Ohluchnutie zo dňa na deň - stalo sa to už niekomu?
Ahojte.. Prosim Vas stalo sa niekomu nieco oodobne.? Moj brat, zdravy 28 rocny chalan ohluchol na lave ucho zo dna na den..nevedia preco a z coho vraj sa to stava..je hospitalizovany v nemocnici podavaju mu infuzie a je to bud alebo..som s toho strasne nestastna a chcem vediet ci sa niekomu nieco podobne stalo a ci nieco konkretne pomohli.. Dakujem😞
Ahojte, pripájam sa s Infarktom ucha, tiež mi z ničoho nič zalahlo, išla som k ušnej - tá ma poslala preč- všetko mám v poriadku - obyčajne zalahnutie, taká madá v TN. o 2 týždne som šla zas, lebo mi to neprešlo už k inej, staršej lekárke a hned ma hnala do nemocnice s tým, že hráme o čas. 6 dní mi dávali kortikosteroidy do žily - nepomohlo - mesiac som chodila každý den do hyperbarickej komory a asi po mesiaci sa mi to upravilo, prešiel asi rok a pol a mám to naspäť... a pridalo sa k tomu aj vertigo - zalahnutie je silnejšie, hukot v ucho ešte horší ako predtým, neviem kde mám ísť, som zúfalá. :( Neviete mi poradiť nejakého dobrého ORL - nemám problém vycestovať, kludne aj súkromný - otrebovala by som to aspoň zmierniť, pretože naozaj najmä v noci je to strašné a zhoršuje sa to, strácam cit celkovo na pravej strane - kde mám aj postihnuté to ucho-už skoro necítim kosť pod okom, potrebujem to riešiť. Moji lekári nič moc :( prehadzuju si ma - bola som na ORL aj neurologii... ĎAKUJEM!
Ahojte, pripájam sa s Infarktom ucha, tiež mi z ničoho nič zalahlo, išla som k ušnej - tá ma poslala preč- všetko mám v poriadku - obyčajne zalahnutie, taká madá v TN. o 2 týždne som šla zas, lebo mi to neprešlo už k inej, staršej lekárke a hned ma hnala do nemocnice s tým, že hráme o čas. 6 dní mi dávali kortikosteroidy do žily - nepomohlo - mesiac som chodila každý den do hyperbarickej komory a asi po mesiaci sa mi to upravilo, prešiel asi rok a pol a mám to naspäť... a pridalo sa k tomu aj vertigo - zalahnutie je silnejšie, hukot v ucho ešte horší ako predtým, neviem kde mám ísť, som zúfalá. :( Neviete mi poradiť nejakého dobrého ORL - nemám problém vycestovať, kludne aj súkromný - otrebovala by som to aspoň zmierniť, pretože naozaj najmä v noci je to strašné a zhoršuje sa to, strácam cit celkovo na pravej strane - kde mám aj postihnuté to ucho-už skoro necítim kosť pod okom, potrebujem to riešiť. Moji lekári nič moc :( prehadzuju si ma - bola som na ORL aj neurologii... ĎAKUJEM!
@zvedava35 ahoj, lekára neporadim ale silno držím palce aby sa ti to dalo do normálu a mohla si začať fungovať.

@romanka_369
@narayan
@ypsilonik
@mirafi
@anjelaa
Ahojte, tak idem aj na napísať svoju aktuálnu skúsenosť.
Pred cca 2 týždňami mi začalo šustieť v ušiach, tlaky v hlave, nevolnost ako keby v žalúdku, trocha závrat...čakala som, že to každým dňom prejde. Po týždni som šla k lekárke tá ma poslala na RTG chrbtice, dutín, odbery krvy.
Na druhý deň od návštevy lekára som sa ráno zobudila, že nepočujem na ľavé ucho. Šla som na ORL kde mi teda diagnostikovali infarkt ucha..nepočujem naň 60%
Mňa nehospitalizovali...vraj to už nerobia ale nasadili kortikoidy. Objednať som sa mala na magnetickú...kde termíny šialené ďaleko ale tak našla som za 3 týždne teda nakoniec...snáď sa najhoršie vylúči.
Je to zlý pocit, keď nepočujete na jedno ucho a k tomu všetky tie zvuky, tóny vnímate len jedným a v hlave z toho máte riadny koncert 🙈
Sama neviem ako bude ďalej, či môj prípad bude mať šťastný koniec alebo to už ostane takto.
Možno keď máte s odstupom času nejakú pozitívnu skúsenosť.....sem s ňou 🙈 asi si ju potrebujem prečítat 🥲♥️✌️
@anonym_262b63 Ahoj, mrzí ma čo sa ti stalo. Človek s takými vecami v živote nepočíta. Snáď sa ti to napraví a budeš lepšie počuť. Brat mal začiatok tiež ťažký hlavne s tým koncertom v hlave a hlavne večer keď išiel spať a všade ticho. Už si zvykol lebo si nepomôže a funguje normálne. Tí čo ho poznajú vedia čo sa mu stalo a že treba hlasnejšie rozprávať alebo teda aspoň vtedy keď je otočený tým nesprávnym uchom. A tí čo ho nepoznajú ani nevedia, že má nejaký problém takýto. Je hrozné, že aj v takejto situácii, keď človek potrebuje ihneď zakročiť sú tie termíny hentak vzdialené. Veď čím skôr, tak je nádej na nápravu. Určite Ti držím palčeky aby všetko dobre dopadlo 🙂