Oidipovský komplex
Ahojte baby, chcem sa poradit, mali ste aj vy niektora takuto skusenost? Mame par mesiacov pred svadbou a cely vztah je maximalne rozvrateny a pokazeny. Jeho mama nam ho kazi den co den a moj partner s tym nedokaze nic urobit, pretoze jej zevraj nechce ublizit. Co mam robit? Ma takyto vztah vobec zmysel? Ked ma chlap na prvo mieste mamu a nie nastavajucu zenu?
Psychologovia tomu hovoria Oidipovsky komplex, ale co s tym?
Poradte prosim🙂
Ahoj , veru takú skúsenosť nemám, ale myslím že by som tým celý život trpela a do takého manželstva by som nevstupovala. Partner má byť na prvom mieste, Petra
@petrapod bud rada 🙂 je to peklo taky zivot. Aj laska vyprcha v takom vztahu.
@mayka007 ... a rozhoduje ona - tvoja buduca svokra o vsetkom alebo nie? Je totiz rozdiel, ci je ako chlap samostatny, vie zarobit peniaze, postarat sa o rodinu a nevie sa v urcitych zalezitostiach mamke postavit alebo jednoducho nechce urobit bez nej ziaden krok a je na nej zavisly.
... ak je samostatny a nie je na nej zavisly, jedinna sanca sa ihned odstahovat z mesta, aby ho nemala pod drobnohladom - v opacnom pripade, nema vas vztah sancu vydrzat.
vydrž potom sa odsťahujte od svokry čo najdalej,a to trochu čo príde na návštevu alebo Vy k nej pretrp... Ja to tak robím pre pokoj v rodine...
No len ci by sa chcel odstahovat. My sme nezili pod jednou strechou so svokrou a aj tak sa to pokazilo. Mamicka vyvolavala...vyplakavala...
@butterfly99 Ja som mojej svokre zavolala a povedala že u mňa plače na nesprávnom hrobe,že toľko čo ja som zlá nevesta tiež niekedy jej synáčik nieje bez chýb a žijem s ním...A zložila som tel.a ozvala sa sama a už sa nestará len čo sme u nej tak toto malej obleč alebo toto ale ja ju nechám nech sa vytešuje 😉
@dionyzka Tak aby som to uviedla na spravnu mieru, v poslednom case urobil vela veci tak ako chcem ja a to vyvolalo este vacsie divadlo z jej strany. Aj co sa tyka svadby a priprav je vsetko podla mna(zatial). Ale ked sa moji rodicia alebo ja dotkeneme temy jeho mamicky, hned zastava ju a na nas utoci. Niekedy ani nevie co rozprava. A bojim sa toho, ci to tak bude stale alebo sa to zmeni. A to podotykam uz byva u nas doma, cize uz sa jej vzpriecil aj v tom, ze sa od nej odstahoval.
@elina25 tak ked este byval u nej doma, vkuse donho hucala, ze ma nema rada a ze ja mu budem cely zivot len rozkazovat a bla bla bla. Do svadby mu nechce nic dat, ze nech si vsetko plati sam atd atd. Vkuse mu vyvolava vtedy, ked je v praci, aby som ja nic nepocula, minule ked sme tam boli na navsteve z neho robila debila predomnou a on bol taky zufaly, ze sa nezmohol ani na obranu :( a to ma 30 rokov, neviem co mam robit, ci sa jej vykaslat na hlavu a vydat sa, alebo zrusit celu svadbu aj vztah.
@elina25 Myslis s jeho matkou? Ta cosi, to nema vyznam, ona vie iba vrieskat, akoze ja sa jej nebojim, keby kricala ona, budem aj ja, ale naco dalsie hadky?
Nasi este navrhuju, ze nech pridu jeho rodicia ku nam a budu sa s nou rozpravat oni a potom sa uvidi.
A ty nelutujes, ze si sa nevzdala hej? Bojim sa toho, ze ci to tak nebude cely zivot a to ma desi.
@mayka007 my sme mali tak zle pred svadbou, ze na druhy den sme leteli do Grecka a nerozpravali sme spolu 🙂 , tiez kvoli svokre. Normalka
a je jej jedine dieta? a kde budete byvat? niekde blizko nej?
@mayka007 a 5 rokov sme sa hadali kvoli nej, no ono to niejak ustalo, po 11 ROKOCH RESPEKTUJE, ZE MY SI URCUJEME PRAVIDLA ( PREDTYM CHCELA ONA) ALE TO JE DLHY PROCES, KTORY SA MUSI VYTVORIT SITUACIAMI, NARODENIM DETI ATD ATD
@samantha223 A ako si to cele zvladla? Podar mi prosim, lebo ja uz neviem ako dalej. Ako si ty isla na svojho manzela? Dakujem
@mayka007 pomoze tu psycholog, alebo psychoterapeut, z vlastnej skusenosti ti odporucam najskor poriesit toto, az tak sa vydavat 😎
@gabkostanka Presne nad tym uvazujem aj ja, a ako to cele prebieha? Da sa to uplne ,,vyliecit"?
@bonnie1 Jasne, ved ja by som s nou nevydrzala v jednom dome ani 24 hodin preboha :D tak ja nemozem povedat, so mnou sa nehadala este ani raz🙂 lebo asi vycitila, ze sa jej nebojim 🙂 a svagrina je uz nasackovana od nej, ale minule jasne prehlasila, ze chcem aby bol jej brat stastny, tak ze aj keby nemal chodit domov, nech si neda rozbit vztah!
@mayka007 nemam skusenost, ale podla mna hej, zaklad je, ze si to zacne chlap uvedomovat a pracovat na sebe, neviem do akje miery si to priznava tvoj nastavajuci, hlavne nema zmysel obvinovat jeho matku, lebo toto je jeho problem
@gabkostanka Tak ona tiez trpi tym ,,materskym" komplexom, cize ona by tiez sa mala dat liecit podla mna..pretoze sa ona rozviedla, tak sa uplna na syna tak choro, ze je schopna mu rozbit vztah...
a on je taky upnuty na matku, kedze otca nema za nic, ze tiez si dava rozbijat vztah...
ak tvoj partner nedostane v blízkej dobe rozum nevydávala by som sa za neho....mame nechce ublížiť a tebe áno? podľa tvojich slov je to dosť problém...skúsila by som mu vyhroziť, aby vedel že aj ty máš svoje hranice ktoré budeš tolerovať...
@mayka007 ty ale zijes a chces sa vydat za neho, on si musi urcit v zivote svoje priority a pokial u neho bude stale mama na tom 1. mieste, tak to dobre nikdy nebude
u nas napr. ex svokra vyplakavala, ze zostala sama, nech sa vratime k nej zit, starat sa o nu atd a hadaj ako to skoncilo...
@gabkostanka netusim ako...povedz

@mayka007 nevydavaj sa zanho. Vzdy bude ona na prvom mieste. Ty nebudes mat ziadne slovo a budes len trpiet. Ja som tym presla. Manzelstvo vydrzalo 15 mesiacov. Tiez to pokazila hlavne ona. Ty mas este sancu odist. Nemate deti. Ja som odisla s malou dcerkou. Nema to vyznam. Budes lutovat ak neodides. Fakt sa to nikdy nezmeni...