.uz je problem na svete. Ale ak ma opakovane problem s tym zubom, treba ho vytrhnut, kym nema riaden opuch a nie nechavat za kazdu cenu. Takisto plati, ze pokazeny mliecny zub moze poskodit impaktovany trvaly, co je problemom uz do buducna
Dakujem velmi pekne!

@vandy1 O tych nervoch netusim, ako to je, mam skusenost len s vrtanim a s trhanim. Inak je to uplne jednoduchy a rychly zakrok, dcera bola po kazdom trhani za dva dni uplne fit. TRochu prve dni knikala, ze to boli, ale nic hrozne. Rozhodne to bolo lepsie, ako ked druhej zas robili velky kaz a kym sa jej zub ukludnil po zakroku, trvalo to asi tyzden.
Spytaj sa na tie drziaky. My zijeme v zahranici, ale myslim si, ze v ramci nejakej celustnej ortopedie to musi ist aj na Slovensku. A opakujem, aj keby to neslo, radsej by som jej neskor dala strojcek, nez nechat ju s infekciou. Pretoze ten zub moze pokojne vypadnut ked bude mat 10-11 rokov.
Vela stastia!